Ugrás a fő tartalomra

International Diplomatic Student Association – IDSA

Az International Diplomatic Student Association 2013-as alakulása óta foglalkozik olyan gyakorlati képzések szervezésével, melyek betekintést nyújtanak a diplomácia világába. Az aktuális, nemzetközi politikai kérdések feszegetése mellett, tagjaink a kapcsolati hálóikat is növelhetik sokszínű közösségünkben. Szervezetünk különlegessége, hogy minden angol nyelven történik, beleértve a szakmai programokat és közösségi eseményeket. Büszkék vagyunk, hogy tagságunk számos budapesti egyetem különböző nemzetközi és magyar hallgatóiból tevődik össze.

IDSA-info-Tibor-Karsai.png

Elérhetőségeink

Tevékenységeink

Az IDSA tevékenysége alapvetően két szorosan összekapcsolódó részre bontható. Szakmai eseményeink sokrétűek: nagykövetségi látogatások, készségfejlesztő kurzusok, ENSZ szimuláció, vitakészség és nyilvános beszéd fejlesztő programok, fórumok; emellett 2020-tól újdonságnak számító “Essay on Display” esszéíró verseny belső és külső résztvevők számára.

Fontos számunkra az is, hogy tagjaink végezzenek alkotó munkát, amelyet a saját szekciójukon túl az Foreign Affairs Bulletin-ben is végezhetnek: ez diákszervezetünk rendszeres hírlevele és online magazinja, melyben globális, nemzetközi kapcsolatokat érintő témákban íródnak színesebbnél színesebb cikkek.

Programjaink másik alappillérét a közösségi események adják, legfontosabbak a táboraink az újonnan csatlakozó tagok számára, de a szorgalmi időszakban is széles a kínálat: közös sportolási lehetőségek, játék, szabadidős programok várják rendszeresen tagjainkat. 

Jelentkezési információk

Elsősorban olyan lelkes diákokat várunk, akik érdeklődnek a nemzetközi kapcsolatok (pl. ENSZ, EU), nemzetközi politika, geopolitika vagy a diplomácia iránt, emellett szeretnék fejleszteni és szakmai szintre emelni angol tudásukat. Ha szeretnél egy jó és dinamikusan fejlődő csapathoz tartozni, ahol sosincs hiány új ötletekből és lelkesedésből, akkor jó helyen jársz!

Hogyan tudsz jelentkezni?

1. A felvételi időszakban egy űrlap kitöltésével, valamint egy megfelelően összeállított önéletrajzzal indul el a jelentkezés.

2. Ezután személyes interjúra kerül sor, ahol megismerheted a szervezetet és mi is Téged.

3. A jelentkezési időszak lezárultával értesítünk az eredményről. 

Szervezeti felépítés

IDSA-Organizational-chart.jpg
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.17. - 17:07:33