Ugrás a fő tartalomra
További menük

Repozitóriumok

A Budapesti Corvinus Egyetem öt repozitóriumban gyűjti és tárolja az egyetemen keletkezett publikációkat, PhD dolgozatokat és szakdolgozatokat. A repozitóriumok működtetője az Egyetemi Könyvtár.  

Corvinus Kutatások

  A Corvinus Kutatások a Budapesti Corvinus Egyetemen keletkező szellemi termékek, kutatási eredmények digitális intézményi repozitóriuma. A Corvinus Kutatások az egyetem kutatói, alkalmazottai által létrehozott kutatási eredményeket mutatja be, többek között folyóiratcikkeket, könyvfejezeteket, műhelytanulmányokat, konferencia előadásokat.

A Corvinus Kutatások gyűjteményben elhelyezett publikációk elérhetők többek közt a Google Scholar,az EconBiz, a BASE és a CORE tudományos keresőszolgáltatások oldalain is.

A Corvinus Kutatások gyűjtemény az MTMT által minősített repozitórium. Az adatbázisba valófeltöltéssel teljesíthető az OpenAIRE, az OTKA, az NKFIH és más kutatásfinanszírozó szervezetek által elvárt open access közzétételi kötelezettség.

A repozitórium a NEKIFUT rendszerben regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) címet kapott.   

Corvinus PhD disszertációk

 A repozitórium a Budapesti Corvinus Egyetemen (2004.augusztus 31-ig Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem) védett Ph.D. értekezések közül azokat tartalmazza,amelyek teljes szövege elektronikus formában is rendelkezésre áll.  

Corvinus TDK és szakdolgozatok

  Az elektronikus archívum a Budapesti Corvinus Egyetemen megvédett szakdolgozatokból ad ízelítőt. Az archívum célja, hogy mintát,módszertani segítséget adjon a házi dolgozat, szakdolgozat írására készülőhallgatóknak. Az itt olvasható dolgozatok önálló szellemi termékek, pontos hivatkozás nélküli felhasználásuk a szerzői jogi törvény, a vonatkozó jogszabályok, az Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata, illetve a Karok általa szakdolgozattal szemben megfogalmazott követelmények értelmében tilos. A szakdolgozatok mellett az Egyetem hallgatói által írt minősített TDK dolgozatok is megtalálhatók, abban az esetben, ha a szerző engedélyezte a hozzáférést. Az archívumban található dolgozatok csak az egyetemi hálózatgépeiről érhetők el teljes szöveggel. Szakirodalomért jöjjön el a könyvtárba,munkatársaink készséggel segítenek az irodalom keresésben, a források közötti eligazodásban.  

Corvinus Egyetemtörténeti Digitális Gyűjtemény

A Corvinus Egyetemtörténeti Digitális Gyűjtemény az intézmény és jogelődök történetével kapcsolatos forrásokat, publikációkat tartalmaz. Elsőként a Közgazdász című egyetemi újság, a ország legrégebben megjelenő egyetemi lapjának 1951. és 1989. közötti számai kerültek digitalizálásra. Ezek a lapszámok teljes szöveggel olvashatók és kereshetők. A repozitórium bővítését tervezzük.


Magyar Közgazdaságtörténeti Archívum

A Magyar Közgazdaságtörténeti Archívum a Budapesti Corvinus Egyetem Könyvtárában megtalálható, a magyar közgazdasági gondolkodás történetében jelentőséggel bíró könyvek és folyóiratcikkek digitalizált változatát tartalmazza. Jelenleg több mint kétszáz könyv és folyóiratcikk olvasható a gyűjteményben. A repozitórium bővítése folyamatban van.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 04:15:32