Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

Repozitóriumok

A Budapesti Corvinus Egyetem három repozitóriumban gyűjti és tárolja az egyetemen keletkezett publikációkat, PhD dolgozatokat és szakdolgozatokat. A repozitóriumok működtetője az Egyetemi Könyvtár.
A Corvinus Kutatások a Budapesti Corvinus Egyetemen keletkező szellemi termékek, kutatási eredmények digitális intézményi repozitóriuma.A Corvinus Kutatások az egyetem kutatói, alkalmazottai által létrehozott kutatási eredményeket mutatja be, többek között folyóiratcikkeket, könyvfejezeteket, műhelytanulmányokat, konferencia előadásokat.

A Corvinus Kutatások gyűjteményben elhelyezett publikációk elérhetők többek közt a Google Scholar, az EconBiz, a BASE és a CORE tudományos keresőszolgáltatások oldalain is.

A Corvinus Kutatások gyűjtemény az MTMT által minősített repozitórium. Az adatbázisba való feltöltéssel teljesíthető az OpenAIRE, az OTKA, az NKFIH és más kutatásfinanszírozó szervezetek által elvárt open access közzétételi kötelezettség.

A repozitórium a NEKIFUT rendszerben regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) címet kapott. 

A repozitórium a Budapesti Corvinus Egyetemen (2004. augusztus 31-ig Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem) védett Ph.D. értekezések közül azokat tartalmazza, amelyek teljes szövege elektronikus formában is rendelkezésre áll.

Az elektronikus archívum a Budapesti Corvinus Egyetemen megvédett szakdolgozatokból ad ízelítőt. Az archívum célja, hogy mintát, módszertani segítséget adjon a házi dolgozat, szakdolgozat írására készülő hallgatóknak. Az itt olvasható dolgozatok önálló szellemi termékek, pontos hivatkozás nélküli felhasználásuk a szerzői jogi törvény, a vonatkozó jogszabályok, az Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata, illetve a Karok által a szakdolgozattal szemben megfogalmazott követelmények értelmében tilos. A szakdolgozatok mellett az Egyetem hallgatói által írt minősített TDK dolgozatok is megtalálhatók, abban az esetben, ha a szerző engedélyezte a hozzáférést. Az archívumban található dolgozatok csak az egyetemi hálózat gépeiről érhetők el teljes szöveggel. Szakirodalomért jöjjön el a könyvtárba, munkatársaink készséggel segítenek az irodalom keresésben, a források közötti eligazodásban.

Vágólapra másolva