Ugrás a fő tartalomra

Kutatástámogatás

A Kutatásmenedzsment jelenlegi felállásában 2020 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen oktató, kutató kollégák minőségi publikációinak megjelenését különböző eszközökkel támogassa, és ezzel is hozzájáruljon a Corvinus kutatási teljesítményének emeléséhez és a nemzetközi egyetemi rangsorokban elfoglalt helyének javításához.

A Budapesti Corvinus Egyetemen kiemelkedően fontos szerepe van a kutatás-fejlesztésnek és innovációnak. Fontos számunkra, hogy kollégáink oktatási tevékenységük mellett kutassanak, részt vegyenek nemzetközileg is jegyzett, színvonalas kutatásokban, európai és hazai kutatási projektekben. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Kutatásmenedzsment iroda a kutatási-publikálási folyamat minden szintjén: a tervezéstől, a kutatás megvalósításán át a cikkek megírásáig.

A kutatástámogatási pályázati rendszer (workflow) felületén elérhető anyagi segítségen túl olyan eseményeket szervezünk és támogatunk, ahol a kutatói közösség tagjai találkozhatnak és megoszthatják egymással tapasztalataikat és terveiket abban a reményben, hogy munkájukhoz inspirációt és együttműködő partnereket találnak. Tanácsadással és oktatással működünk közre a munkatársak nemzetközi és hazai kutatási pályázatokban történő részvételében. A neves nemzetközi vendégelőadók meghívásának és a (szervezés alatt álló) módszertani képzéseknek, kerekasztaloknak, workshopoknak a célja, hogy a kollégák szakmai tudása folyamatosan bővüljön és ezáltal mindig megalapozottan döntsenek az elérhető kutatási módszertanok, szoftverek és adatbázisok kínálatából. A Könyvtárral együttműködve is segítjük a kollégákat abban, hogy kutatásaik eredményét a magyar és az angol publikációs szokásoknak megfelelő formában és nyelvezettel kommunikálják, és a legfrissebb bibliometriai és más publikációs ismeretek figyelembevételével válasszák ki a tervezett megjelenés helyét és módját. Ennek támogatására egy publikációs adatbázis hoztunk létre, a jelenleg az Egyetem alkalmazásában álló kollégák elmúlt években elért eredményeit listázza.

Természetesen az elért teljesítmények elismeréséről és a kutatók további ösztönzéséről sem feledkezünk meg, és eredményeinket büszkén tárjuk az egyetemi világ elé is. 2021-ben új kezdeményezésként vezettük be a Corvinus Kutatási Kiválóság díjat és útjára indítottuk a Corvinus Highlights kutatási évkönyvet.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.02.22. - 17:51:03