Ugrás a fő tartalomra

Kutatástámogatás

Kutatásmenedzsment iroda célja, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen oktató és kutató kollégák minőségi publikációinak megjelenését különböző eszközökkel támogassa, hozzájárulva a Corvinus kutatási teljesítményének emeléséhez, valamint a nemzetközi egyetemi rangsorokban elfoglalt helyének javításához.

A Budapesti Corvinus Egyetemen kiemelkedően fontos szerepe van a kutatás-fejlesztésnek és innovációnak. Fontos számunkra, hogy kollégáink oktatási tevékenységük mellett kutassanak, részt vegyenek nemzetközileg is jegyzett, színvonalas publikációkban, európai és hazai kutatási projektekben. Ehhez nyújtunk segítséget a kutatási-publikálási folyamat minden szintjén: a tervezéstől, a kutatás megvalósításán át a cikkek megírásáig és megjelenéséig.

A kutatástámogatási pályázati rendszer (Workflow) felületén elérhető anyagi segítségen túl olyan eseményeket kapacitálunk, ahol a kutatói közösség tagjai találkozhatnak és megoszthatják egymással tapasztalataikat és terveiket abban a reményben, hogy munkájukhoz inspirációt és együttműködő partnereket találnak. Tanácsadással és oktatással működünk közre a munkatársak nemzetközi és hazai kutatási pályázatokban történő részvételében. A neves nemzetközi vendégelőadók meghívásának és a (szervezés alatt álló) módszertani képzéseknek, kerekasztaloknak, workshopoknak a célja, hogy a kollégák szakmai tudása folyamatosan bővüljön és ezáltal mindig megalapozottan döntsenek az elérhető kutatási módszertanok, szoftverek és adatbázisok kínálatából. A Könyvtárral együttműködve is segítjük a kollégákat abban, hogy kutatásaik eredményét a magyar és az angol publikációs szokásoknak megfelelő formában és nyelvezettel kommunikálják, és a legfrissebb bibliometriai és más publikációs ismeretek figyelembevételével válasszák ki a tervezett megjelenés helyét és módját.

Az elért teljesítmények elismeréséről és a kutatók további financiális ösztönzéséről sem feledkezünk meg, ezért jött létre a Corvinus Kutatási Kiválóság (CKK) díj, mely évente kerül meghirdetésre. A kutatási láthatóságot a Quarterly Corvinus Research Highlights kiadványunk negyedéves összefoglalói segítik, amely az akadémiai plénum érdeklődésének homlokterében állnak.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 18:46:31