Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Kiadványaink

A Kutatásmenedzsment Iroda különböző tematikus kiadványokkal biztosítja, hogy az oktató-kutató kollégák és az Egyetem partnerintézményei értesüljenek az Egyetemen folyó kutatásokról, az elért eredményekről és a megnyíló lehetőségekről. Emellett támogatja a régi és új kollégák munkáját azzal is, hogy egy helyen teszi elérhetővé a kutatási infrastruktúrával kapcsolatos összes hasznos tudnivalót.

Kutatási Hírlevél

A Kutatásmenedzsment által negyedévente kiadott online, angol nyelvű Research Newsletter célja, hogy tájékoztassa az Egyetem munkatársait a kutatással kapcsolatos legfrissebb hírekről. A Research Newsletter beszámol a lezajlott és várható kutatási eseményekről, és felhívja a munkatársak figyelmét a pályázati és támogatási lehetőségekre. Emellett a Kutatásmenedzsment alá tartozó egységek, valamint az Intézetek is lehetőséget kapnak, hogy beszámoljanak kutatással kapcsolatos eredményeikről és híreikről.

Corvinus Research Highlights

A Corvinus Research Highlights 2020 az Egyetem 2020-as tudományos eredményeinek legjavából válogat, egyúttal átfogóan reprezentálja a Corvinus teljes kutatási és oktatási portfólióját. A megújuló Corvinus stratégiai célja a nemzetközileg is jelentős és az Egyetemhez kötődő kutatások ösztönzése, valamint az oktatók-kutatók nemzetközi publikációs teljesítményének növelése – ennek látványos eredményeit mutatja be a brossúra.

Az online elérhető angol nyelvű kiadványban 32 tanulmány, illetve 8 (szerkesztett vagy önálló) kötet szerepel, a kiadók szerinti abc sorrendben. Az egyes publikációk absztraktja mellett megtalálható a publikációk kattintható linkje is. A kiadványban összegyűjtött cikkek a legmagasabb AIp besorolású folyóiratokban, a könyvek és szerkesztett kötetek a legnevesebb kiadóknál jelentek meg.

Corvinus Kutatási Kézikönyv

A Budapesti Corvinus Egyetem nemcsak hazai viszonylatban, de nemzetközi szinten is növelni szeretné oktató-kutató munkatársai publikációs teljesítményét. A cél a minőségi publikációs output, a minőségi színvonal növelése, amelynek elérést az Egyetem a kutatást támogató és ösztönző körülmények biztosításával segíti A Corvinuson olyan feltételeket teremtünk, amelyek kedveznek a kutatni vágyó oktatóknak, fiatal kutatóknak, többek között megfelelő szoftverekkel, adatbázis-hozzáférésével vagy akár nemzetközi konferenciarészvételt támogató pályázatokkal.

Új kezdeményezésként született meg a ‘Corvinus Faculty Handbook’ kutatási kézikönyv is, amely a kutatás folyamatában egymás után megjelenő helyzetek, feladatok logikája mentén foglalja össze a kutatással kapcsolatos, az Egyetem által nyújtott szolgáltatásokat, támogatásokat: a kutatási projektek indításától, a partnerkereséstől és forrásszerzéstől kezdve, a képzéseken és a kutatáshoz nyújtott támogató szolgáltatásokon át a publikációs segítségen keresztül, egészen a kutatási eredmények kommunikációjáig.

A kézikönyvben szereplő információk tájékoztató jellegűek, az aktuális szolgáltatások, határidők kapcsán az adott szervezeti egység munkatársanál érdemes érdeklődni. Terveink szerint a kézikönyvet féléves rendszerességgel frissítjük, az aktualitások függvényében.

Az utolsó frissítés dátuma: 2021. április 1. A kézikönyv frissítése, javítása kapcsán Petrovics Nándort, a Kutatásmenedzsment Iroda munkatársát kérjük keresni.

Petrovics Nándor nandor.petrovics@uni-corvinus.hu Gazdaság- és Közpolitika Intézet / Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék
Egyetemi tanársegéd / Assistant Lecturer
Központi épület – Fővám tér 8, 275
Telefon: +36 1 482 5032 • Mellék: 5032
Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.17. - 19:33:56