Ugrás a fő tartalomra

Egyetemi Könyvtár

Szuperkereső – Katalógus – Folyóiratok és E-könyvek

Melyik mit tartalmaz, mire használd?

Szuperkereső: átfogó keresőmotor, mely egy felületen teszi kereshetővé a könyvtáron keresztül hozzáférhető tudományos adatbázisok többségét, nyomtatott könyveinket, a Corvinus két repozitóriumát (Kutatások és Doktori disszertációk) valamint egyéb ingyenes szakirodalmi forrásokat. Az adatbázislista segít eligazodni, melyek azok az adatbázisok, amelyeket nem indexel a Szuperkereső (pl. jogi és statisztikai adatbázisok), ezeket önállóan kell használni.

Bár konkrét mű megtalálására is használható, de főként témára érdemes benne keresni. A kereséshez kulcsszavakat használj, szűkítsd mezőre, finomítsd keresési technikákkal. A benne lévő források többsége angol nyelvű. A Szuperkereső olyan dokumentumokat is listáz, melyek nem érhetőek el teljes szöveggel, de hasznosak lehetnek egy adott témához. Ezeket könyvtárközi kölcsönzés keretén belül lehet igényelni, a találatok alatt megjelenő linkre kattintva, az adatokat bemásolva.

Katalógus: a könyvtár fizikai állományában lévő dokumentumokat tartalmazza, konkrét mű (alapvetően könyvek) megtalálására alkalmas. Cikket itt ne keress.

Folyóiratok és E-könyvek: a könyvtár által előfizetett és egyéb, ingyenesen, teljes szöveggel elérhető konkrét e-könyveket, nyomtatott és e-folyóiratokat lehet keresni ezen a felületen. A folyóirat vagy az e-könyv címére indítsd a keresést, akkor is, ha cikkre, könyvfejezetre van szükséged.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 03:36:48