Ugrás a fő tartalomra

Makerspace

Fejleszd a kreatív oldalad a Gellért Campuson!

Corvinus Gellért Campuson működik egy különleges műhely, a Makerspece, ahol a két kezeddel alkothatsz workshopok keretében. Ezek a foglalkozások segítenek csökkenteni a stresszt és növelni a kreativitásod, miközben megismerkedhetsz számos technikával, amit lehet, hogy korábban nem ismertél.

A Corvinus Makerspace egy olyan közösségi tér, amely szervezett foglalkozások, inspirációs mintaprojektek segítségével kézzelfogható közelségbe hozza a gyártási technológiákat és az innovációt. Egy barátságos, befogadó környezet, ami otthonként szolgál saját projektjeid létrehozásának. A legtöbb foglalkozásra semmilyen eszközt nem kell hoznod és nem igényel előzetes tudást.

16 foglalkozás közül választhatsz

Budapesti Corvinus Egyetem

3D modellezés

Példafeladatok segítségével alapszinten elsajátíthatod a Shapr3D modellező alkalmazás használatát.

Budapesti Corvinus Egyetem

Grafikai tervezés

Példafeladatok segítségével alapszinten elsajátíthatod a Canva és Procreate alkalmazás használatát.

Budapesti Corvinus Egyetem

Divat

A workshop célja, hogy a résztvevők alapszinten megtanuljanak varrni, azért, hogy későbbiekben saját ruháidat is meg tudd javítani. Egyszerű, de stílusos mintaprojekteket visznek végig kézi és gépi varrás segítségével.

Budapesti Corvinus Egyetem

Japán könyvkötészet

Naptárt, vagy notepad-ot készíthettek, magatok által választott kötészeti papírokat és cérnákat felhasználva. A folyamat végén igény szerint UV nyomtatással személyre szabhatod alkotásodat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Linómetszés

Megismerkedhetsz a linómetszés alapjaival. Az általad választott motívumokat UV nyomtatjuk a linóleumra és azt manuálisan dolgozzátok fel. A folyamat végén saját művészi printeket készíthettek.

Budapesti Corvinus Egyetem

Hímzés

Megismerkedhetsz a kézi hímzés alapjaival. Az általad választott motívumokat UV nyomtatjuk a textiliára és azt manuálisan hímezheted fel.

Budapesti Corvinus Egyetem

Kalligráfia

Megismerkedhetsz a kalligráfiai technikák alapjaival, elsőként monogramod, majd egy általad választott, egyetemmel kapcsolódó szó művészi leképezésével.

Budapesti Corvinus Egyetem

Paper craft

Manuális megmunkálással (vágás, hajtogatás, ragasztás) dekoratív célú kedves tárgyakat készíthetsz papírból.

Budapesti Corvinus Egyetem

Merch

Magad készítheted el egyetemi merch csomagodat (kitűző, notepad, póló, totebag) manuális technikák és digitális eszközök segítségével.

Budapesti Corvinus Egyetem

Villanyszerelés

Bevezetés a villanyszerelés alapjaiba. Megtanulhatod, hogyan ellenőrizd, hogy folyik-e áram egy rendszerben. A szerelés során megtanulhatod az alapvető szerszámhasználatot (csípőfogó, kábelcsupaszodó, érvég-hüvelyező), majd egy próbapadon összeszerelhetsz egy lámpát.

Budapesti Corvinus Egyetem

Viselhető intelligencia

Példafeladatok segítségével alapszinten megismerkedhetsz a micro:bit mikrovezérlő programozásával; a Shapr3D modellezőprogrammal egy olyan készülékház modelljét módosíthatod, melyet 3D nyomtatás és lézervágás segítségével készítesz el. A workshop végén egy viselhető kis eszközt kapsz, általad tervezett interakcióra. Az eszköz újraprogramozható.

Budapesti Corvinus Egyetem

Vizuális alkotások
létrehozása AI-jal

Megtanulhatod a tudatos Midjourney prompt szerkesztést és önálló alkotásokat tervezhetsz az AI segítségével digitális nyomtatásra.

Budapesti Corvinus Egyetem

IKEA bútor hack

Nyitott forráskódú projektek segítségével megismerkedhetsz a fóliavágó és a 3D nyomtató kezelésével, majd példafeladatok segítségével alapszinten elsajátíthatod a Shapr3D modellező alkalmazás használatát. A workshop végére az általad kiválasztott IKEA tárgyhoz kapcsolódó kész projektet áttervezve készítheted el tárgyukat 3D nyomtatással vagy fóliavágással. A részvétel feltétele a két threshold user journey való részvétel (3D modellezés; Grafikai tervezés).

Budapesti Corvinus Egyetem

Önállóan tervezett 3D nyomtatott tárgy

Megismerkedhetsz a 3D nyomtató kezelésével, majd példafeladatok segítségével alapszinten elsajátítod a Shapr3D modellező alkalmazás célorientált használatát. A workshop alatt egy vázaformát tervezhetsz önállóan és ezt készítjük el 3D nyomtatással.

Budapesti Corvinus Egyetem

Térbeli adat-vizualizáció

A workshop során térbeli diagrammokat és gráfokat hozunk létre 3D nyomtatás, lézervágás és UV nyomtatás segítségével. Alapszinten tanulunk grafikai tervezést és 3D modellezést.

Budapesti Corvinus Egyetem

Porcelán 3D nyomtatás

Megismerkedhetsz a porcelán 3D nyomtató kezelésével kisméretű tárgyak nyomtatása segítségével. A modellező ismereteket tovább fejlesztjük és mentorálás segítségével önálló tárgyak nyomtatására nyílik lehetőséged a nyitvatartási időszakban.

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik foglalkozás, jelentkezz!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 23:47:19