Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az alumni filantrópia sikere: Várakozáson felüli eredmény a jubileumi évfolyamoknak hirdetett kampányban

2024-01-22 15:30:00

Sikerrel zárult az első jubileumi évfolyam ajándékkampánya. 31 öregdiákunk közel félmillió forinttal járult hozzá a Corvinus Egyetem Könyvtárának fejlesztéséhez.

Budapesti Corvinus Egyetem

Átütő sikerrel zárult Egyetemünk első jubileumi évfolyam ajándékkampánya. 31 jubiláló öregdiákunk több mint 400.000 forinttal járult hozzá a Corvinus Egyetem szeretett Könyvtárának fejlesztéséhez. 

A 2023 nyarán indított kampány célja az volt, hogy létfontosságú egyetemi projekteket támogasson, és maradandót adjon a jövő generációi számára. Az 1953-ban, 1958-ban, 1963-ban és 1973-ban végzett jubileumi évfolyamaink közös elkötelezettséget mutattak az intézmény fejlődése és sikere iránt, így az összegyűjtött összeg kulcsfontosságú szerepet fog játszani a Könyvtár erőforrásainak és szolgáltatásainak fejlesztésében, amely a hallgatók, az oktatók és az öregdiákok érdekeit egyaránt szolgálja majd. 

„Az összeget digitalizációra fordítjuk, bővítjük az Egyetem szellemi örökségét bemutató, a magyar közgazdasági gondolkodás történetében jelentőséggel bíró könyvek és folyóiratcikkek digitalizált változatát tartalmazó Magyar Közgazdaságtörténeti Archívumot” – mondta Fischer Mónika, a Budapesti Corvinus Egyetem Könyvtárának főigazgatója a sikeres kampány kapcsán. 

Ez a kezdeményezés nemcsak egy mérföldkő az Egyetem történetében, hanem öregdiákjaink közösségi szellemiségnek és nagylelkűségének is bizonyítéka. A kampány zárultával jubileumi évfolyamaink büszkék lehetnek az általuk összegyűjtött támogatásra. Odaadásukkal maradandót alkottak, tovább erősítették Könyvtárunkat, a tudás és az inspiráció központját közösségünkben. 

A kampány nagyköveteiként felkért jubiláló diplomásaink (a fenti fotón balról jobbra: Dr. Balázs Péter ’63, Dr. Sallay Erzsébet ’63, Dr. Benda László ’73) így fogalmaztak: „Ez az ajándék minket az itt töltött évekre emlékeztet, a jövő generációi számára pedig segítség a tanulásban és a kutatásban, egyben üzenet, hogy a könyvtár mindig egy megbízható információforrás marad.” 

Reméljük, hogy a kampányból hagyományt teremthetünk öregdiákjaink körében az elkövetkező évek folyamán. A jubileumi évfolyam ajándékkampányának sikere inspirációként szolgál majd a Corvinuson a jövő generációi számára, hangsúlyozva az alumni közösség összetartó erejét alma máterük érdekében. 

Ha Ön vagy ismerőse, családtagja idén ünnepli Jubileumi évfordulóját – tehát 50, 60, 65 vagy 70 éve végzett a Corvinus jogelődjének intézményében – és szeretne részt venni a jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségen, a folyamatról bővebb információt itt talál honlapunkon. 

Minden más évfolyam számára, a frissdiplomásoktól a kerek évfordulót ünneplőkig, legyenek akár Budapesten vagy külföldön, ha idén évfolyamtalálkozót terveznek, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az alumni iroda munkatársaival, akik szívesen segítenek a szervezésben. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.03. - 08:45:13