Ugrás a fő tartalomra

Események

A Kutatásmenedzsment Iroda elkötelezett az oktatók-kutatók támogatása iránt annak érdekében, hogy kutatási teljesítményükkel minél inkább hozzájáruljanak az Egyetem ismertségének és elismertségének javításához. Egyrészt számos esemény szervezésével előmozdítja az Egyetemen dolgozó kutatók kapcsolatépítését, együttműködését, másrészt lehetővé teszi, hogy a munkatársak neves szakemberektől tanulhassanak. Emellett teret biztosít a kutatási eredmények Egyetemen belüli megosztására és azoknak a nagyközönséggel történő megismertetésére is.

Kutatási Hét

A Kutatási Hét a Budapesti Corvinus Egyetem hagyományőrző rendezvénye, amely évente két alkalommal kerül megrendezésre januárban és júniusban, személyesen vagy online. Az egyhetes rendezvénysorozat során a Corvinus oktatói-kutatói számára szervezett keretek között biztosítunk lehetőséget a szakmai párbeszédre, ahol bemutathatják folyó vagy már lezárult kutatásaikat az Egyetem oktatói-kutatói közösségének, ötleteket meríthetnek mások munkájából, kutatással kapcsolatos témákról és együttműködési lehetőségekről beszélgethetnek. A programot változatos események, workshopok, kutatással kapcsolatos képzések, meghívott külföldi vendégek előadásai színesítik.

A Kutatásmenedzsment iroda a Kutatási Hét szervezésében és népszerűsítésében is számít az oktatók és kutatók aktív részvételére. A programok időbeosztását közösen alakítjuk ki az előadókkal, akiket egyúttal arra is kérünk, hogy bátran osszák meg a programjuk leírását a saját szakmai közösségükben és egyéb fórumokon is. Ezáltal szeretnénk biztosítani azt, hogy a színes szakmai előadások és workshopok célzottan is eljussanak minél több érdeklődőhöz, és gyümölcsöző párbeszédek indulhassanak el a kollégák körében.

Kutatók Éjszakája

Az Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakája minden évben várja a tudomány iránt érdeklődőket. A rendezvény célja, hogy látványos interaktív, sokszínű programokkal szemléltesse a tudomány fontosságát és a bepillantást engedjen a kutatói életpályába. A „tudomány és társadalom párbeszédénének” (science-society interface) legjelentősebb olyan hazai eseménye a Kutatók Éjszakája, amelyen az egyetem kutatói a legszélesebb közönségnek mutatják meg magukat és népszerűsítik tevékenységüket.

A rendezvénysorozat sokszínű és izgalmas formában ismerteti, hogy mi a tényleges társadalmi haszna a kutatók munkájának, valamint népszerűsíti a kutatói karriert a fiatalok és szüleik körében. A programok lehetőséget nyújtanak interaktív események megrendezésére, ahol a kutatók a közönséggel jó hangulatban beszélgethetnek az aktuális kutatási témákról. Ugyancsak megnyithatják „ajtóikat” a kevésbé szakavatottak számára a társadalomtudományi „laborok” (kutatóközpontok), ahol az érdeklődők játékos formában is megismerkedhetnek a kutatók munkájával.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 04:20:13