Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Jelentkezés módja

A 2020-ban jelentkezők már a megújult Corvinus Egyetemre felvételizhetnek az új felvételi szabályok szerint. A felvételi jelentkezést kizárólag elektronikusan a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül,  mindig az adott évben megadott határidőig (2020-ban február 15-e volt ez) lehet leadni. Az oldalon való regisztráció után maximum hat térítésmentes képzésre lehet jelentkezni, majd a kért dokumentumok feltöltése után az Ügyfélkapun keresztül kell a felvételi adatlapot hitelesíteni.
Eljárási, felvételi, fontos információk felvételi eljárásban
Felmerülő kérdések esetén e-mail címedről küldd el leveled a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu e-mail címre.

Az E191-es teremben (1093 Budapest, Fővám tér 8., E. épület, I. emelet) hétfőtől szerdáig 9:00 és 12:00 óra között személyesen várunk benneteket. Bejelentkezés nem szükséges.

Képzéseink
Miből érettségizz ha a Corvinusra jönnél?

A jelentkezéssel együtt azt is gondold át, hogy a választott szakhoz milyen tárgyak érettségi eredménye lesz fontos.
A Gazdálkodástudományi képzéseink bizonyos szakjaihoz (emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) a következő tárgyak közül kell kettőt választanod: földrajz, gazdasági ismeretek, informatika, ágazaton belüli specializáció, szakmai érettségi tárgy, matematika, történelem, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy, szakmai előkészítő tárgy.

További részletek ITT olvashatók
A gazdaságinformatikus képzéshez matematika és fizika vagy gazdasági ismeretek vagy informatika vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy szakmai előkészítő vizsgatárgy szükséges.

További részletek ITT olvashatók
A vidékfejlesztési agrármérnöki szakhoz a következő tárgyak közül kell kettőt választani: biológia, fizika, földrajz, informatika, ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi tárgy, kémia, matematika, természettudomány, idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy, szakmai előkészítő vizsgatárgy.

További részletek ITT olvashatók
A Közgazdaságtudományi képzéseinkhez kötelező emelt szintű érettségire van szükség matematikából és gazdasági ismeretekből vagy történelemből vagy egy idegen nyelvből (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyból, vagy szakmai előkészítő tárgyból.

További részletek ITT olvashatók
A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok képzéseinkhez két tárgyat kell választani, és legalább az egyiket emelt szinten kell teljesíteni: magyar, matematika, társadalomismeret, történelem, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol).

További részletek ITT olvashatók
shutterstock_536624842.jpg
Milyen szakokat indít a Corvinus alapképzésen?

AGazdálkodástudományi képzésen nyolc alapképzés közül lehet választani: emberierőforrások, gazdálkodási és menedzsment, vidékfejlesztési agrármérnöki,gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás,pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás.

AKözgazdaságtudományi képzésen az alkalmazott közgazdaságtan alapképzés,valamint a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzés indul.

ATársadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok képzésen négy alapszakra lehetjelentkezni: kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok,szociológia, politikatudományok.

shutterstock_494939341.jpg
Milyen szakokat indít a Corvinus mesterképzésen?

A Gazdálkodástudományi képzésen kilenc mesterképzés közül lehet választani: gazdaságinformatikus,ellátásilánc-menedzsment, marketing, master of business administration (full-time MBA), pénzügy, számvitel, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés,sportközgazdász.

A Közgazdaságtudományi képzésen öt mesterképzésre lehet jelentkezni: családpolitika és humánszakpolitikák gazdaságtana, egészségpolitika, tervezés és finanszírozás,közgazdálkodás és közpolitika, közgazdasági elemző, pénzügy mesterképzés (estimunkarend).

ATársadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok képzésen hét mesterképzés elérhető:kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, nemzetközitanulmányok, szociológia, politikatudomány, regionális és környezetigazdaságtan, közgazdász tanár.
shutterstock_522554425.jpg
Továbbra is lehet térítésmentes képzésre jelentkezni?

Az Egyetem 2019 júliusától alapítványi modellben működik, és bár a megújulás részben érinti a képzések finanszírozását, továbbra is lehet térítésmentes képzésre jelentkezni. Ezt a felvételi során az „A” finanszírozási forma megjelölésével teheted meg. A térítésmentes formát a megújulás után a Corvinus Ösztöndíj biztosítja. Ha az adott képzésen eléred az Egyetem által erre a finanszírozási formára előírt felvételi ponthatárt, automatikusan jogosulttá válsz az ösztöndíjra az első két félévre.
Mit kell tudni a Corvinus Ösztöndíjról?

Ez egy teljesítményalapú ösztöndíj, teljesen új rendszerben. Mivel a Corvinus fenntartói jogai a modellváltással átkerültek az államtól egy alapítványhoz, az addigi állami ösztöndíjas finanszírozás helyett a Corvinus Ösztöndíj megpályázására van lehetőséged.
shutterstock_1043563285.jpg
Vágólapra másolva