Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Jelentkezés módja

A 2021-ben jelentkezők már a megújult Corvinus Egyetemre felvételizhetnek a 2020-tól érvényes felvételi szabályok szerint. Öt szakot újítottunk meg az elmúlt évben, amiknél kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók nemzetközileg is versenyképes tudást kapjanak, ami összhangban van a munkaerőpiaci elvárásokkal. Fókuszban a projektalapú, gyakorlatias oktatás, illetve a hallgatói kompetenciák hangsúlyos fejlesztése áll. Szakjaink három képzési területen indulnak, ezek a gazdaságtudomány, informatika és társadalomtudomány.

Képzések

Alap- és osztatlan képzéseink

A Corvinus Egyetem alapképzéseit a karrierút első lépésének megfelelően alakítottuk ki. A munkaerőpiaci trendeket figyelembe véve a célunk az univerzális és széles látókörű szakemberek képzése, akik megállják a helyüket a gyakorlatban. A Corvinus Egyetem alapképzéseinek előnyei a projektközpontú oktatás, a nemzetközileg elismert oktatók, 2 hónapon belüli elhelyezkedés a munkaerőiacon, a végzettek átlagbére 19 százalékkal magasabb az azonos szakon végzettek országos átlagkereseténél 1-1,5 évvel az abszolválás után, illetve a végzett hallgatók négyes diplomaminősítéssel Corvinus Ösztöndíjas, hármassal pedig költségtérítéses helyet kapnak a mesterképzéseinken.

A Gazdaságtudományi képzési területen 4 alapképzés közül lehet választani:

  • Alkalmazott közgazdaságtan
  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Nemzetközi gazdálkodás
  • Pénzügy és számvitel
  • Gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés osztatlan képzés (csak a Corvinus Egyetemen elérhetőek Magyarországon)

Az Informatika képzési területen a gazdaságinformatikus szakra várjuk a jelentkezést. 

A Társadalomtudományi képzési területen 4 alapszakra lehet jelentkezni:

  • Kommunikáció- és médiatudomány
  • Nemzetközi tanulmányok
  • Szociológia
  • Politikatudományok

Mesterképzéseink

Az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, hiszen a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül, főként ha a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzel diplomát.

A Corvinus Egyetem mesterképzésein alaposabb tudást kap a hallgató, így egy meghatározott terület szakértőjévé válik. Képzési programjainkat a munkaerőpiaci trendeket figyelembe véve, célzottan alakítottuk ki. A Corvinus Egyetem mesterszakos képzéseinek előnyei, hogy a végzettek 1 hónapon belül elhelyezkednek, átlagbérük 13 százalékkal magasabb az azonos szakokon végzettek országos átlagkereseténél 1-1,5 évvel az abszolválás után, a korábbi évek adatai alapján az átlagkereset körülbelül 6 év alatt 59 százalékkal növekszik, a tudományos pálya előszobája, valamint gyakorlatorientált oktatóink között multinacionális cégek vezérigazgatói is vannak.

Duális képzés

A duális képzés lényege, hogy a hallgató az egyetemi képzés mellett a duális partnernél munkaviszonyban áll, képzése a vállalat és az egyetem által közösen elfogadott tanrendre épül, kijelölt vállalati mentorral. A duális képzésben tanult tárgy az egyetemen és a vállalatnál elsajátított ismeretek közös ellenőrzésével és értékelésével zárul a tantárgyi adatlapon meghatározott módon.

×

Doktori képzés

A doktori képzés lényege a sikeres kutatóvá válásra való felkészülés, mindazon elméleti, módszertani és kommunikációs ismeretek elsajátítása, amelyek hozzájárulnak a doktori értekezés elkészítéséhez, a fokozatszerzéshez előírt követelmények teljesítéséhez. A doktori képzés ugyanakkor egy hosszabb szocializációs folyamat kezdete, a kutatói, oktatói létformába történő bevezetés meghatározó fázisa.

×

Szakirányú továbbképzés

Szakirányú továbbképzéseinket azoknak ajánljuk, akik szeretnék meglévő tudásukat mélyíteni, jelenlegi munkájukhoz aktuális, korszerű ismeretekre, speciális jártasságra szert tenni, vagy váltani szeretnének egy új szakképzettség, szaktudás megszerzésével. A képzések minden esetben felsőfokú végzettségre és szakképzettségre épülnek (meglévő felsőfokú végzettségi szint módosulása nélkül).

×

CEMS Nemzetközi Üzleti képzés

Plusz egy nemzetközi diploma a mesterképzésed mellett!

A Corvinus-CEMS üzleti képzés egyenes út a nemzetközi karrier felé. Egyetemek, üzleti iskolák és civil szervezetek nemzetközi együttműködése a CEMS (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools), amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja.

A CEMS MIM képzés célja a gyakorlati menedzserképzés az egyetemi oktatás mellett. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés kereshető, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedési lehetőség is. Az egyéves képzésre mesterképzésen résztvevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel. A képzés tandíjmentes.

×

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.10.04. - 13:21:07