Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Jelentkezés módja

A 2021-ben jelentkezők már a megújult Corvinus Egyetemre felvételizhetnek a 2020-tól érvényes felvételi szabályok szerint. Öt szakot újítottunk meg az elmúlt évben, amiknél kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók nemzetközileg is versenyképes tudást kapjanak, ami összhangban van a munkaerőpiaci elvárásokkal. Fókuszban a projektalapú, gyakorlatias oktatás, illetve a hallgatói kompetenciák hangsúlyos fejlesztése áll. Szakjaink három képzési területen indulnak, ezek a gazdaságtudomány, informatika és társadalomtudomány.

Képzések

Alap- és osztatlan képzéseink

A Corvinus Egyetem alapképzéseit a karrierút első lépésének megfelelően alakítottuk ki. A munkaerőpiaci trendeket figyelembe véve a célunk az univerzális és széles látókörű szakemberek képzése, akik megállják a helyüket a gyakorlatban. A Corvinus Egyetem alapképzéseinek előnyei a projektközpontú oktatás, a nemzetközileg elismert oktatók, 2 hónapon belüli elhelyezkedés a munkaerőiacon, a végzettek átlagbére 19 százalékkal magasabb az azonos szakon végzettek országos átlagkereseténél 1-1,5 évvel az abszolválás után, illetve a végzett hallgatók négyes diplomaminősítéssel Corvinus Ösztöndíjas, hármassal pedig költségtérítéses helyet kapnak a mesterképzéseinken.

A Gazdaságtudományi képzési területen 4 alapképzés közül lehet választani:

  • Alkalmazott közgazdaságtan
  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Nemzetközi gazdálkodás
  • Pénzügy és számvitel
  • Gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés osztatlan képzés (csak a Corvinus Egyetemen elérhetőek Magyarországon)

Az Informatika képzési területen a gazdaságinformatikus szakra várjuk a jelentkezést. 

A Társadalomtudományi képzési területen 4 alapszakra lehet jelentkezni:

  • Kommunikáció- és médiatudomány
  • Nemzetközi tanulmányok
  • Szociológia
  • Politikatudományok

Mesterképzéseink

Az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, hiszen a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül, főként ha a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzel diplomát.

A Corvinus Egyetem mesterképzésein alaposabb tudást kap a hallgató, így egy meghatározott terület szakértőjévé válik. Képzési programjainkat a munkaerőpiaci trendeket figyelembe véve, célzottan alakítottuk ki. A Corvinus Egyetem mesterszakos képzéseinek előnyei, hogy a végzettek 1 hónapon belül elhelyezkednek, átlagbérük 13 százalékkal magasabb az azonos szakokon végzettek országos átlagkereseténél 1-1,5 évvel az abszolválás után, a korábbi évek adatai alapján az átlagkereset körülbelül 6 év alatt 59 százalékkal növekszik, a tudományos pálya előszobája, valamint gyakorlatorientált oktatóink között multinacionális cégek vezérigazgatói is vannak.

Duális képzés

A duális képzés lényege, hogy a hallgató az egyetemi képzés mellett a duális partnernél munkaviszonyban áll, képzése a vállalat és az egyetem által közösen elfogadott tanrendre épül, kijelölt vállalati mentorral. A duális képzésben tanult tárgy az egyetemen és a vállalatnál elsajátított ismeretek közös ellenőrzésével és értékelésével zárul a tantárgyi adatlapon meghatározott módon.

Doktori képzés

A doktori képzés lényege a sikeres kutatóvá válásra való felkészülés, mindazon elméleti, módszertani és kommunikációs ismeretek elsajátítása, amelyek hozzájárulnak a doktori értekezés elkészítéséhez, a fokozatszerzéshez előírt követelmények teljesítéséhez. A doktori képzés ugyanakkor egy hosszabb szocializációs folyamat kezdete, a kutatói, oktatói létformába történő bevezetés meghatározó fázisa.

Szakirányú továbbképzés

Szakirányú továbbképzéseinket azoknak ajánljuk, akik szeretnék meglévő tudásukat mélyíteni, jelenlegi munkájukhoz aktuális, korszerű ismeretekre, speciális jártasságra szert tenni, vagy váltani szeretnének egy új szakképzettség, szaktudás megszerzésével. A képzések minden esetben felsőfokú végzettségre és szakképzettségre épülnek (meglévő felsőfokú végzettségi szint módosulása nélkül).

CEMS Nemzetközi Üzleti képzés

Plusz egy nemzetközi diploma a mesterképzésed mellett!

A Corvinus-CEMS üzleti képzés egyenes út a nemzetközi karrier felé. Egyetemek, üzleti iskolák és civil szervezetek nemzetközi együttműködése a CEMS (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools), amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja.

A CEMS MIM képzés célja a gyakorlati menedzserképzés az egyetemi oktatás mellett. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés kereshető, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedési lehetőség is. Az egyéves képzésre mesterképzésen résztvevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel. A képzés tandíjmentes.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.16. - 11:57:34