Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Felvételi információk mesterképzésre

Ha az élethosszig tartó tanulás evidensnek számít, akkor az is, hogy az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, hiszen a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül, főként ha a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzel diplomát.

Miért ad többet egy mesterszakos diploma?

 • A Corvinus mesterszakot végzettek már kezdetben is több bérre számíthatnak és 5 éven belül akár 30%-al többet tudnak keresni, mint Corvinus alapszakos társaik
 • A Corvinus alapszakkal rendelkezőkkel szemben aki Corvinus mesterszakot végez fele annyi idő alatt talál magának munkát
 • Az országban egyedülálló módon a Budapesti Corvinus Egyetemen lehetőség van a CEMS üzleti képzésen is részt venni, így egy mesterképzés ideje alatt, akár 2 diplomát is szerezhetsz
 • A mesterszak elvégzése magasabb szakmai elismertséggel is párosul, könnyebben lehet érvényesülni a munkaerőpiacon
 • A mesterszak a doktori fokozat előszobája

A felkészülési segédletek a szóbeli és az írásbeli mesterszakos felvételi vizsgákhoz ide kattintva érhetők el.

A Corvinus Egyetem 2019 júliusától alapítványi modellben működik, de természetesen továbbra is lehet térítésmentes képzésre jelentkezni a Corvinus Ösztöndíj keretein belül. Hallgatóink többsége jelenleg is ilyen formában végzi képzését, a tanulmányaikat 2020 szeptemberében megkezdő, nappali tagozatos mesterszakosok 95%-a nyerte el az ösztöndíjat. 

Központi e-mail-cím: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Corvinus Ambassador Photos

Nyelvi szintfelmérő

A Budapesti Corvinus Egyetem mesterképzéseire felvételi követelmény a középfokú angol nyelvtudás. A nyelvtudás felmérését – amennyiben a jelentkező nem rendelkezik a megfelelő szintű nyelvvizsgával – az Egyetem végzi online formában. Nem kell nyelvtudás felmérést végeznie annak, aki az alapképzési szakot angol nyelven végezte. Az Egyetem minimum az alábbi szintű vizsgákat fogadja el:

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEIC
középfokB2FCE6.06572785

A CEFR Közös Európai Referenciakeret szerinti B2-es nyelvvizsgának számít a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgaközpontok által kibocsátott középfokú nyelvvizsgabizonyítvány.

A vizsgáról pontosabb információt a későbbiekben fog kapni. 

A vizsgára való felkészülésben az alábbi dokumentum nyújt segítséget:

Segédlet angol nyelvi szintfelmérőhöz 2021

Hogyan jelentkezz?

 • Tájékozódj a Felvi.hu felültén és a honlapunkon a Corvinus meghirdetett képzéseiről!
 • Hozd létre saját fiókodat az e-felviben!
 • Jelentkezz a kiválasztott képzésre!
 • Töltsd fel a már rendelkezésre álló dokumentumaidat a jelentkezéssel egy időben!
 • Tájékozódj a felvételi eljárásban előtted álló további ügyintézésről és annak határideiről!
 • Vegyél részt a felvételi vizsgákon!
 • Töltsd fel a jelentkezés óta megszerzett dokumentumaidat az e-felvibe!
 • Várd a sikeres felvétel eredményét!
Meghirdetett mesterképzések 2021.287.jpg

Felvételi iroda

A kormányrendeletben kihirdetett intézkedések érintik az egyetem működését. Mindannyiunk biztonsága érdekében a veszélyhelyzet alatt elsődlegesen online biztosítjuk számodra a felvételi és duális képzéssel kapcsolatos ügyintézést.

A zavartalan lebonyolításához az alábbi lehetőségeket veheted igénybe:

1. Írj tematikus email címeinkre, ahol kollégáink várják kérdéseidet:

 • Felvételi ügyekben, magyar nyelvű nappali képzés esetén felvi.corvinus@uni-corvinus.hu a szakirányú továbbképzések esetén jelentkezes.part.time@uni-corvinus.hu címen.
 • A duális képzéshez kapcsolódó speciális felvételi kérdésekben a dualis@uni-corvinus.hu címen.

2. Azon, a fenti felsorolásba nem tartozó eredeti dokumentum kiadását vagy személyes konzultációt igénylő esetekben, a fentebbi elérhetőségeken keresztül van lehetőséged személyes ügyintézést kezdeményezni.

Kérjük, folyamatosan kövesd figyelemmel az egyetemi kommunikációt, ahol naprakész tájékoztatásokat nyújtunk számodra.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez, a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsga feltételeket.

A 2021A felvételi eljárás során a felvételi vizsgák személyes érintkezést nem igénylő módon online felületeken keresztül történnek.

Az írásbeli felvételi vizsgák a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében, a szóbeli vizsgák pedig az Office 365-Teams szoftveren keresztül fognak zajlani. 

Írásbeli vizsgák lebonyolítása

A 2021A felvételi eljárás során az írásbeli vizsga személyes érintkezést nem igénylő módon a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében fog zajlani. A vizsgán való részvételhez a Vizsgázónak rendelkeznie kell alkalmas eszközzel és folyamatos internetkapcsolattal.

Az emailen küldött felvételi behívólevélben szereplő linken keresztül érhető el a Moodle vizsgafelület, ahova a vizsgaidőpontját megelőzően 30 perccel korábban javasolt belépni, az esetleges technikai problémák megoldásához a TDTK kollégái Helpdesk segítséget nyújtanak a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu címen. 

A vizsgafelületre történő belépéshez a személyes felvételi azonosítójával (a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott azonosító) és az ehhez tartozó jelszóval tud belépni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az írásbeli vizsga nem pótolható! Pótlólagos vizsga letételére csak önhibáján kívül történő váratlan ok miatti kórházi tartózkodást igazoló dokumentummal van lehetőség! 

Az írásbeli felvételi vizsgák időpontjai

Figyelem!

Felhívjuk a felvételizők figyelmét, hogy írásbeli pontjaikat a moodle felület azon kurzusában tekinthetik meg, amely kurzusban írták a felvételit. Ott a megjelenő vizsgára kattintva tudják megtekinteni a vizsga pontszámát és az Ellenőrzés gombra való kattintás után tudja megtekinteni a részletes pontokat. 

MA Felvételi vizsgaidőpontok 2021

Biztosítási és pénzügyi matematika MA

Tájékoztatom, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Felvételi Szabályzatának melléklete a biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzési szak esetében a jelentkező választása alapján 50 pontos Matematika írásbeli felvételi vizsgát vagy 25 pontos Matematika írásbeli felvételi vizsgát ír elő, illetve ez utóbbi választása esetén a másik vizsgatárgy 25 pontért a Közgazdaságtan lesz. Nyilatkoznia kell arról, hogy a fenti lehetőségek közül melyikkel szeretne élni. 
Felhívom a figyelmét, hogy a nyilatkozatot kitöltve, aláírva 2021. május 7-ig (péntekig) elektronikusan kell feltölteni a „Nyilatkozat” gomb alatt található online benyújtási felületen. A kitöltendő nyilatkozatot a „Nyilatkozat” gombra kattintás után megjelenő oldalon találhatja.  

Írásbeli vizsgaeredmények

A dolgozat megírását követően, azon dolgozattípusoknál, ahol erre lehetőség van a jelentkezők közvetlenül láthatják eredményeiket. Az így megtekintett eredményeket követően két napig van lehetősége a hallgatónak észrevételezést tenni a dolgozat javításával kapcsolatban.

A dolgozat eredményei a Felvi.hu felületein rögzítésre kerülnek.
Az észrevételezés időpontjáról későbbiekben adunk tájékoztatást. 

Észrevételezés módja

A felvételi dolgozat javításával kapcsolatban amennyiben számolási hibát észlel a jelentkező a moodle felületen a kurzusban van lehetősége megtenni. A tesztből kilépve, az észrevételezési nyomtatvány kitöltésével tudja leadni a felvételiző. Az észrevételezés időtartama: a dátum később kerül feltöltésre

Minden képzés írásbeli vizsgapontszámai a moodle felületen tekinthetőek meg, KIVÉVE a gazdaságinformatikus képzésé. A vizsgaeredmények, ezen felületen kerülnek kommunikálásra a későbbiekben. 

Szóbeli vizsgák lebonyolítása

Mesterképzésre történő szóbeli felvételi vizsga (továbbiakban: szóbeli felvételi vizsga), az Egyetem épületeiben személyes megjelenést nem igénylő, online módon, az Office 365-Teams szoftveren keresztül (továbbiakban: Teams), élő videókép és hang egyidejű átvitelével kerül lebonyolítására.

A felvételi vizsgán való részvételhez a jelentkezőnek kell gondoskodnia alkalmas eszköz, a szükséges technikai feltételek saját felelősségre és költségre történő biztosításáról, így az elvárható minőségű kép és hang, valamint az internet kapcsolat meglétéről. A vizsgába való belépéshez nem szükséges az Office 365-Teams szoftver letöltése, weben keresztül is be tudnak kapcsolódni a beszélgetésbe.

A vizsga a Teams-en keresztül történő lebonyolításához a felvételi bizottság, a jelentkezőket a vizsga beosztásnak megfelelően külön Teams meghívóban „meghívja” az „értekezletbe” a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőséggel, melyre a vizsga napján és idejében a jelentkezőnek be kell jelentkeznie. A bekapcsolódást követően minden jelentkező egy virtuális előszobában várakozik, majd a beszélgetésbe minden esetben a bizottságjóváhagyását követően kapcsolódhat be. A bizottság egyszerre egy jelentkezővel veszi fel a kapcsolatot, azaz engedi be a virtuális előszobából a vizsgatérbe.    

Szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Szóbeli felvételi időszak: 2021. május 31. és 2021. június 4. között.

Kérjük, hogy ezen időintervallumban elérhető legyen. A szóbeli felvételi vizsga kötelező.

Egyedi szóbeli vizsga időponttal kapcsolatos kéréseket
sem beosztás előtt, sem a beosztás után nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük ezen időszakra/időszakokra tegyék szabaddá magukat.
Kérjük, hogy a fájlt töltse le és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a szóbeli felvételi vizsga időpontját a felvételi azonosítószáma alapján.

Szóbeli vizsga beosztások:

Biztosítási és pénzügyi matematika szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Családpolitika és humán szakpolitika gazdaságtana szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Egészségpolitika tervezés és finanszírozás szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Ellátásilánc Menedzsment szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Gazdaságinformatikus szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Kommunikáció és Médiatudomány szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Közgazdálkodás és közpolitika szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Közgazdásztanár szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Marketing szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Nemzetközi adózás szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Pénzügy szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Politikatudomány szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Regionális és környezeti gazdaságtan szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Sportközgazdász szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Számvitel szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Szociológia szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Vállalkozásfejlesztés szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021
Vezetés és Szervezés szóbeli felvételi vizsgabeosztás 2021

Felvételi vizsgaidőpontok:

MA Felvételi vizsgaidőpontok 2021

Szóbeli vizsgaeredmények

A fájl letöltése után keresőmotorok segítségével kereshetőek meg a szóbeli felvételi vizsga eredmények a felvételi azonosítószámok alapján.

Biztosítási és pénzügyi matematika szóbeli felvételi vizsgapontszám
Egészségpolitika tervezés és finanszírozás szóbeli felvételi vizsgapontszám
Ellátásilánc Menedzsment Mester szóbeli felvételi vizsgapontszám
Gazdaságinformatikus szóbeli felvételi vizsgapontszám
Kommunikáció és Médiatudomány szóbeli felvételi vizsgapontszám
Közgazdálkodás és közpolitika szóbeli felvételi vizsgapontszám
Közgazdásztanár szóbeli felvételi vizsgapontszám
Marketing szóbeli felvételi vizsgapontszám
Master of Business Administration szóbeli felvételi vizsgapontszám
Nemzetközi adózás szóbeli felvételi vizsgapontszám
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szóbeli felvételi vizsgapontszám
Pénzügy Mester szóbeli felvételi vizsgapontszám
Politikatudomány szóbeli felvételi vizsgapontszám
Regionális és környezeti gazdaságtan szóbeli felvételi vizsgapontszám
Sportközgazdász szóbeli felvételi vizsgapontszám
Számvitel Mester szóbeli felvételi vizsgapontszám
Szociológia szóbeli felvételi vizsgapontszám
Vállalkozásfejlesztés Mester szóbeli felvételi vizsgapontszám
Vezetés és Szervezés Mester szóbeli felvételi vizsgapontszám

A felvételi vizsga díja

A vizsga szervezési díja 4.000 Ft. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező hány szakra jelentkezett. 
FIGYELEM! A legkésőbb a felvételi vizsgát megelőző napig be kell fizetnie a jelentkezőnek a vizsgadíjat. Amennyiben valamely jelentkező nem fizeti meg a vizsgadíjat és az, az ellenőrzés során feltárásra kerül, a jelentkező eredményei megsemmisítésre kerülnek.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: az R2SZ00003K számot, a „Mesterfelvételi 2021A” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K Mester felvételi 2021A Minta Elemér   

Felkészülési segédletek a szóbeli és írásbeli vizsgához

További információ is hamarosan feltöltésre kerül.

Közgazdásztanár felvételi vizsgakövetelmény
Gazdaságinformatikus magyar nyelven, felvételi vizsgakövetelmény
Egészségpolitika tervezés és finanszírozás felvételi vizsgakövetelmény
Biztosítási és pénzügyi matematika felvételi vizsgakövetelmény
Családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana felvételi vizsgakövetelmény
Közgazdasági elemző felvételi vizsgakövetelmények
Politikatudomány felvételi vizsgakövetelmény
Pénzügy felvételi vizsgakövetelmény
Nemzetközi adózás felvételi vizsgakövetelmény
Szociológia felvételi vizsgakövetelmény
Közgazdálkodás és közpolitika felvételi követelmények
Regionális és környezeti gazdaságtan felvételi vizsgakövetelmény
Vezetés és Szervezés felvételi vizsgakövetelmény
Vállalkozásfejlesztés felvételi vizsgakövetelmény
Számvitel felvételi követelmény
Sportközgazdász felvételi vizsgakövetelmény
Nemzetközi tanulmányok, felvételi vizsgakövetelmény
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás felvételi vizsgakövetelmény
Marketing felvételi vizsgakövetelmény
Ellátásilánc Menedzsment Mester felvételi vizsgakövetelmény
MA in Communication and Media Studies 2021 – reading material for interview
Kommunikáció és Médiatudomány felvételi vizsgakövetelmény
MBA Fundan full time – reading material for interview
MBA Fundan – reading material for interview

Pontszámítás módja

Felvételi pontok számítása – Általános szabályok

A jelentkezés benyújtása előtt a jelentkező mindenképpen tanulmányozza a 3. sz. táblázatot, amelyben megtalálható, hogy az adott mesterképzésre való jelentkezéshez milyen alapképzésben szerzett oklevél szükséges. Ha ez alapján nem rendelkezik teljes kreditértékű oklevéllel, úgy a megjelölt felsőoktatási intézménynél ún. előzetes kreditelismerési eljárást kell kezdeményeznie. Részletes információk az érintett intézményektől kérhetők. A felvételi eljárás során a kreditelismerési határozatot NEM kell benyújtani! A további tudnivalók megtalálhatók az Előzményként elfogadott szakok, kreditelismerés c. fejezetben. 

Intézményi szabályok

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) vagy akkreditált oklevél* vagy nemzetközi teszt alapján**maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

*akkreditált oklevél: AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett felsőfokú oklevél,
**nemzetközi teszt: GMAT 500 pont vagy GRE 151 pont

A fentiek alapján a pontszámítás három féle módon történhet: 

„A” változat 

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga ( írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

„B” változat

Felvételi pontok szerezhetőek:Érték
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett “A” (jeles) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*70 pont
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett “B” (jó) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*60 pont
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzet “C” (közepes) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*55 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

*A szakok pontszámításánál “felsőfokú oklevél alapján” szöveg jelzi.

„C” változat

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
GMAT 550+ pont**70 pont
GRE 155+ pont**
GMAT 500-549 pont**55 pont
GRE 151-154,5 pont**
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

**A szakok pontszámításánál “a hozott pontok” szöveg jelzi. 
A fentiek alapján a pontszámítás három féle módon történhet:

A “B” és “C” változat szerinti pontszámítás akkor történik, ha a jelentkező az igazoló dokumentumokat 2021. április 30-ig feltölti a felvi.hu E-felvi felületen az intézménynek címzett dokumentumok közé. Ebben az esetben a felvételi vizsgán a részvétel nem kötelező, a pontszámítás kizárólag a feltöltött dokumentumok alapján történik. Amennyiben a dokumentumokat a jelzett határidőig a jelentkező nem tölti fel, a felvételi pontszám kiszámítása csak a saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) alapján történhet.

Többletpontok minden szak esetében: maximum 10 többletpont adható.

 • Esélyegyenlőségi maximális pont: 10 pont
 • fogyatékosság: 5 pont
 • gyermekgondozás: 5 pont
 • hátrányos helyzet: 5 pont
 • OTDK 1-3 hely: 5 pont
 • sporteredmény: országos bajnokság 1-3. hely: 3 pont
 • sporteredmény: Világ- és Európa-bajnokság 1-3. hely: 5 pont biztosítási és pénzügyi matematika (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: matematika vagy matematika és egyéb 
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés


vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana (Levelező)

Saját felvételi vizsga: (szóbeli)

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (társadalomtudományi és közpolitikai alapok)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) 

vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) 

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (társadalomtudományi és közpolitikai alapok)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

egészségpolitika, tervezés és finanszírozás (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, (egészségügyi közgazdaságtan)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

ellátásilánc-menedzsment (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

gazdaságinformatikus (Esti)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: információmenedzsment, rendszerfejlesztés Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

gazdaságinformatikus (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: információmenedzsment, rendszerfejlesztés 
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés


vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

gazdaságinformatikus (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: információmenedzsment, rendszerfejlesztés • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetésvagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

kommunikáció- és médiatudomány (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (kommunikáció és médiatudományi szakmai ismeretek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

kommunikáció- és médiatudomány (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (kommunikáció és médiatudományi szakmai ismeretek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

közgazdálkodás és közpolitika (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (közpolitikai alapok)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

közgazdálkodás és közpolitika (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (közpolitikai alapok)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

közgazdálkodás és közpolitika (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (közpolitikai alapok)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

közgazdasági elemző (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: matematika és közgazdasági szemlélet

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

közgazdasági elemző (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: matematika és közgazdasági szemlélet

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

marketing (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

marketing (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

nemzetközi adózás (angol nyelven) (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) 

vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) 
Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (nemzetközi kereskedelem és nemzetközi pénzügyek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél)vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: aktuális nemzetközi kérdések

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

pénzügy (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalati pénzügyek
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

pénzügy (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalati pénzügyek
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

politikatudomány (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (politikatudományi szakmai ismeretek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

regionális és környezeti gazdaságtan (angol nyelven) (Budapest) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (gazdaságföldrajz és környezetgazdaságtan)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

regionális és környezeti gazdaságtan (magyar nyelven) (Budapest) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (gazdaságföldrajz és környezetgazdaságtan)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

regionális és környezeti gazdaságtan (Székesfehérvár) (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (gazdaságföldrajz és környezetgazdaságtan)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

sportközgazdász (Székesfehérvár) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (általános üzleti és sportgazdasági alapismeretek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

számvitel (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (számvitel szakmai problémák megoldása, szakmai kérdések ismerete/motiváció/gondolkodásmód feltárása)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

számvitel (Esti)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (számvitel szakmai problémák megoldása, szakmai kérdések ismerete/motiváció/gondolkodásmód feltárása)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

szociológia (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (szociológia szakmai ismeretek)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) 

vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) 

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

tanári – 2 félév közgazdásztanár (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (alkalmassági vizsga)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

tanári – 4 félév közgazdásztanár (Levelező)

Saját felvételi vizsga:

 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (alkalmassági vizsga)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

vállalkozásfejlesztés (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

vezetés és szervezés (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (vezetés és szervezés)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

vezetés és szervezés (Esti)

Saját felvételi vizsga:

 • Írásbeli: vállalatgazdaságtan
 • Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (vezetés és szervezés)

vagy 

 • felsőfokú oklevél alapján (AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EPAS akkreditált szakon szerzett oklevél) vagy 

 • hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt) A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

Pontszámítás


biztosítási és pénzügyi matematika (nappali képzések) 

Felvételi pontok:
– írásbeli vizsga: 50 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 20 pont vagy
– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont vagy
– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

nemzetközi adózás (angol nyelven) (levelező képzések), családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana (angol nyelven) (nappali képzések),
egészségpolitika, tervezés és finanszírozás (angol nyelven) (nappali képzések), közgazdálkodás és közpolitika (magyar nyelven) (nappali képzések), közgazdálkodás és közpolitika (angol nyelven) (nappali képzések), családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana (levelező képzések), közgazdálkodás és közpolitika (levelező képzések), kommunikáció- és médiatudomány (magyar nyelven) (nappali képzések), kommunikáció- és médiatudomány (angol nyelven) (nappali képzések), nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven) (nappali képzések), politikatudomány (nappali képzések), regionális és környezeti gazdaságtan (magyar nyelven) (Budapest) (nappali képzések), regionális és környezeti gazdaságtan (angol nyelven) (Budapest) (nappali képzések), szociológia (angol nyelven) (nappali képzések), regionális és környezeti gazdaságtan (Székesfehérvár) (levelező képzések), tanári [2 félév [közgazdásztanár]] (levelező képzések), tanári [4 félév [közgazdásztanár]] (levelező képzések)Felvételi pontok:
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont vagy
– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont vagy
– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont


ellátásilánc-menedzsment (nappali képzések), gazdaságinformatikus (magyar nyelven) (nappali képzések), gazdaságinformatikus (angol nyelven) (nappali képzések), marketing (magyar nyelven) (nappali képzések), marketing (angol nyelven) (nappali képzések), pénzügy (magyar nyelven) (nappali képzések), pénzügy (angol nyelven) (nappali képzések), sportközgazdász (Székesfehérvár) (nappali képzések), számvitel (nappali és esti képzések), vállalkozásfejlesztés (nappali képzések), vezetés és szervezés (nappali és esti képzések), gazdaságinformatikus (esti képzések)

Felvételi pontok:
– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont vagy
– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont vagy
– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

közgazdasági elemző (magyar nyelven) (nappali képzések), közgazdasági elemző (angol nyelven) (nappali képzések), nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) (nappali képzések)

Felvételi pontok:
– írásbeli vizsga: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont vagy
– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont vagy
– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (nappali és levelező képzések)

Felvételi pontok:
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

Corvinus Ösztöndíjprogram

A Corvinus Ösztöndíj egy teljesítményalapú ösztöndíj, egy teljesen új rendszerben. Így tehát továbbra is van lehetőség térítésmentesen tanulni egyetemünkön, a különbség csupán annyi az állami ösztöndíj és a Corvinus Ösztöndíj között, hogy a képzés költségét nem az állam, hanem az egyetem finanszírozza.

Jelentkezés sajátos feltételei

A képzések Corvinus Ösztöndíjas („A” betűjeles képzés) és önköltséges finanszírozási formában („K” betűjeles képzés) kerülnek meghirdetésre. A felvétel és a képzések finanszírozásának sajátosságairól a Budapesti Corvinus Egyetemen a Tájékoztató 6.4. fejezetében olvashat. 

A CORVINUS által kiírt ösztöndíjpályázat feltételeiről az Egyetem honlapján a Felvételi/ Corvinus Ösztöndíjrogram oldalon olvashat. A besorolási határozat tartalmazza, hogy felvétel esetén mely finanszírozási formára nyert felvételt. 

A felvételi vizsga különeljárási díja 4 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül. 

 • Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt. 
 • Számlaszám: 11784009-22229896-00000000 
 • Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2021A Minta ElemérA 4 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik. Befizetési határidő: a felvételi vizsgabehívóban fog szerepelni. 

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. 

Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül. Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt. számlaszám: 11784009-22229896-00000000; Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2021A Minta Elemér. 

A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik. Befizetési határidő: A dokumentumok benyújtásával egyidejűleg csatolandó. 

Az előzetes kreditelismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. A Kreditelismerési eljárás oldalról tölthető le a kreditelismerési kérelem is, amelyet 2021. május 14-ig kérik feltölteni a menüpontban megadott helyre.

Külföldi oklevél továbbtanulási célú elismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. A „Külföldi oktatási intézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése” oldalról tölthető le az elismerési kérelem. Figyelem! Az E-felvételibe emellett kötelező a külföldi oklevelek és mellékleteik és az esetleges fordításuk feltöltése. 

Mesterképzésre meghatározott felvételi követelmény legalább alapképzésben fokozatot és szakképzettséget tanúsító oklevél megléte. A jelentkezés további felvételi követelménye középfokú angol nyelvtudás. 

A nyelvtudás felmérését – amennyiben a hallgató nem rendelkezik a megfelelő szintű nyelvvizsgával – az Egyetem végzi online formában. Nem kell nyelvtudás felmérést végeznie annak, aki az alapképzési szakot angol nyelven végezte. 

Az Egyetem minimum az alábbi szintű vizsgákat fogadja el: 

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEIC
középfokB2FCE66572785

Az oklevél minősítése alapján számítandó felvételi pontok rögzítéséhez, amennyiben az oklevél nem tartalmaz minősítést, az “igazolás az oklevél minősítéséről” szóló dokumentum feltöltése szükséges. 
A belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítése az alábbi pontozással feleltethető meg: 

oklevél minősítésepont
jeles, kiváló, kitüntetéses (5) minősítés20 pont
jó (4) minősítés15 pont
közepes (3) minősítés10 pont
elégséges (2) minősítés5 pont

A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítéséhez szükséges felvételi pontok megállapítás az alábbi megfeleltetés szerint történik:

ECTS értékelési skálaHelyi értékelési skála
AExcellent/ Very good5Jeles
BGood4
CSatisfactory3Közepes
DSufficient2Elégséges
ESufficient2Elégséges

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem Kreditátviteli Bizottság saját hatáskörben állapítja meg.

Az angol nyelvű mesterképzési szakokon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 
Az angol nyelvű mesterképzések esetében az önköltség a harmadik országbeli állampolgár jelentkezőnek a fentiektől eltérő. Erről az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak. 

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Nappali)

A Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) mesterképzési szak nappali munkarendjére történő jelentkezés feltétele minimum három év munkatapasztalat az alapfokozat megszerzését és két év munkatapasztalat a mesterfokozat megszervezését követő időszakban.

Az erről szóló igazolást a többi dokumentummal együtt a felvételi jelentkezéshez kell mellékelni.

További beküldendő dokumentumok:

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Levelező)

A Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) mesterképzési szak levelező munkarendű képzése a Budapesti Corvinus Egyetemnek a Fudan
Egyetemmel közös kettős diploma programja. A képzésen részt vevők a képzés során – tekintettel a kettős diploma programra – 3 000 000 Ft/félév képzési utazási hozzájárulást fizetnek.

A jelentkezés feltétele minimum három év munkatapasztalat az alapfokozat megszerzését követően és minimum két év munkatapasztalat az mester fokozat megszerzését követően. Az erről szóló igazolást a többi dokumentummal együtt a felvételi jelentkezéshez kell mellékelni.

További beküldendő dokumentumok: 

 • Önéletrajz
 • Motivációs levélAmennyiben tanári mesterképzésre jelentkezik, mindenképpen tanulmányozza át A tanári mesterképzésről szóló fejezetet.


Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás bizonyos mesterképzési szakok esetében lehet egy eleme a felvételi jelentkezésnek. Kérjük ellenőrizd, hogy a Te esetedben szükséges-e lefolytatni az eljárást. Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

 • Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.
 • Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
 • Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2021A Minta Elemér

A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik.

Befizetési határidő

A felvételi vizsga eljárási díj: 4 000 Ft. Ennek befizetési határideje a felvételi vizsgabehívóban fog szerepelni.

Kreditelismerési eljárás: 8 000 Ft. Befizetési határidő: A dokumentumok benyújtásával egyidejűleg csatolandó. 

Felvételi általános követelményei

Mesterképzésre meghatározott felvételi követelmény legalább alapképzésben fokozatot és szakképzettséget tanúsító oklevél megléte. A jelentkezés további felvételi követelménye magyar nyelvű képzés esetén középfokú angol nyelvtudás. A nyelvtudás felmérését – amennyiben a hallgató nem rendelkezik a megfelelő szintű nyelvvizsgával – az Egyetem végzi online formában. Nem kell nyelvtudás felmérést végeznie annak, aki az alapképzési szakot angol nyelven végezte.

Az Egyetem minimum az alábbi szintű vizsgákat fogadja el: 

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEIC
középfokB2FCE66572785

A CEFR Közös Európai Referenciakeret szerinti B2-es nyelvvizsgának számít a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgaközpontok által kibocsátott középfokú nyelvvizsgabizonyítvány.


Az oklevél minősítése alapján számítandó felvételi pontok rögzítéséhez, amennyiben az oklevél nem tartalmaz minősítést, az “igazolás az oklevél minősítéséről” szóló dokumentum feltöltése szükséges.

A belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítése az alábbi pontozással feleltethető meg felvételi pontként: z

• jeles (5) minősítés: 20 pont
• jó (4) minősítés: 16 pont
• közepes (3) minősítés: 12 pont
• elégséges (2) minősítés: 8 pont 


A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépéshez szükséges felvételi pontok megállapítás a következő:

ECTS értékelési skála – Helyi értékelési skála 


• A Excellent – Very good – 5 Jeles
• B Good – 4 Jó
• C Satisfactory – 3 Közepes
• D Sufficient – 2 Elégséges
• E Sufficient – 2 Elégséges 

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem Kreditátviteli Bizottság saját hatáskörben állapítja meg. 

További fakultatív csatolandó dokumentumok a jelentkezéshez

Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok:

• fogyatékosság igazolása
• gyermekgondozás igazolása
• hátrányos helyzet igazolása
• nyelvvizsgát igazoló dokumentum
• OTDK igazolás
• sporteredmény igazolása 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.22. - 11:15:47