Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Felvételi információk mesterképzésre

Ha az élethosszig tartó tanulás evidensnek számít, akkor az is, hogy az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, hiszen a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül, főként ha a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzel diplomát.

Miért ad többet egy mesterszakos diploma?

 • A Corvinus mesterszakot végzettek már kezdetben is több bérre számíthatnak és 5 éven belül akár 30%-kal többet tudnak keresni, mint Corvinus alapszakos társaik.
 • A Corvinus alapszakkal rendelkezőkkel szemben az, aki Corvinus mesterszakot végez, fele annyi idő alatt talál magának munkát.
 • Az országban egyedülálló módon a Budapesti Corvinus Egyetemen lehetőség van a CEMS üzleti képzésen is részt venni, így egy mesterképzés ideje alatt akár 2 diplomát is szerezhetsz.
 • A mesterszak elvégzése magasabb szakmai elismertséggel is párosul, könnyebben lehet érvényesülni a munkaerőpiacon.
 • A mesterszak a doktori fokozat előszobája.

Központi e-mail-cím: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Hogyan jelentkezz?

 • Tájékozódj a Felvi.hu felültén és a honlapunkon a Corvinus meghirdetett képzéseiről!
 • Hozd létre saját fiókodat az E-felviben!
 • Jelentkezz a kiválasztott képzésre!
 • Töltsd fel a már rendelkezésre álló dokumentumaidat a jelentkezéssel egy időben az E-felviben!
 • Töltsd fel a szükséges dokumentumokat a Corvinus felületére!
 • Tájékozódj a felvételi eljárásban előtted álló további ügyintézésről és annak határideiről!
 • Vegyél részt a felvételi vizsgákon!
 • Töltsd fel a jelentkezés óta megszerzett dokumentumaidat az E-felvibe!
 • Töltsd fel a jelentkezés óta megszerzett szükséges dokumentumokat a Corvinus felületére!
 • Várd a sikeres felvétel eredményét!

Felvételi iroda

Ha van olyan kérdésed, amelyre nem találtál választ honlapunkon, az alábbi elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni velünk:

1. Írj tematikus email címeinkre:

 • felvételi ügyekben, magyar állampolgároknak magyar és angol nyelvű nappali képzés esetén: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu, 
 • a duális képzéshez kapcsolódóan speciális felvételi kérdésekben:
  dualis@uni-corvinus.hu,
  Ebben a témában ide is érdemes ellátogatnod, ahol további hasznos információkat találsz.

2. Személyes konzultációt igénylő esetekben az alábbi időpontokban várunk a Főépület 1. emelet 191-es irodában:

hétfő:                13:00-16:00

kedd:                  9:00-12:00

szerda:               13:00-16:00

csütörtök:           9:00-12:00 

Kérjük, folyamatosan kövesd figyelemmel az egyetemi kommunikációt, ahol naprakész tájékoztatást nyújtunk számodra.

Felvételi vizsga

Az adatok feltöltése folyamatosan történik.

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott emailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Írásbeli vizsgák lebonyolítása

A 2023A felvételi eljárás során az írásbeli vizsgák személyes érintkezést nem igénylő módon a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében fognak zajlani. A vizsgán való részvételhez a Vizsgázónak rendelkeznie kell alkalmas eszközzel és folyamatos internetkapcsolattal.

Az emailen küldött felvételi behívólevélben szereplő linken keresztül érhető el a Moodle vizsgafelület, ahova a vizsga időpontját megelőzően 30 perccel korábban javasolt belépni, az esetleges technikai problémák megoldásához az OMMK kollégái Helpdesk segítséget nyújtanak a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu címen.

A vizsgafelületre történő belépéshez a személyes felvételi azonosítójával (a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott azonosító) és az ehhez tartozó jelszóval tud belépni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az írásbeli vizsga nem pótolható! Pótlólagos vizsga letételére csak önhibáján kívül történő váratlan ok miatti kórházi tartózkodást igazoló dokumentummal van lehetőség!  A méltányossági kérelmet a jelentkező elektronikus levelezési címéről a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu elektronikus levelezési címére küldött üzenet formájában nyújthatja be a vizsgát megelőzően legkésőbb tíz (10) munkanappal. A méltányossági kérelem tárgyában az illetékes dékán a kérelem beérkezését követő öt (5) munkanapon belül dönt.ét követő öt (5) munkanapon belül dönt.

Írásbeli felvételi vizsgák időpontjai

A pontos időpontról és tudnivalókról emailben fogunk tájékoztatást adni. Egyedi írásbeli vizsgaidőponttal kapcsolatos kéréseket nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük, ezen napra tegyék szabaddá magukat.

Írásbeli vizsgaeredmények

A dolgozat megírását követően, azon dolgozattípusoknál, ahol erre lehetőség van, a jelentkezők közvetlenül láthatják eredményeiket.

A dolgozat eredményei a Felvi.hu felületein rögzítésre kerülnek.
Az észrevételezés időpontjáról későbbiekben adunk tájékoztatást.

Bemeneti kompetenciafelmérés eredmények

Kérjük, hogy a megfelelő fájlt töltse le, és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a bemeneti kompetenciafelmérés eredményét a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

Bemeneti kompetenciafelméres magyar nyelven eredmények 2023A
Bementi kompetenciafelméres angol nyelven eredmények 2023A

Észrevételezés módja

A felvételi dolgozat javításával kapcsolatban amennyiben számolási hibát észlel a jelentkező, észrevételezését a Moodle felületén a kurzusban van lehetősége leadni. A kitöltött észrevételezési nyomtatványt a tesztből kilépve tudja leadni a felvételiző. Az észrevételezés időtartama: a dátum később kerül feltöltésre

Minden képzés írásbeli vizsgapontszámai a Moodle felületen tekinthetőek meg. A vizsgaeredmények, ezen felületen kerülnek kommunikálásra a későbbiekben. 

Szóbeli vizsgák lebonyolítása

Mesterképzésre történő szóbeli felvételi vizsga (továbbiakban: szóbeli felvételi vizsga), az Egyetem épületeiben személyes megjelenést nem igénylő, online módon, az Office 365-Teams szoftveren keresztül (továbbiakban: Teams), élő videókép és hang egyidejű átvitelével kerül lebonyolítására.

A felvételi vizsgán való részvételhez a jelentkezőnek kell gondoskodnia alkalmas eszköz, a szükséges technikai feltételek saját felelősségre és költségre történő biztosításáról, így az elvárható minőségű kép és hang, valamint az internet kapcsolat meglétéről. A vizsgába való belépéshez nem szükséges az Office 365-Teams szoftver letöltése, mivel weben keresztül is be lehet kapcsolódni a beszélgetésbe.

A vizsga a Teams-en keresztül történő lebonyolításához a felvételi bizottság, a jelentkezőket a vizsga beosztásnak megfelelően külön Teams meghívóban „meghívja” az „értekezletbe” a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőséggel, melyre a vizsga napján és idejében a jelentkezőnek be kell jelentkeznie. A bekapcsolódást követően minden jelentkező egy virtuális előszobában várakozik, majd a beszélgetésbe minden esetben a bizottságjóváhagyását követően kapcsolódhat be. A bizottság egyszerre egy jelentkezővel veszi fel a kapcsolatot, azaz engedi be a virtuális előszobából a vizsgatérbe.    

Szóbeli vizsga beosztása

Kérjük, hogy a fenti dokumentumban az Önre vonatkozó mesterképzés esetében feltüntetett időintervallumban legyen elérhető. A szóbeli felvételi vizsga kötelező.

Egyedi szóbeli vizsga időponttal kapcsolatos kéréseket sem beosztás előtt, sem a beosztás után nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük ezen időszakra/időszakokra tegyék szabaddá magukat.

Kérjük, hogy a fájlt töltse le és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a szóbeli felvételi vizsga időpontját a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

Szóbeli vizsga beosztások

Kapcsolódó dokumentumok

Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven) mesterszak szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Diplomácia (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Gazdasági-viselkedéselemzés (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Gazdaságinformatikus (magyar nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Gazdaságinformatikus (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Haladó ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány (magyar nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Közgazdálkodás és közpolitika (angol nyelven) és Közösségi kormányzás (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Marketing (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Marketingstratégia és innováció (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
MBA (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Pénzügy (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Politikai gazdaságtan (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Sporközgazdász mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Számvitel mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Tanári (2 félév(közgazdásztanár)) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Vállalkozásfejlesztés mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Vezetés és szervezés (magyar nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A
Vezetés és szervezés (angol nyelven) mesterképzés szóbeli vizsgabeosztás 2023A

Szóbeli vizsgaeredmények

Kérjük, hogy a fájlt töltse le, és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a szóbeli felvételi vizsgaeredményét a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

0
Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Diplomácia (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Gazdaságinformatikus (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Gazdaságinformatikus (esti munkarend) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Gazdasági-viselkedéselemzés (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Haladó ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány (magyar nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Közgazdálkodás és közpolitika (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Közösségi kormányzás (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Marketing (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Marketingstratégia és innováció (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Master of Business Administration (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Pénzügy (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Politikai gazdaságtan (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Sportközgazdász mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Számvitel mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Vállalkozásfejlesztés mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Tanári (2 félév (közgazdásztanár)) mesterképzés pályaalkalmassági és szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Vezetés és szervezés (angol nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A
Vezetés és szervezés (magyar nyelven) mesterképzés szóbeli felvételi vizsga eredmények 2023A

A felvételi vizsga díja

A vizsga szervezési díja 4.000 Ft. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni függetlenül attól, hogy a jelentkező hány szakra jelentkezett, és hány felvételi vizsgát tesz. A vizsgadíjat annak a jelentkezőnek kell befizetnie, aki az írásbeli felvételi vizsgán részt vesz.

FIGYELEM! A vizsgadíjat legkésőbb a felvételi vizsgát megelőző napig be kell fizetnie a jelentkezőnek. Amennyiben valamely jelentkező nem fizeti meg a vizsgadíjat és az, az ellenőrzés során feltárásra kerül, a jelentkező eredményei megsemmisítésre kerülnek.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: az R2SZ00003K számot, a „felvételi vizsga 2023A” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2023A Minta Elemér 

Felkészülési segédletek

Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Diplomácia mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mester angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Ellátásilánc-menedzsment mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Gazdaságinformatikus mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Gazdaságinformatikus mesterképzés magyar nyelven esti munkarend felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Gazdasági-viselkedéselemzés mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés magyar nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Közgazdálkodás és közpolitika mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Közgazdasági elemző mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Közösségi kormányzás mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Marketingstratégia és innováció mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Marketing mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Nemzetközi tanulmányok mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Pénzügy mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Politikai gazdaságtan mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Sportközgazdász mesterképzés felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Számvitel mesterképzés felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Szociológia mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Tanári (2 félév (közgazdásztanár)) mesterképzés felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Vállalkozásfejlesztés mesterképzés felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Vezetés és szervezés mesterképzés angol nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Vezetés és szervezés mesterképzés magyar nyelven felvételi vizsgakövetelmények 2023A
Master of Business Administration (MBA) mesterképzés felvételi vizsgakövetelmény 2023A

Fogyatékossággal élő jelentkezőkre vonatkozó kedvezmények

A fogyatékossággal élő jelentkező kérelmet nyújthat be, amelyben kérheti a fogyatékosságára tekintettel indokolt speciális vizsgalehetőség igénybevételét. A kérelmet legkésőbb a jelentkezőt érintő vizsga időpontja előtti 10. napig kell benyújtani a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu email címre arról az email címről, amit regisztrált a felvi.hu-n a jelentkezés során és mellékelni kell a fogyatékosságot igazoló orvosszakértői véleményt.

A kérelem tárgyában a Fogyatékosügyi Bizottság dönt, és döntésével engedélyezheti:

a. a vizsga időtartamának maximum 30%-kal történő meghosszabbítását,
b. segédeszköz használatát,
c. a jelentkező elkülönített vizsgaterembe történő beosztását,
d. a vizsga módjának megváltoztatását.

Az előzőekben leírtaktól eltérő speciális vizsgalehetőség nem biztosítható.

A Fogyatékosügyi Bizottság döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye, azt a jelentkező a felvételi határozat elleni fellebbezésben támadhatja meg.

Felvételi vizsga teljesítése alóli mentességről a fogyatékossággal élő jelentkező kérelme alapján a dékán dönt. A döntés ellen nincs helye jogorvoslatnak.

Felvételi általános követelményei

1. Mesterszakra jelentkezéshez feltétel legalább egy angol középfokú nyelvvizsga.

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél vagy az érettségi bizonyítványt, oklevelet kiállító felsőoktatási intézmény által kiállított és hitelesített igazolás arra vonatkozóan, hogy a jelentkező az alábbi nyelvvizsgák által tanúsított angol nyelvtudással rendelkezik.

Az Egyetem az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet vagy ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolást – fogadja el, mint minimum követelmény a vezetés és szervezés angol nyelven mesterképzés kivételével:

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEICDuolingo
középfokB2FCE6.06572785min. 100 pont

Magyaroroszágon akkreditált nyelvvizsgaközpontokban szerzett sikeres B2 nyelvvizsga-bizonyítványok a CEFR (Közös Európai Referenciakeret) kategóriába tartoznak.

Az Egyetem a fentieken túl az alábbiakat is elfogadja a középfokú angol nyelvtudás igazolására:
a. A-Level (vagy International A-Level) angol nyelvből, minimum B érdemjegy, vagy
b. International Baccalaureate, Standard Level 5 vagy Higher Level 4, vagy magasabb érdemjegy angol nyelvből, vagy
c. Emelt szintű érettségi angol nyelvből 45% vagy felette, vagy
d. GCSE (vagy IGCE), angol nyelvből, 6-os jegy (vagy B), vagy magasabb, vagy
e. Nemzetközileg elismert felkészítő programot végzett jelentkezők esetén, a szervező igazolása a B2-es szint meglétéről (pl.: INTO, Study Group, Kaplan,Navitas vagy a Corvinus Egyetem előkészítő programja)


Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, nem szükséges igazolnia a jelen pont szerinti követelményt, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy az anyanyelve az angol és a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem honlapján A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése részben leírtak szerint. A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt.


Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele vagy az ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolása a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

Vezetés és szervezés (angol nyelven) mesterképzés esetén a fentiektől eltérő angol nyelvvizsga követelmények vannak. Ebben az esetben az Egyetem minimum az alábbi szintű nyelvismeretet fogad el:

TOEFL iBTIELTSCPECAEC1 Business Higher (BEC Higher)CorvinusTOEFL iBT Special Home Edition
felsőfok1007.0CBBközgazdasági szaknyelvi C1100, plusz minden részterületen 20

Jelen pont szerinti nyelvismeret kiváltható AACSB/EQUIS-akkreditált vagy CEMS-tag egyetemen teljes egészében angolnyelven oktatott alapszakon szerzett felsőfokú oklevéllel, ha azt AACSB/EQUIS-akkreditált vagy CEMS-tag intézmény állította ki, vagy ha a képzés angol nyelvterületen folyt. Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

A nyelvi követelmény a magyar és az angol nyelvű képzések esetén is kötelező.

Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, úgy arról nyilatkoznia kell, a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése részben leírtak szerint legkésőbb 2023. július 12-ig.

A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt.

A nyelvi követelmény igazolására jogosító dokumentumot az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe is fel kell tölteni az Egyetem honlapján A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése részben leírtak szerint legkésőbb 2023 július 12-ig.

2. Bemeneti kompetenciafelmérés

Mesterképzésre (a tanári mesterképzés és a Master of Business Administration (MBA) mesterképzési szak kivételével) meghatározott további követelmény a bemeneti kompetenciafelmérésen (felkészültségi profilmérésen) való részvétel. A bemeneti kompetenciafelmérésen (felkészülési profilmérésen) való részvétel elmulasztása a felvételi eljárásból történő kizárást vonja maga után.

A bemeneti kompetenciafelmérést képzési nyelvenként egyszer kell megírni, tehát angol és magyar nyelvű képzésre történő jelentkezés esetében mindkét nyelven teljesíteni kell.

A bemeneti kompetenciafelmérésen annak is részt kell vennie, aki akkreditált oklevél vagy nemzetközi teszt eredmény alapján kéri a felvételi pontjainak számítását.

Amennyiben a dékán ettől szigorúbb feltételt nem állapít meg, a minimum 20%-os teljesítményt el nem érő vizsgázó felvételi vizsgája érvénytelen.

A bemeneti kompetenciafelmérés időpontjai alkalmassági vizsga (Alk) megnevezés alatt találhatóak.

A bemeneti kompetenciafelmérésen való részvétel díjtalan!

3. Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény:

A biztosítási és pénzügyi matematika, vezetés és szervezés (angol nyelven) és a Master of Business Administration (MBA) mesterképzésekre külön pontban meghatározottan kell alkalmazni.

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon legalább jó/B (ECTS) minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy
b) legalább GMAT 500 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 pontot ér el vagy
c) legalább 65 felvételi ponttal rendelkezik.

Corvinus ösztöndíjjal támogatott helyre pályázhat az, aki az alábbi feltételek valamelyikének megfelel:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább jó/B (ECTS) minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy
b) legalább GMAT 550 pontot vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 155 pontot ér el vagy
c) legalább 75 felvételi ponttal rendelkezik.

4. Validáció

A képzési és kimeneti követelmények lehetővé teszik az ellátásilánc-menedzsment, a közgazdálkodás és közpolitika, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás és a marketing mesterszakokon a validációs eljárást alkalmazva a tanulmányi idő csökkentését.

A validáció a képzési és kimeneti követelményekben foglalt rendelkezések alapján az egyes mesterképzési szakok esetében a jelentkező kezdeményezésére indított olyan – a felvételi eljárással párhuzamosan végzett – eljárás, amelyben a dokumentumokkal vagy közvetlen tudásellenőrzéssel igazolt előzetesen megszerzett tudást a kreditátviteli bizottság összeveti a szak tantervének követelményeivel, és megfelelés esetén kreditekkel ismeri el és amelynek eredményeként a négy féléves képzési idejű mesterképzési szak tanulmányi ideje csökkenthető.

Tájékoztatunk, hogy az Ellátásilánc-menedzsment, a Marketing és a Közgazdálkodás és közpolitika mesterképzési szakok egyéves képzésként is meghirdetésre kerülnek. Amennyiben ezen szakok egyikén szeretnéd egy év alatt elvégezni a tanulmányaidat kérjük, hogy az egyéves mesterképzést válaszd a jelentkezésed során. A Haladó ellátásilánc-menedzsment az Ellátásilánc-menedzsment mesterképzés egyéves alternatívája, a Közösségi kormányzás a Közgazdálkodás és közpolitika mesterképzés egyéves változata, míg a Marketingstratégia és innováció a Marketing mesterképzés egyéves megfelelője.  

A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzés egyéves képzésként nem indul, így e szak esetén validációs eljárást kell kérelmezned, amennyiben egy év alatt szeretnéd elvégezni az érintett mesterképzési szakot.

A validáció eljárási díja 50 000 Ft/mesterképzés.

Az eljárási díj befizetése banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számlaszámára utalva. A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: a R2SZ00003K számot, a „validáció 2023A” megnevezést és a kérelem benyújtójának nevét! 

• Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
• Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
• Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
• Közlemény: R2SZ00003K validáció 2023A Vezetéknév Keresztnév

A validációs eljárás kezdeményezéséhez szükséges felület itt érhető el: https://corvinus-university.dreamapply.com/

Az eljárásról bővebb információ a Validation process bal oldali menüben a Validation handbook és az Application Guide for Validation process tájékoztatóban olvasható.

Biztosítási és pénzügyi matematika

A biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzésre jelentkezőknek 2023. április 28-ig nyilatkozniuk kell arról, hogy matematika (A1) írásbeli vizsgát vagy közgazdaságtan+matematika (A2) írásbeli vizsgát szeretnének tenni.

A nyilatkozat benyújtásáról A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés pontszámítási nyilatkozat feltöltése menüben olvashat.

Diplomácia

A képzésbe való belépés feltétele legalább 6 hónap szakmai gyakorlat külképviseleten vagy nemzetközi szervezetnél, illetve két ajánlólevél gyakorlódiplomatától. A dokumentumokat az Egyetem Honlapján kell feltölteni A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Diplomácia mesterképzésre történő jelentkezéshez szükséges dokumentumok feltöltése részen feltüntetett módon 2023.04.30-ig.

Tanári 2 félév [közgazdásztanár]

A jelentkezés további felvételi követelménye: a pályaalkalmassági vizsgán való megfelelés.

2 féléves képzés esetén főiskolai, egyetemi, illetve mesterképzésben szerzett tanári oklevéllel rendelkezők, illetve gazdálkodástudomány, közgazdaságtudomány képzési területen egyetemi vagy mesterképzésen szerzett oklevéllel rendelkezők jelentkezését várjuk.

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Nappali)

A képzésbe való belépés feltétele alapfokozat birtokában legalább három, mesterfokozat birtokában legalább kétéves szakmai, vezetői gyakorlat. Az erről szóló igazolást a többi dokumentummal együtt a felvételi jelentkezéshez kell mellékelni.
További beküldendő dokumentumok:

 • Önéletrajz
 • Motivációs levél
 • Esszé
 • Munkatapasztalat igazolás
 • Korábbi oklevél és mellékletei (transcript)-angol nyelvű változat vagy angol fordítás.


A dokumentumokat angolul kell az Egyetem Honlapján feltölteni A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Master of Business Administration (MBA) képzésre történő jelentkezéshez szükséges dokumentumok feltöltése részen feltüntetett módon 2023.04.30-ig.

Vezetés és szervezés (angol nyelven)

A jelentkezés további felvételi követelményei a vezetés és szervezés angol nyelvű mesterképzésben az Egyetem minimum az alábbi szintű nyelvismeretet fogadja el:

TOEFL iBTIELTSCPECAEC1 Business Higher (BEC Higher)CorvinusTOEFL iBT Special Home Edition
felsőfok1007.0CBBközgazdasági szaknyelvi C1100, plusz minden részterületen 20

Jelenpont szerinti nyelvismeret kiváltható angol nyelvterületen vagy AACSB/EQUIS-akkreditált vagy CEMS-tag egyetemen teljes egészében angol nyelven oktatott alapszakon szerzett felsőfokú oklevéllel, ha azt AACSB/EQUIS-akkreditált vagy CEMS-tag intézmény állította ki, vagy ha a képzés angol nyelvterületen folyt. Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, nem szükséges igazolnia a jelen pont szerinti követelményt, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy az anyanyelve az angol és a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe. A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt

A nyelvi követelmény igazolására jogosító dokumentumot az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe is fel kell tölteni A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése részben leírtak szerint legkésőbb 2023. július 12-ig.

Pontszámítás módja

Intézményi szabályok

Általános pontszámítás:

A felvételi eljárásban összesen 100 felvételi pont szerezhető.

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

Saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli):

A felvételi eljárásban a saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) az alább felsoroltak közül bármelyikkel kiváltható, amely maximum 70 pont lehet:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább jó/B (ECTS) minősítésű felsőfokú oklevéllel, vagy

b) legalább GMAT 500 ponttal vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 ponttal.

A fentiek alapján a pontszámítás három féle módon történhet: 

„A” változat: Felvételi vizsga alapján 

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

„B” változat: Akkreditált oklevél alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett “A” (jeles) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*70 pont
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett “B” (jó) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*60 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

*A szakok pontszámításánál “felsőfokú oklevél alapján” szöveg jelzi.

„C” változat: Nemzetközi teszt alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
GMAT 550 ponttól (hozott pontok)**70 pont
GRE 155 ponttól (hozott pontok)**
GMAT 500-549 pont (hozott pontok)**55 pont
GRE 151-154,5 pont (hozott pontok)**
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

**A szakok pontszámításánál “a hozott pontok” szöveg jelzi. 

A „B” és „C” változat szerinti pontszámítás akkor történik,

a) ha a már oklevéllel és/vagy nemzetközi teszt eredménnyel rendelkező jelentkező az igazoló dokumentumokat 2023. április 15-ig feltölti az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe az Egyetem honlapján A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Pontszámításhoz szükséges dokumentumok feltöltése menüpont alatt olvasható módon. Ebben az esetben a felvételi vizsgán a részvétel nem kötelező, a bemeneti kompetenciafelmérésen azonban kötelező részt venni. A pontszámítás kizárólag a feltöltött dokumentumok alapján történik. Amennyiben a dokumentumokat a jelzett határidőig a jelentkező nem tölti fel, a felvételi pontszám kiszámítása csak a b) pontban feltüntetett lehetőségek alapján történhet.

b) 2023. április 15-ig oklevéllel és/vagy nemzetközi tesz eredménnyel még nem rendelkezők esetében az oklevelet– oklevél hiányában a kiállításáról szóló igazolást – és/vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot legkésőbb az Oktatási Hivatal által a jelentkezési sorrendmódosításra megadott határidőig (2023. július 12.) feltölti az Egyetem honlapján A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Pontszámításhoz szükséges dokumentumok feltöltése menüpont alatt olvasható módon. Ebben az esetben a jelentkező választhat a következő opciók közül:

ba) ha felvételi vizsgát tesz a felvételi vizsgákra vonatkozó szabályok alkalmazásával, akkor az akkreditált oklevél vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentum megszerzését és feltöltését követően a saját felvételi vizsgán szerzett pontok módosulhatnak aszerint, hogy a jelentkező a felvételi vizsgán szerzett vizsgapontokkal vagy az akkreditált oklevél/nemzetközi teszteredményből számítható pontokkal jár jobban, vagy

bb) nem tesz felvételi vizsgát és vállalja annak kockázatát, hogy ha az akkreditált oklevelet vagy a nemzetközi teszteredményt igazoló dokumentumot határidőre nem tudja feltölteni és/vagy azok minősítése nem felel meg a követelményeknek, felvételi vizsgán szerzett pontok hiányában a jelentkezése érvénytelenné válik.

Eltérő pontszámítások

a. Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzésre jelentkezőknek

„A” 1 változat: Felvételi vizsga alapján Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját írásbeli vizsgamaximum 20 pont
saját szóbeli vizsgamaximum 45 pont
mesterképzésbe történő belépés során előzményként elfogadott szakképzése alatt elvégzett tárgyak jegyeinek kreditekkel súlyozott tanulmányi átlagának háromszorosamaximum 15 pont
záróvizsga-minősítés duplázásamaximum 10 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont
„A” 2 változat: Felvételi vizsga alapján Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját szóbeli vizsga duplázásamaximum 90 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont
„B” változat: Akkreditált oklevél alapján Felvételi pontok szerezhetők:Érték
AACSB/EQUIS vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/ EFMD akkreditált szakon szerzett “A” (jeles) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*70 pont
AACSB/EQUIS vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/ EFMD akkreditált szakon szerzett “B” (jó) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*60 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont
„C” változat: Nemzetközi teszt alapján Felvételi pontok szerezhető:Érték
GMAT 550 ponttól (hozott pontok)**70 pont
GRE 155 ponttól (hozott pontok)**70 pont
GMAT 500-549 pont (hozott pontok)**55 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

b. Master of Business Administration (MBA) mesterképzésre jelentkezőknek az Általános pontszámítás részben szereplő „B” és „C” változat szerinti felvételi pont nem számítható.

c. A vezetés és szervezés (angol nyelven) mesterképzési szak esetében a „B” és „C” változat szerinti pontszámítás kizárólag a saját felvételi vizsga írásbeli részére alkalmazható. A saját felvételi vizsga szóbeli részétől nem lehet eltekinteni, így annak eredménye beleszámolandó a felvételi összpontszámba.

Az írásbeli felvételi vizsga az alábbiak szerint maximális írásbeli felvételi ponttal beszámítható a vezetés és szervezés (angol nyelven) mesterképzési szak esetében:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevél alapján, vagy

b) legalább GMAT 600 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 155 pont alapján.

„A” változat: Felvételi vizsga alapján 

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

„B” változat: Akkreditált oklevél alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
AACSB/EQUIS vagy CEMS tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett legalább „B” (jó) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján) *30 pont
saját szóbeli felvételi vizsgamaximum 40 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

*A szakok pontszámításánál “felsőfokú oklevél alapján” szöveg jelzi.

„C” változat: Nemzetközi teszt alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
GMAT 600 ponttól (hozott pontok)**30 pont
GRE 155 ponttól (hozott pontok)**30 pont
saját szóbeli vizsgamaximum 40 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

**A szakok pontszámításánál “a hozott pontok” szöveg jelzi.


Többletpontok minden szak esetében: maximum 10 többletpont adható.

 • Esélyegyenlőségi maximális pont: 10 pont
 • fogyatékosság: 5 pont
 • gyermekgondozás: 5 pont
 • hátrányos helyzet: 5 pont
 • OTDK 1-3 hely: 5 pont
 • sporteredmény: országos bajnokság 1-3. hely: 3 pont
 • sporteredmény: Világ- és Európa-bajnokság 1-3. hely: 5 pont 

A belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítése:

a) jeles, kiváló, kitüntetéses (5) minősítés 20 pont,
b) jó (4) minősítés 16 pont,
c) közepes (3) minősítés 12 pont
d) elégséges (2) minősítés 8 pont.

A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítéséhez szükséges felvételi pontok megállapítás az alábbi megfeleltetés szerint történik:

ECTS értékelési skálaHelyi értékelési skála
A5 Jeles
B4 Jó
C3 Közepes
D2 Elégséges
E2 Elégséges

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem illetékes Kreditátviteli Bizottsága saját hatáskörben állapítja meg.

Amennyiben a külföldi oklevél nem tartalmazza az oklevél minősítését, úgy a minősítésről az oklevél átlaga – ennek hiányában a transcript vagy oklevélmelléklet adatai – alapján az illetékes dékán dönt a kerekítés szabályainak megfelelően.

biztosítási és pénzügyi matematika (Nappali)

Saját felvételi vizsga1:

Írásbeli: matematika 100% vagy matematika és közgazdaságtan 50%-50%

Szóbeli: matematika 100% vagy matematika és közgazdaságtan 50%-50%

vagy saját felvételi vizsga2:

Szóbeli duplázása: matematika vagy matematika és közgazdaságtan

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS tag egyetemen, vagy EAPAA/EPFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 20 pont

súlyozott tanulmányi átlag: 15 pont

– szóbeli vizsga: 45 pont

– záróvizsga-minősítés duplázása: 10 pont

vagy


– szóbeli vizsga duplázása: 90 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

diplomácia (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, nemzetközi- és diplomáciai tanulmányok (egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS- vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

 Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

 Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

egészségpolitika, tervezés és finanszírozás (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, (egészségügyi közgazdaságtan; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (szakmai tételsor ajánlott irodalom alapján; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

gazdaságinformatikus (Esti)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: információmenedzsment, rendszerfejlesztés

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (információmenedzsment, rendszerfejlesztés; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján (GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

gazdaságinformatikus (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: információmenedzsment, rendszerfejlesztés

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (információmenedzsment, rendszerfejlesztés; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

gazdasági-viselkedéselemzés (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, ajánlott irodalom alapján (egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS- vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

 Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

haladó ellátásilánc-menedzsment (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, Szakmai tételsor ajánlott irodalom alapján (egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS- vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EPFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

kommunikáció- és médiatudomány (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (kommunikáció és médiatudományi szakmai ismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

kommunikáció- és médiatudomány (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (kommunikáció és médiatudományi szakmai ismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

közgazdálkodás és közpolitika (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (közpolitikai alapok; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

közgazdasági elemző (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

Írásbeli: matematika és közgazdasági szemlélet

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS/vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:
– írásbeli vizsga: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont

– oklevél minősítése alapján: 20 pont

közösségi kormányzás (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, közpolitikai alapok (egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS- vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

marketing (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (marketing alapok; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

marketingstratégia és innováció (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, marketing alapok (egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS- vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EPFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

 Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

Master of Business Administration (MBA) (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: Szakmai és motivációs beszélgetés (nemzetközi kereskedelem és nemzetközi pénzügyek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli):

Írásbeli: aktuális nemzetközi kérdések

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:
– írásbeli vizsga: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont

– oklevél minősítése alapján: 20 pont

pénzügy (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalati pénzügyek

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (vállalati pénzügyi problémák megoldása, szakmai ismerete; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

politikai gazdaságtan (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (politikatudományi és közgazdaságtani szakmai ismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angolnyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

regionális és környezeti gazdaságtan (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (gazdaságföldrajz és környezetgazdaságtan; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

sportközgazdász (Székesfehérvár) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (általános üzleti és sportgazdasági alapismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

számvitel (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (számvitel szakmai problémák megoldása, szakmai kérdések ismerete/motiváció/gondolkodásmód feltárása; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

szociológia (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (szociológia szakmai ismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

tanári 2 félév [közgazdásztanár]

Saját felvételi vizsga (szóbeli):

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés, motivációs és alkalmassági szóbeli

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 70 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vállalkozásfejlesztés (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (általános üzleti, vállalkozási és vállalkozásfejlesztési ismeretek; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vezetés és szervezés (angol nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (intellektuális potenciál, kritikus gondolkodás, nemzetközi nyitottság és interkulturális rátermettség, személyközi képességek, teljesítmény elérésére való igény, integritás)

vagy felsőfokú oklevél alapján

AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél és

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (intellektuális potenciál, kritikus gondolkodás, nemzetközi nyitottság és interkulturális rátermettség, személyközi képességek, teljesítmény elérésére való igény, integritás)

vagy hozott pontok alapján

GMAT vagy GRE nemzetközi teszt és

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (intellektuális potenciál, kritikus gondolkodás, nemzetközi nyitottság és interkulturális rátermettség, személyközi képességek, teljesítmény elérésére való igény, integritás)

Az angol nyelvű mesterképzési szakon a felvételi vizsga angol nyelven zajlik. A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– hozott pontok: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vezetés és szervezés (magyar nyelven) (Nappali)

Saját felvételi vizsga (írásbeli és szóbeli):

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: Szakmai és motivációsbeszélgetés (vezetés és szervezés; egyben motivációs és alkalmassági)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen, vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagy GRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján a Felvételi vizsga/Felkészülési segédletek menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok:

– írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok

Pontszámításhoz szükséges dokumentumok feltöltése

 • „B” Akkreditált oklevél vagy a „C” nemzetközi teszt alapján történő pontszámításhoz a pontszámításra jogosító oklevéllel vagy nemzetközi teszt eredménnyel rendelkező jelentkezőknek a dokumentumok beküldési határideje 2023. április 15. éjfél. Amennyiben a megadott határidőig a szükséges dokumentumot feltölti, úgy az saját felvételi vizsgaként részére a pontszámítás módja részben meghatározott pont beszámítható, ebben az esetben saját felvételi vizsgát nem kell tennie, csak a bemeneti kompetenciafelmérésen kell részt vennie.
 • 2023. április 15-ig akkreditált oklevéllel vagy nemzetközi teszt eredményével még nem rendelkezők esetében az oklevelet, oklevél hiányában az oklevél kiállításáról szóló igazolást vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot legkésőbb 2023. július 12. határidőig itt  kell feltölteni.
 • A jelentkező ebben az esetben választhat az alábbi lehetőségek közül:
  • a) felvételi vizsgát tesz a felvételi vizsgákra vonatkozó szabályok alkalmazásával azzal, hogy az akkreditált oklevél vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentum megszerzését és feltöltését követően a saját felvételi vizsgaként részére a fent meghatározott pont beszámítható, a felvételi vizsgán szerzett pontok ennek megfelelően módosulnak, vagy
  • b) nem tesz felvételi vizsgát – bemeneti kompetenciafelmérésen ebben az esetben is részt kell venni- és vállalja annak kockázatát, hogy az akkreditált oklevelet vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot határidőre nem tudja feltölteni és/vagy azok minősítése/eredménye nem megfelelő és felvételi vizsgát sem tett, így a felvételi vizsgája érvénytelen lesz.

Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél vagy az érettségi bizonyítványt, oklevelet kiállító felsőoktatási intézmény által kiállított és hitelesített igazolás arra vonatkozóan, hogy a jelentkező az alábbi nyelvvizsgák által tanúsított angol nyelvtudással rendelkezik.

Az Egyetem az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet vagy ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolást – fogadja el, mint minimum követelmény a vezetés és szervezés angol nyelven mesterképzés kivételével:

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEICDuolingo
középfokB2FCE6.06572785min. 100 pont

Magyaroroszágon akkreditált nyelvvizsgaközpontokban szerzett sikeres B2 nyelvvizsga-bizonyítványok a CEFR (Közös Európai Referenciakeret) kategóriába tartoznak.

Az Egyetem a fentieken túl az alábbiakat is elfogadja a középfokú angol nyelvtudás igazolására:

a. A-Level (vagy International A-Level) angol nyelvből, minimum B érdemjegy, vagy

b. International Baccalaureate, Standard Level 5 vagy Higher Level 4, vagy magasabb érdemjegy angol nyelvből, vagy

c. Emelt szintű érettségi angol nyelvből 45% vagy felette, vagy

d. GCSE (vagy IGCE), angol nyelvből, 6-os jegy (vagy B), vagy magasabb, vagy

e. Nemzetközileg elismert felkészítő programot végzett jelentkezők esetén, a szervező igazolása a B2-es szint meglétéről (pl.: INTO, Study Group, Kaplan,Navitas vagy a Corvinus Egyetem előkészítő programja)

Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, nem szükséges igazolnia a jelen pont szerinti követelményt, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy az anyanyelve az angol és a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem honlapján A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok/ Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése menüben olvasható módon. A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt.

Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele vagy az ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolása a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

A vezetés és szervezés angol nyelvű mesterképzésben a fentiektől eltérően az Egyetem minimum az alábbi szintű nyelvismeretet fogadja el:

TOEFL iBTIELTSCPECAEC1 Business Higher (BEC Higher)CorvinusTOEFL iBT Special Home Edition
felsőfok1007.0CBBközgazdasági szaknyelvi C1100, plusz minden részterületen 20

Jelen pont szerinti nyelvismeret kiváltható vagy angol nyelvterületen vagy AACSB/EQUIS-akkreditált vagy CEMS-tag egyetemen teljes egészében angol nyelven oktatott alapszakon szerzett felsőfokú oklevéllel. Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

A fenti nyelvvizsgák valamelyikét igazoló dokumentumot, illetve a nyilatkozatot, hogy az anyanyelve az angol itt kell feltölteni legkésőbb 2023. július 12-ig.

A nyelvi követelmény a magyar és az angol nyelvű képzések esetén is kötelező.

Fontos! Az oklevél és a nyelvvizsga adatait a felvi.hu elektronikus felvételi rendszerben is meg kell adnia az Oktatási Hivatal tájékoztatásának megfelelően.

Master of Business Administration (MBA) képzésre történő jelentkezéshez szükséges dokumentumok

A képzésbe való belépés feltétele alapfokozat birtokában legalább három, mesterfokozat birtokában legalább kétéves szakmai, vezetői gyakorlat. Az erről szóló igazolást a többi dokumentummal együtt a felvételi jelentkezéshez kell mellékelni.

További beküldendő dokumentumok:

 • Önéletrajz
 • Motivációs levél
 • Esszé
 • Munkatapasztalat igazolás
 • Korábbi oklevél és mellékletei(transcript)-angol nyelvű változat vagy angol fordítás.

A dokumentumokat angolul kell itt feltölteni.

Biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés pontszámítási nyilatkozat feltöltése

A biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzésre jelentkezőknek 2023. április 28-ig nyilatkozniuk kell arról, hogy matematika (A1) írásbeli vizsgát vagy közgazdaságtan+matematika (A2) írásbeli vizsgát szeretnének tenni.

Nyilatkozat biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzésre jelentkezők részére az írásbeli felvételi vizsga módjáról. A nyilatkozat leadási határideje lejárt.

Diplomácia mesterképzésre történő jelentkezéshez szükséges dokumentumok feltöltése

A képzésbe való belépés feltétele legalább 6 hónap szakmai gyakorlat külképviseleten vagy nemzetközi szervezetnél, illetve két ajánlólevél gyakorlódiplomatától.

A dokumentumokat kérjük itt töltsék fel 2023.04.30-ig.

Corvinus Ösztöndíjprogram

A Corvinus Ösztöndíj egy teljesítményalapú ösztöndíj, egy teljesen új rendszerben. Így tehát továbbra is van lehetőség térítésmentesen tanulni egyetemünkön, a különbség csupán annyi az állami ösztöndíj és a Corvinus Ösztöndíj között, hogy a képzés költségét nem az állam, hanem az egyetem finanszírozza.

A jelentkezés sajátos feltételei

A képzések Corvinus Ösztöndíjas („A” betűjeles képzés) és önköltséges finanszírozási formában („K” betűjeles képzés) kerülnek meghirdetésre. A felvétel és a képzések finanszírozásának sajátosságairól a Budapesti Corvinus Egyetemen a Felvételi Tájékoztató 6.4. fejezetében olvashat.

A Corvinus által kiírt ösztöndíjpályázat feltételeiről az Egyetem honlapján a Felvételi/ Corvinus Ösztöndíjprogram oldalon olvashat. A besorolási határozat tartalmazza, hogy felvétel esetén mely finanszírozási formára nyert felvételt.

A felvételi vizsga külön eljárási díja 4 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező hány szakra jelentkezett, hány felvételi vizsgát tesz. A vizsgadíjat annak a jelentkezőnek kell befizetnie, aki az írásbeli felvételi vizsgán részt vesz.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: az R2SZ00003K számot, a „felvételi vizsga 2023A” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2023A Minta Elemér   

FIGYELEM! Legkésőbb a felvételi vizsgát megelőző napig be kell fizetnie a jelentkezőnek a vizsgadíjat. Amennyiben a jelentkező nem fizeti meg a vizsgadíjat és az feltárásra kerül az ellenőrzés során a jelentkező eredményei megsemmisítésre kerülnek.

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat.

Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2023A Minta Elemér   

A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik.

Befizetési határidő: A dokumentumok benyújtásával egyidejűleg kell teljesíteni.

A kreditelismerési eljárásban hozott határozatot a hallgató ugyanazon szakra történő felvételi jelentkezés esetében másik felvételi eljárásban is felhasználhatja a határozat keltétől számított 5 éven belül, ez esetben nem kell új kérelmet benyújtania, de a korábban adott szakon részére megküldött kreditelismerési határozatot fel kell töltenie az Egyetem honlapján, a Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvasható módon a megadott helyre.

Az előzetes kreditelismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvashat. A Kreditelismerési eljárás oldalról tölthető le a kreditelismerési kérelem is, amelyet 2023. május 15-ig kell feltölteni a menüpontban megadott helyre.

Külföldi továbbtanulási célú elismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Külföldi oktatási intézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése menüpont alatt olvashat. Amennyiben a jelentkező A külföldön vagy Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi oktatási intézményben szerzett oklevéllel és/vagy középiskolaitanulmányokat igazoló bizonyítvánnyal rendelkezik, annak magyarországi elismerése feltétele a felvételnek. Az elismerésére a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló 2001. évi C. törvény (a továbbiakban: elismerési törvény) rendelkezéseit kell alkalmazni. Erről az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. A „Külföldi oktatási intézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése” oldalról tölthető le az elismerési kérelem.

Figyelem! Az E-felvételibe emellett kötelező a külföldi bizonyítványok oklevelek, transcriptek hiteles másolatát, valamint ezek esetleges fordítását feltöltenie. Erről az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/ Külföldi oktatási intézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése menüpont alatt olvashat a Dokumentumok a továbbtanulási célú külföldi bizonyítvány/oklevélelismeréssel kapcsolatban fejezetben.

Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás bizonyos mesterképzési szakok esetében lehet egy eleme a felvételi jelentkezésnek. Kérjük ellenőrizd, hogy a Te esetedben szükséges-e lefolytatni az eljárást. Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

 • Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.
 • Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
 • Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2023A Minta Elemér

A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik.

További fakultatív csatolandó dokumentumok a jelentkezéshez

Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok:

• fogyatékosság igazolása
• gyermekgondozás igazolása
• hátrányos helyzet igazolása
• nyelvvizsgát igazoló dokumentum
• OTDK igazolás
• sporteredmény igazolása 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.11.29. - 22:59:40