Ugrás a fő tartalomra
További menük

Önköltséget finanszírozó ösztöndíj

Az Egyetem önköltséges képzésben felvételt nyert hallgatóinak teljesítményük alapján pénzbeli juttatásként Corvinus ösztöndíjat adományoz az adott képzés hallgató által fizetendő féléves díjának (önköltség) teljes vagy részleges átvállalása céljából (rész)ösztöndíj).

A (rész)ösztöndíjjal támogatott képzések köréről és az ösztöndíjkeret elosztásáról az Elnöki Testület dönt a szakok Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban történő évenkénti meghirdetésének előzetes jóváhagyása, illetve a központi felvételi, valamint az intézményi hatáskörben bonyolított felvételi eljárás ponthatárhúzási folyamata keretében. Mindennek során az Elnöki Testület határozza meg, hogy mely hallgatói körnek, mely képzésre írható ki Corvinus ösztöndíj pályázat és meghatározza a pályázat további feltételeit.

Nem jogosult (rész)ösztöndíjra, aki az önköltségi díját nem saját maga fizeti (Stipendium Hungaricum ösztöndíjban részesülők, munkáltató által átvállalt az önköltségi díjuk stb.) A (rész)ösztöndíj összege félévente maximum az adott képzés hallgató által fizetendő önköltségének megfelelő összeg. A (rész)ösztöndíj legfeljebb az adott szak hatályos képzési és kimeneti követelményeiben meghatározott képzési időre szól (támogatott félévek maximális száma). A (rész)ösztöndíj nyilvános pályázat útján nyerhető el. A pályázatot az Elnöki Testület döntése alapján az oktatási rektorhelyettes a Hallgatói Önkormányzat egyetértésével írja ki.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.23. - 11:27:00