Ugrás a fő tartalomra
További menük

Tanítsunk Magyarországért Ösztöndíjprogram

Csatlakozz a Tanítsunk Magyarországért Programhoz! 

Mi az a Tanítsunk Magyarországért program? 

2022-től a Corvinus Egyetem is részt vesz a Tanítsunk Magyarországért Programban, ami egy kortárs mentorprogram. A program keretein belül egyetemista hallgatók kistelepüléseken lévő általános iskolában látnak el mentori feladatokat, ahol 7-8. osztályos diákokat vesznek szárnyaik alá és segítenek nekik a pályaválasztásban, valamint abban, hogy tovább folytassák tanulmányaikat a középiskolai oktatásban, ezzel is megalapozva munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. A program célja, hogy a közös munka és a közösen szerzett élmények tágítsák a kisdiákok horizontját, és segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a legjobbat – legyen az érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek és végül az elhelyezkedés a munkaerőpiacon. 

A mentorálási program segít abban, hogy a kistelepüléseken élők is megismerkedjenek lehetőségeikkel és sikerrel boldoguljanak az életben. 

A programról itt olvashatsz többet.

Mit kínál a program? 

  • Hátrányos helyzetű településeken általános iskolai tanulókat támogathatsz 
  • Rendszeres ösztöndíjat kapsz a mentorálásért (37.000 Ft + 10.000-15.000 forint diákokra fordított összeg) 
  • 2 kreditet kapsz a Tanítsunk Magyarországért I-II. kurzusokért 
  • Az egymásról való gondoskodás és a közösséghez tartozás élményét 
  • Értékes tapasztalatra tehetsz szert, melyet a későbbiekben a munkaerőpiacon is tudsz hasznosítani  

Kik jelentkezhetnek a programba? 

Bárki, aki a Corvinus valamely szakán tanul, anyanyelvi szinten beszél magyarul és legalább 2 féléve van még hátra a diplomaszerzésig. A mentorálás feltétele egy előzetesen felvett és sikeresen teljesített tárgy: A Tanítsunk Magyarországért! I. Mentor-hallgató (KSPV027NMBB). Ezt követően van lehetőség felvenni A Tanítsunk Magyarországért! II. Mentorálást kísérő szeminárium (KSPV030NMBB) tárgyat. 

Kapcsolat

Beszámolók 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.22. - 16:09:41