Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Female Management Network – FMN

Az FMN lányok egy támogató, inspiráló közösségben szakmai és személyes fejlődés fókuszú képzéseken keresztül szerzik meg a karrier-előmenetelhez szükséges skilleket.
Munkánk során azt szeretnénk elérni, hogy tagjaink képességeik és lehetőségeik teljes kihasználásával, és tapasztalt, szakmájukban sikeres személyek segítségével a lehető legtöbbet hozzák ki egyetemi éveikből és a megszerzett készségek, tudás és tapasztalat előnyein túl, az FMN név garanciájával lépjenek a munkaerőpiacra.
Az évek során a volt és jelenlegi FMN lányokból egy többgenerációs kapcsolat- és tudásbázis alakult ki, mely az egyetem elvégzése után is támogatást és lehetőségeket biztosít.  

Tevékenységeink

Az FMN tagjai egy tanév során számos program szervezésében vehetnek részt. Egyesületünk minden évben két nagyelőadást szervez a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahová szakmailag elismert, inspiráló személyeket hívunk meg, akikkel számunkra fontos témákról beszélgetünk. Emellett tagjaink hetente tréningeken, workshopokon vesznek részt, amelyet trénereink, de gyakran céges partnereink közreműködésével valósítunk meg. Állandó programunknak mondhatók a vállalati brunchok is, ahol egy céghez látogatunk el és kötetlen formában ismerjük meg működésüket.
Szervezetünk tagjai 3 lépcsős mentoring programban is részt vesznek, ahol 3 különböző életszakaszban lévő mentor segíti őket tagságuk alatt, egy FMN lány, egy alumnánk, akik jellemzően már néhány éves munkatapasztalattal rendelkeznek, és egy külső mentor, aki általában közép-, vagy felsővezető egy vállalatnál.
Ezek mellett minden évben vannak időszakos projektjeink, amelyeket tagjaink ötletei alapján igyekszünk megvalósítani. Szerveztünk már tréningsorozatot IT és Sales témában, középiskolákba látogattunk el pályaorientációs programot tartani, illetve nyaranta a Sziget fesztivál CIVIL SZIGET részén is találkozhattok velünk. Nemzetközi projektünk keretében pedig, külföldi egyetemek diákszervezeteivel is szervezünk közös eseményeket.
A járványhelyzetre való tekintettel a tréningjeinket és az előadásokat áthelyeztük az online térbe, így biztonságosan és zavartalanul tudjuk folytatni működésünket. 

Jelentkezési információk

Motivált, ambíciózus, tanulni és fejlődni vágyó, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistákat várunk szervezetünkbe.
Ha szeretnéd szakmai és személyes kihívások elé állítani és változatos szerepekben kipróbálni magad, akkor az FMN-ben erre mind lehetőséged van.
Fontos kiemelni, hogy bármelyik budapesti egyetemről van lehetőség hozzánk csatlakozni; jelenlegi tagjaink a Budapesti Corvinus Egyetem mellett, az ELTE, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói közül kerülnek ki.
Tagfelvételünkre alapvetően egy évben egyszer, az őszi szemeszter elején kerül sor, de esetenként tavaszi tagfelvételt is szervezünk. Jelentkezési folyamatunk 3 körből áll. Az első fordulóban önéletrajzot kérünk a jelentkezőktől, majd egy személyes/online beszélgetésre kerül sor, ahol a jelentkezők motivációjáról szeretnénk egy kicsit többet megtudni. Az utolsó fordulóban egy csoportos interjún, egy úgynevezett Assessment Centeren (AC) vesznek részt a jelentkezők, ahol csapatban dolgozva kell egy feladatot megoldani. 

Szervezeti felépítés

Egyesületünk fontos elemét képezi a felépítése, amelyet egy vállalatéhoz lehet hasonlítani, ezzel is megtapasztalva a munkát olyan körülmények között, amelyek nagy valószínűséggel várhatnak ránk a jövőben.
Szervezetünk négy divízióból áll, melyek a következők: vállalati kapcsolatok; marketing; HR; rendezvényszervezésért felelős divízió. Tagjaink saját maguk dönthetik el, melyikbe szeretnének tartozni, de akár egyszerre több divízióban is tevékenykedhetnek. Céljaink megvalósításához heti rendszerességgel gyűléseken és tréningeken veszünk részt. Gyűléseinken az elkövetkezendő feladatok megtervezése, megvitatása kerül sorra, míg tréningjeinken a személyes fejlődés, az önismeret és a készségek fejlesztése a fő cél.
Jelenlegi elnökségünk tagjait a honlapunkon lehet megtekinteni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.29. - 13:36:26