Ugrás a fő tartalomra

Speciális Pénzügyi-Matematikai Diákszervezet – SPM

A Speciális Pénzügyi-Matematikai (SPM) Diákszervezet célja a Budapesti Corvinus Egyetem keretein belül szervezett Speciális Pénzügyi-Matematikai Programban résztvevő hallgatók szakmai fejlődésének, illetve a tanulmányaikhoz kapcsolódó témákban való elmélyülésének elősegítése. Ez többek között a tagjaink által tartott felkészítő kurzusok és kiscsoportos mentorálás segítségével valósul meg. A szervezet 2012 óta szakmai és közösségi programok szervezésével szélesíti a hallgatók látókörét. A tagok számára rendszeresen szervezünk elismert és sikeres üzleti világból érkező vezetők, illetve vállalati partnereink által tartott előadásokat, programokat, amelyek hozzájárulnak a hallgatók szakmai fejlődéséhez. Szervezetünk tagjai aktív részvételük esetén számos, a jövőben hasznos kapcsolattal gazdagodhatnak, köszönhetően az SPM Diákszervezet széles ismeretségi hálójának. A megszerzett tudás mellett kiváló vállalati kapcsolataink is rendkívül egyszerűvé teszik a munkaerőpiaci elhelyezkedést. A szervezet minden tagja számára érdekképviseletet biztosít, az egyetemi boldogulásban maximálisan közreműködik.

Tevékenységeink

– interaktív szakmai előadások, szemináriumok szervezése
– kapcsolati háló kiépítése, vállalati kapcsolattartás
– konzultációk tartása az SPM képzés tárgyaihoz
– közösségi programok szervezése
– kapcsolattartás az SPM Program felelőseivel, tanáraival
– az SPM Program ismertetése az új, illetve leendő hallgatókkal
– SPM képzés népszerűsítése a gólyatáborban és a nulladik héten
– szakmai adatbázis kiépítése és kezelése
– az SPM képzésben részt vevők érdekképviselete 

Jelentkezési információk

Az SPM Diákszervezet missziója az SPM képzésben részt vevő, matematika és pénzügyi ismeretek iránt érdeklődő hallgatók szakmai fejlődésének elősegítése. Több szakmai és közösségi programok szervezésével próbáljuk ezen hallgatók látókörét bővíteni, társadalmi tőkéjét kiszélesíteni.
Fontosnak tartjuk, hogy mielőtt a hallgatók kikerülnének a munkaerőpiacra, legyen lehetőségük különböző cégek munkatársaitól egy-egy előadás keretében hasznos tippeket, élettapasztalatokat, illetve munkahelyi véleményeket hallani, melyek remélhetőleg elősegítik majd a későbbi munkahelyválasztást.

Az SPM képzést felvehetik az alábbi alapképzési (BA) szakok I. éves hallgatói közül azok, akik a programra felvételt nyernek.

pénzügy és számvitel (G)
gazdálkodási és menedzsment (G)
gazdaságinformatika (G)
alkalmazott közgazdaságtan (K)

Tervezett létszám: 60-100 fő (ezen belül SPM/EK: 10-20 fő).

A felvételi egy logikai kérdésekből álló feladatsor megírásából áll aminek tervezett időpontja és helyszíne: 2022.augusztus 30.-án 17:00 órától a C nagyelőadóban. Az írásbeli megírásához szükséges a jelentkezési lap kitöltése.

Szervezeti felépítés

Elnök: Tallós Farkas
Általános alelnök: Varga Tamás
Jogi és pénzügyi alelnök: Salamon Enikő
Pénzügyi középvezető: Baranyi Bence
Szakmai középvezető: Panta Kira
Adminisztrációs középvezető: Gulyás Orsolya
Közösségi és kommunikációs középvezető: Csonka Dorina
Rendezvényekért felelős középvezető: Jordán Blanka

Az aktuális vezetőség megtalálható a weboldalunkon: https://spmdiakszervezet.wordpress.com/vezetoseg/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 06:23:48