Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Corvinus Művészeti Akadémia

Művészetekről, művészetekért.

2013 elején egy marék corvinusos hallgató úgy érezte, az egyetemen égető szükség lenne színesebb művészeti életre. Ezt követően jött létre a CMA. Az elmúlt évek sok változást hoztak, de a cél megmaradt: előadásokkal, kreatív kezdeményezésekkel, rendhagyó ötletekkel küzdünk azért, hogy a corvinusos mindennapokban a művészeteknek is bérelt helyük legyen.Az egyetem mindhárom karáról és majdnem minden szakjáról, valamint más egyetemekről is vannak tagjaink. Nagyon különböző emberek alkotják a csapatot, akiket összeköt a közös álom: a szürke egyetemi hétköznapok megszínesítése.

Elérhetőségeink

Tevékenységeink

Ahogy küldetésünkben is szerepel, igyekszünk színesebbé tenni az egyetemi életet művészeti vonatkozású programokkal. Tesszük ezt egyaránt a nagyérdemű publikum számára, de néha csak a saját magunk szórakoztatására. Külsősöknek is elérhető programjaink között szerepelnek a kerekasztal-beszélgetések, az újraindult filmklub, a kiállítások, a nagyszabású koncertek és még sok más! Tagjaink részt vehetnek különböző önfejlesztő előadáson és workshopon, a félévenként megrendezésre kerülő összerázó táborban, és a közösségépítő kisebb programjainkon.

– CMA Base Band koncertek
Az elmúlt években több nagysikerű koncertet is szerveztünk változatos helyszíneken. Az együttes mindig igyekszik megújulni, így többféle zenei korszakba repítették már el közönségüket, legyen szó akár az 1920-as évek bujaságáról vagy a 80-as évek disco időszakáról. Nemcsak a jó kedv áll tevékenységük fókuszában, hanem a jótékonyság is, így történt, hogy az egyik évben a koncertből befolyt összeggel az Igazgyöngy Alapítvány munkáját segítették. Zenészeink ezen kívül kisebb formációkban is megmutatták már magukat, például a CMArcius-on a Négyszoba galériában.

– CMArcius
A CMArcius, ahogy neve is mutatja, egy teljes hónapon átívelő programsorozatunk volt, amelyet Simon Marci Négyszoba galériájában volt lehetőségünk megrendezni. A rendezvény alapját egy nagyszabású kiállítás adta, ahol főként a CMA festőpalántáinak alkotásait állítottuk ki, de voltak MOME-s és kistextiles darabok is. Ezen felül minden hét csütörtökén további élettel töltöttük meg a galériát, és a borkóstolás mellett különböző művészeti programokkal rukkoltunk elő: volt versfelolvasó estünk, akusztikus koncertünk, kortárs írókkal folytatott kerekasztal-beszélgetésünk, valamint kisfilm nézős és rendezőkkel átbeszélős programunk. Az egyik legintenzívebb, legmelósabb, de ugyanakkor legsikeresebb és -szívmelengetőbb projektünk.

-Költészet napi (CM)Akció
Gerilla akciónk célja, hogy egy napra a közgázon is az irodalomé lehessen a főszerep. Pár soros matricák elvétve a mosdó ajtón… A kávé mellé egy József Attila vagy egy feltörekvő CMA-s költő… vagy a belebotlottál a büféasztalon felejtett strófákba? Na, ezeket a versnyomokat is CMA-sok szórják szét minden évben április 11-én az egyetemen.

-CMA Filmklub
Remek filmekkel, pattogatott kukoricával és gondolatébresztő, kötetlen beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel a Napközivel közös rendezésű filmklubjainkon. Idéntől pedig heti rendszerességgel online formában is kibeszéljük a kedvenceinket.

-Önfejlesztő workshopok
Nevünkhöz híven (AKADÉMIA) kiemelten fontosnak tartjuk a közösségépítés mellett a szakmai fejlődésre való lehetőséget is, ezért tagjainknak kurzusokat, színvonalas előadásokat és különböző workshopokat szervezünk a művészet és kultúra teljes spektrumán. Ha érdekel a fotózás, elmegyünk egy stúdióba. Ha szeretnél megismerkedni valamilyen grafikai programmal, elhozunk valakit, aki megtanít azt kezelni. Ha kíváncsi vagy a kultúra jelenlegi helyzetére, annak finanszírozására, a művészetmenedzsmentre vagy -terápiára, meghívunk egy a témában jártas előadót (aki elképzelhető, hogy pont egy volt CMA-s…). Ha szívesen belelátnál egy újságíró hétköznapjába, leszervezünk egy kiadólátogatást.

-CMA kerekasztal-beszélgetések
Szeretünk a legnagyobbaktól tanulni, megismerni őket, hiszen a művészet nem egy elérhetetlen valami. Minden félév során meghívunk 3-4 különleges vendéget a hazai művészeti ágak képviselői közül, hogy egy izgalmas és tartalmas kerekasztal-beszélgetés során megoszthassák velünk, amit tudni érdemes. Így esett meg, hogy egy asztalhoz ültettük a zeneipar női nagyágyúit, a magyar alter krémjét, a divatipar jeles dizájnereit, de még a kultúra menedzselésről is folyt eszmecsere CMA-s rendezvény keretében, ahogy a dalszövegekről és számos más érdekes témáról is. Járt már nálunk Lábas Vikitől kezdve Jummodaddyn és Tomcsányin Dórin át a Dumaszínház alapító-igazgatója, Sáfár Zoltán is. 2020-ban a Dalfutár alapítóit láttuk vendégül. A névsor persze nem teljes…

Jelentkezési információk

Minden félév elején számítunk új jelentkezőkre. Ha tetszik, amit csinálunk, és úgy érzed, köztünk a helyed, figyeld posztjainkat és jelentkezz csapatunkba!

Szervezeti felépítés

A szervezet elnöke: Szeifert Ancsi
A szervezet alelnökei: Orosz Petra és Pichler Zsófia
Team vezetők: Csordás Lilla, Kasza Dóri, Kerényi Dóri, Rózsa Reni, Tunner Fruzsi

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.02.08. - 14:01:34