Ugrás a fő tartalomra

Közép-Európa Társaság – CEA

A Közép-Európa Társaság Magyarország első regionális alapokon szerveződő hallgatói szervezete. Főként társadalom-, gazdaság- és bölcsészettudományi tanulmányterületeken tanuló alap- és mesterszakos egyetemi hallgatók aktív közösségeként társaságunk azzal a céllal alakult meg, hogy támogassa a nemzetközi politikai és gazdasági tanulmányok iránt érdeklődő fiatalok szakmai továbbképzését.

A politikától független, de értékorientált nonprofit szervezetként arra törekszünk, hogy tevékenységünkkel erősítsük a közép-európai kapcsolatokat, a Visegrádi Együttműködést, valamint hazánk európai és transzatlanti orientációját. Mindemellett küldetésünknek tekintjük a globális politikai és gazdasági környezet közép-európai perspektívájának bemutatását.

Célunk, hogy tagjaink – a külkapcsolati ismereteik bővítésén túl – olyan hozzáadott értékkel rendelkező szakmai tapasztalatokat szerezzenek, melyek elengedhetetlenek mind a diplomáciai és közszolgálati, mind pedig a vállalati vagy nonprofit szektorban való karrierépítéshez.

Elérhetőségeink

Email: cea@ceahungary.hu
Honlap: www.ceahungary.hu

Tevékenységeink

Társaságunk előadások, panelbeszélgetések, workshopok és konferenciák segítségével mutatja be a globális politikai és gazdasági környezet európai uniós, valamint közép-kelet-európai perspektíváját. Rendezvényeink többsége az online térben valósul meg a 2020/2021-es tanév során.

Az elmúlt években több sikeres szakmai projektet tudhatunk magunk mögött, melyeket elemző intézetekkel, tanácsadó cégekkel, nagykövetségekkel és civil szervezetekkel együttműködve valósítottuk meg. A 2020/2021-es tanévben számos új partnerrel gazdagodtunk, emellett lehetőségünk nyílik a Nemzetközi Visegrádi Alap gondozásában nemzetközi esettanulmány verseny szervezésére is.

Tagjaink a Talent Program keretében egy három pillére épülő belsős tehetséggondozó képzés révén:

– szerezhetnek mélyebb tudást két szakirány, a külügyi elemzés és a külpolitikai újságírás területein belsős workshopokon való részvétellel, melyet mértékadó kutatóintézet és média partnereink tartanak,
– ismerhetik meg első kézből a politika, a diplomácia, a közigazgatás vagy a non-profit szektor világát volt vagy jelenleg is aktív politikus, diplomata, közgazdász, szakértő és elemző vendégeinktől,
– valamint kaphatnak valós gyakorlati tudást és készségeket szakmai workshopjaink és képzéseink keretében üzleti világban jártas és tapasztalt előadóinktól.

Jelentkezési információk

Érdeklődsz a nemzetközi politikai és gazdasági elemzés vagy a külpolitikai újságírás iránt? Szeretnéd elmélyíteni a tudásod a közép-kelet-európai régió, az EU, a posztszovjet térség, a transzatlanti kapcsolatok, a geopolitika és a szakpolitikai elemzés területén? Akkor nálunk a helyed!

A CEA tagjaként előadások, panelbeszélgetések, nemzetközi konferenciák, szakmai kurzusok és workshopok segítségével szerezhetsz értékes tapasztalatokat és kapcsolati tőkét olyan területeken, mint a marketing, a nemzetközi PR, a külpolitikai újságírás, a külügyi és -gazdasági elemzés, a pályázatmenedzsment vagy a rendezvényszervezés. A háromlépcsős tehetségprogramjának keretében pedig olyan elméleti ismeretekre és gyakorlati készségekre tehetsz szert, amelyek elengedhetetlenek a 21. századi karrierépítéshez.

A Közép-Európa Társaság rendes tagfelvételi eljárása minden tanév szeptemberében kerül meghirdetésre az egyetemi hallgatók számára. A jelentkezéshez során minden érdeklődőtől egy fényképes önéletrajzot, valamint egy Google-form kitöltését, melyben szakmai és kötetlenebb kérdések egyaránt előfordulnak. Az írásbeli felvételik kiértékelése után, egy kötetlen, szóbeli interjúra invitáljuk majd a továbbjutott hallgatókat legkésőbb a szorgalmi időszak negyedik hetében.Ezt követően a felvételt nyert hallgatóinkat egy bevonó táborba invitáljuk, ahol lehetőség nyílik kötetlenebb keretek között megismerni a szervezetünket. Ha szeretnél teljes képet kapni a CEA működéséről és szakmai programjairól, a tagfelvételi időszak során várunk a különböző nyílt rendezvényeinkre!

Szervezeti felépítés

Társaságunk vezetősége a háromfős elnökségből és középvezetőkből tevődik össze, akik az egyes munkacsoportok és szakirányok irányításáért felelősek. Minden tagunk részt vesz a Talent Program keretében egy szakirányi és egy operatív munkacsoport munkájában.

Elnök: Tóth Eszter
Ügyvezető alelnök: Farkas Julianna
Közösségi alelnök: Vass Gergely
Marketing munkacsoport-vezető: Demeter Áron
Rendezvényszervezés munkacsoport-vezető: Sólyom Lili
Külügyi / Elemző szakirány vezető: Pap Melinda Patrícia
Kommunikáció / Újságíró szakirány vezető: Katona Eszter
Projektcsapat vezető: Muhari Anna  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 08:16:22