Ugrás a fő tartalomra

Corvinus Tourism Club

A Corvinus Tourism Club az ország első és legnagyobb turizmussal és vendéglátással foglalkozó diákszervezete, amely 2017-ben alakult.
Nem titkolt célunk, hogy kialakítsunk a szervezetünk köré egy olyan atmoszférát, amiben szerteágazó hátterű, de hasonló érdeklődésű embereket egy közösségként összefogva olyan kiemelkedő projekteket vigyünk véghez, amire a turisztika szakmának oda kell figyelnie, hiszen friss gondolatainkkal, kezdeményező készségünkkel nekik is az iparágat átformáló értékeket tudunk teremteni.
Szeretnéd tudni, hogy mit is adhat egy turizmusos diploma? Nálunk betekintést nyerhetsz a szakma legtöbb ágába, és mindezt gyakorlatban is kipróbálhatod, hiszen célunk, hogy tagjaink mindenhol kiismerjék magukat a turizmus és vendéglátás, gasztronómia területén. Megmutatjuk a lehetséges életpályákat szakemberek bevonásával és első kézből értesülhetsz szakmai gyakorlati és munkalehetőségekről. Mindegy, hogy családi vállalkozásotokat szeretnéd felfuttatni az egyetemen tanultakból, vagy saját vállalkozást szeretnél majd alapítani, esetleg szállodaigazgatóként képzeled el magadat a jövőben. Vagy talán a légitársaságok érdekelnek? Tőlünk és partnereinktől minden hasznos tudást megkaphatsz, gyakorlati tréningek és projektek keretében. Mindezt olyan környezetben, ahol mindenkit támogatunk és inspirálunk arra, hogy merjen tenni a céljaiért és a lehető legtöbbet tudja kihozni magából, természetesen egy szuper közösségben.
Összefoglalva a Corvinus Tourism Club egy elhivatott közösség, ahol az életre szóló élmények és barátságok mellett olyan befolyásos emberekkel ismerkedhetsz meg, akik megalapozhatják a jövődet, ha a turizmus területén képzeled el a karriered!
Feel the Spirit! 

Elérhetőségeink

Tevékenységeink

Tisztában vagyunk annak fontosságával, hogy egy diákszervezet a közösségi
programok mellett kivételes szaktudást is kell, hogy nyújtson. Ennek keretében
hoztuk létre a Talen Programot is, mellyel célunk, hogy az egyetemi
tanulmányokat kiegészítve elmélyíthesd a tudásodat a téged legjobban érdeklő
karrierúton. A turizmus szakma 3 nagyobb területét fedi le Programunk, ami nem
más, mint a Destination Management, Hotel Management és a Gastro and
leisure. A program hozzásegít a szakma minél szélesebb megismeréséhez és
tiszta képet ad a lehetséges karrierutakról, így eldöntheted mi is érdekel igazán a
turizmuson belül. 
A Talent Programunk 4 féléves, amely során számos tréningen vehetsz részt és
izgalmas feladatokon dolgozhatsz.

Gate1
Az új tagok a szervezeti működés alapjait az úgynevezett ,,Onboarding projekten” keresztül ismerik meg. 5 fős csapatokban, öt héten keresztül, különböző feladatok elvégzésével ismerhetik meg közelebbről a CTC működését. Minden héten az egyik terminál működésével kapcsolatos feladatot kell elvégezniük. Tehát az Onboarding alatt betekintést nyernek a marketing, toborzás, kiválasztás, szakmai feladatok, valamint a rendezvényszervezés világába. Továbbá, ezen időszak alatt megismerkednek mindegyik karrier úttal, egy céglátogatás keretében.

Gate2
Ebben a félévben, mindegyik résztvevő kiválaszthatja, hogy a 3 karrier út közül, melyikben szeretné elmélyíteni a tudását. Mindenki a választott karrier útjának megfelelő képzéseken, tréningeken vesz részt. A Destination Management iránt érdeklődők a város-, és termékfejlesztés, valamint, ezen terület marketing stratégiáival ismerkedhet meg. A Hotelek szerelmesei a Front Office, vagyis a foglalási rendszerek és a vendégélmény menedzsment kulissza titkaiba nyerhetnek betekintést a Hotel Management keretén belül. A harmadik karrier út pedig nem más, mint a Gastro and Leisure, ahol a vendéglátó egységek működtetésének és stratégiai kérdésinek, a gasztro PR-, és marketing, valamint a brand kialakítás rejtelmeibe nyerhetnek betekintést a gasztronómia iránt érdeklődők.

Gate3
A harmadik félévben kerül sor a specializációra, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a tagok még többet tudjanak meg az általuk választott karrier út világáról. A Destination Management karrier úton belül a turizmus stratégiáról, vagyis a turisztikai adatszolgáltatás, a turizmus és az informatika kapcsolatáról tanulhatnak, továbbá a szálláshelyfejlesztés titkairól tudhatnak meg minden fontos információt. A Hotel Management ebben a félévben a Back office világát mutatja be, tehát a sales tevékenységek, a marketing, valamint a HR és penzügyek téma köré építi kurzusait. A Gastro and Lesiure-nél, a harmadik félév nem a gasztros vonalat folytatja, hanem a sportrendezvények világa felé veszi az irányt. Akik ezt a karriert választották, minden fontos dolgot megtudhatnak a sport rendezvények lebonyolításáról és szervezéséről (PR, Marketing), valamint a sport és gazdaság kapcsolatáról. Továbbá ebben a félévben lehetőség van esettanulmányi versenyeken való részvételre is.

Gate4
A karrierfejlesztés utolsó szintjén, a Destination Management tagjai a Turisztikai tanácsadást (megvalósíthatósági és hatástanulmányok, desztinációfejlesztés, sportrendezvények, országimázs és turizmuspolitika) tanulmányozzák részletesen. A Hotel Management-esek különböző eseteken keresztül mutathatják be a szállodai stratégia alkotás lépéseit. Végezetül, de nem utolsó sorban a Gastro and Leisure a Fesztiválszervezés világát veszi górcső alá. Mindezek mellet, a Talent Programban résztvevőknek lehetőségük van CV tanácsadó, prezentációs technikai és Interjútechnikai tréningen való részvételre, továbbá karrierépítés tanácsadáson is lesz lehetőségük megjelenni. 

Jelentkezési információk

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, fontos tudnod, hogy az őszi és tavaszi félév elején is tartunk felvételi időszakot.
A jelentkezési feltételekről bővebben itt tájékozódhatsz: https://corvinustourismclub.hu/tagfelvetel/

Szervezeti felépítés

Szervezetünket négy szervezeti egység működteti, a HR, az Event Management, a Marketing és a Talent Development Terminal.
HR Terminal:
A HR Terminal tevékenységi körébe tartozik a toborzási és kiválasztási folyamat, továbbá a felvett tagok szervezetbe való integrációja a bevonótábor, közösségi programok és a mentorprogram által. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a szervezeten belül aktív és összetartó közösség alakuljon ki, amely az egyetemi évek alatt elengedhetetlen. A terminál korábban olyan csapatépítőket szervezett, mint a falmászás, a Mentor Est, illetve belföldi/külföldi utak szervezését is ők bonyolítják le. Legutóbb Krakkóban jártunk, ahol a középiskolai osztálykirándulások hangulatát élhettük újra át. A HR terminál mindezek meleltt hangsúlyt fektet a tagok díjazására, az egyéni és a csapatos sikerek elismerésére is.
Event Management Terminal:
Az Event Management Terminal gondoskodik arról, hogy elhozza a szakma kiválóságait az érdeklődők számára nyílt előadások keretében. Az egyes események szervezése projekt alapon működik, amelyek felelőssége a kapcsolatfelvételtől a marketingterv készítésén át a megvalósításig tart. Korábbi előadóink között szerepelnek például a Wizz Air stewardessei és egyik elsőtisztje, a Four Seasons szállodalánc HR menedzserei, illetve a Cafe Frei tulajdonosai. 2020-ban először megkezdtük a podcast epizódok készítését is a szakma nagyjaival.
Marketing Terminal:
A Marketing Terminal biztosítja a szervezet online és offline megjelenését, illetve az egyes terminálok tevékenységét támogatja például toborzáskor vagy események szervezésénél. A szervezet brandépítéséért is ez a csapat felel, ezen felül pedig olyan partnerekkel tartja a kapcsolatot, akik első kézből értesítik szervezetünket a szakmai gyakorlati lehetőségekről. Továbbá szintén ez a terminál felel a CSR tevékenység megvalósításáért is.
Talent Development Terminal:
A Talent Program Terminal segíti a tagság szakmai fejlődését gyakorlatorientált tréningek által. Kapcsolatot tart azokkal a cégekkel, akikkel közösen olyan megfelelő tudást biztosító képzéseket terveznek meg, amelyek lehetővé teszik, hogy tagjaink a jövő turisztikai szakembereivé váljanak. A terminálhoz tartozik a még CTC Wanderlust nevezetű turisztika-szakmai verseny is, amely 2020-ban debütált először.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.14. - 18:26:20