Ugrás a fő tartalomra

Erasmus Student Network Corvinus – ESN

Elérhetőségeink

Iroda helye: 1093 Budapest, Fővám tér 8. E épület, földszint 7. Nyitvatartása: Hétfő – csütörtök: 11.20 – 15.15

Honlap: www.corvinus.esn.hu

Email: esncorvinus@esncorvinus.com

Tevékenységeink

A beérkező külföldi hallgatók számára szervezünk programokat, amelyek révén megismerkedhetnek egymással és magyar egyetemistákkal is. Programkínálatunkban ugyanúgy megtalálhatók a kulturális és oktatási célú programok, mint az önkéntes és szórakozási lehetőségek, illetve különböző kirándulások határon innen és túl.

A félévet tradicionálisan a “Landing Days”-szel indítjuk, ahol a szemeszter -1. hetében lehetőséget kapnak a diákok arra, hogy megismerhessék egymást és az első barátságok is ilyenkor jönnek létre az idegen országban. Ezután következik az Orientációs hét, ahol a további ismerkedős programok mellett már a várossal és persze az Egyetemmel is megismerkedhetnek a külföldi diákok.

Ezen felül szervezünk számukra egy gólyatábort is, ahol az őszi szemeszterben a Balatonhoz látogatunk, a tavasziban pedig Egerbe. Azon felül, hogy ez olyan program, amire mindig szívesen emlékeznek vissza és kicsit megismekedhetnek Magyarországgal is, természetesen nem marad el a szórakozás és kikapcsolódás sem egy borkóstoló társaságában.

A magyar kultúrával megismertetni az idejövő diákokat az egyik fő célkitűzése a szervezetünknek, így számos ezt célzó programot is szervezünk, mint például az egy napos kirándulások az ország különböző pontjaira, múzeumlátogatások, gasztro nap stb.

A beérkező hallgatókat ezen túl segítjük saját tandemprogramunkkal is, amely révén minden külföldi hallgatót egy magyar diákkal párosítunk, ezáltal nemzetközi közeget biztosít a magyar diákoknak is. Erre minden Corvinusos diáknak lehetősége van jelentkezni, melyről a Facebook oldalunkon, a honlapunkon vagy pedig NEPTUN üzenetben értesülhettek majd.

Az ESN szintén célkitűzésének tartja a mobilitás népszerűsítését a Corvinusos diákok körében, így az Erasmust és egyéb csereprogramokat és annak lehetőségeit is igyekszünk minél több hallgatóhoz eljuttatni. 

Jelentkezési információk

Ha sokszor találkoztál már az Erasmus szóval vagy esetleg te magad is nagy utazó vagy és szeretsz más kultúrákat felfedezni, vagy éppen fogalmad sincs mi a „random” magyar megfelelője és néha tanulás helyett repjegyeket böngészel, akkor a legjobb helyre sodort az élet, ugyanis Mi, az ESN Corvinus diákszervezet tagjai is ilyenek vagyunk. Ha szeretnél Te is nap mint nap nemzetközi környezetben dolgozni és az idelátogató cserediákoknak programokat szervezni, mint külföldi és belföldi kirándulások, kutyasétáltatások, sportrendezvények, quiz estek, kocsmatúrák vagy 1000 fős Erasmus bulik, akkor jelentkezz hozzánk tagfelvételi időszakunkban.

A tagfelvétel jellemzően az őszi és tavaszi szemeszterek elején szokott lenni, így figyeld a Facebook oldalunkat, vagy pedig írj az esncorvinus@esncorvinus.com-ra.

Szervezeti felépítés

Szervezetünket jelenleg a 6 tagú felsővezetőség és 6 tagú középvezetőség koordinálja. Az ő munkáját segíti az a kb. 40-50 aktív tag, akik a különböző munkacsoportokban dolgoznak, illetve az eseményeken segítenek azért, hogy az ideérkező diákok a lehető legjobb élményekkel hagyják majd el a félévük végén az országot.

ESN-Corvinus.png
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.15. - 08:22:27