Ugrás a fő tartalomra

Luca Pacioli Társaság

Diákszervezetünk célja, hogy olyan – egyetemi oktatást kiegészítő – kurzusrendszert működtessen, amely az akadémiai és vállalati világot összekapcsolva kineveli Magyarország legkiválóbb számviteli és adózási szakembereit. Különböző szakmai kurzusok keretében lehetővé tesszük Tagjainknak a számvitel és adózás tudományában való elmélyülést, valamint elősegítjük a partnereknél történő munkavállalásukat. Emellett a tapasztalt oktatóinknak köszönhetően felkészítőket tartunk az alapszakos számviteli tantárgyakból, ezzel hozzájárulva az egyetemi hallgatók hatékony felkészüléséhez és a számonkérésen való eredményes teljesítéséhez.


Szervezetünk közel százfős hallgatói tagságának jelenleg több, mint a fele Aktív Tag, negyede Jelentkező, másik negyede pedig Alumni Tag, karöltve a Társaság előrehaladását segítő személyekkel, akik közös erővel mindannyian azon dolgoznak, hogy a Luca Pacioli Társaság az előbb említett célkitűzésekhez mind közelebb kerülhessen.
Társaságunk alapítása 2017. június 13. napjára tehető, amikor is négy – már Alumni – Tagunk bekopogtatott Lukács János Tanár Úr tanszéki szobájába, és átadta Neki a 27 hallgató által aláírt Manifesztumot, amely egy számviteltudománnyal foglalkozó diákszervezet létrehozásának szükségességét fogalmazta meg. Tanár Úr a dokumentumot hezitálás nélkül alá is írta, biztosítva Tagjainkat töretlen támogatásáról. Ettől a naptól kezdve a Luca Pacioli Társaság a magasba, céljai elérése felé törekszik. 

Elérhetőségeink

Iroda helye: Fővám tér 8. E épület, 22. 
Nyitvatartása: Az iroda nyitvatartásról érdeklődj a közösségi média felületeinken!

Honlap: https://tarsasag.pacioli.hu

Email: info@tarsasag.pacioli.hu

Tevékenységeink

Milyen programokat kínál a szervezet?

Társaságunk különböző kiegészítő képzéseket nyújt az egyetemi tanulmányok mellett, amelyek a Tagok szakmai fejlődését segítik, illetve versenyképes tudást nyújtanak számukra.
Lehetőség van a számvitel és az adózás területén való mélyebb ismeretek megszerzésére és olyan készségek elsajátítására, amelyek segítik a munkaerőpiacon való sikeres helytállást.
Továbbá a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos hallgatói számára vizsgafelkészítő alkalmakat szervezünk számviteles tárgyakból.
Erős szakmai oldalunkon kívül a közösségre is kiemelt figyelmet fordítunk. Különböző közösségi programokkal vonjuk be az új Tagokat, Mentoraink pedig elősegítik, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek. A programok igen szerteágazóak: legyen szó akár egy kirándulásról, egy közös társasjátékozásról vagy egy lasertagről. Külön megemlítendő még a minden évben megrendezésre kerülő Pacioli Tábor, melynek nagy szerepe van a közösség összekovácsolásában.

Milyen online eseményeket kínál a szervezet?

A COVID-19 világjárvány következtében közösségi programjaink nagy része, valamint szakmai kurzusaink is online kerülnek megrendezésre. A csoportok találkozóikat és megbeszéléseiket nagyrészt online tartják. Ezeken kívül a kerekasztal beszélgetések és számos további közösségi programunk is online zajlik. 

Jelentkezési információk

Kik jelentkezzenek?

Társaságunk minden évben ősszel tart Tagfelvételt. A Tagfelvételi Eljárásra mindazon első-, illetve másodéves, alapszakos hallgatók jelentkezhetnek, akik a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatják tanulmányaikat, gazdálkodástudományi vagy közgazdaságtudományi képzési területek valamelyikén. Kiemelten pénzügy és számvitel szakos hallgatók jelentkezését várjuk, ám szívesen látunk minden olyan más szakról érkezőt is, aki nagyfokú érdeklődést mutat a számvitel, illetve az adózás iránt.

Miért érdemes csatlakozni?

Szervezetünk célja egy erős szakmai-baráti közösség megteremtése, amely közösség lehetőséget biztosít nem pusztán értékes emberi kapcsolatok kialakítására, hanem az egyetemi képzésen túlmutató szakmai fejlődésre is. Ha szeretnél egy nagyszerű csapat szerves tagja lenni, valamint fejlődni a számvitel és adózás területén, akkor a Pacioliban a helyed!


A Tagfelvétel menete:

A Tagfelvételi Eljárásunk három fordulóból áll: egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból, valamint próbaidőszakból.
Az írásbeli forduló során egy gazdasági, számviteli témájú, vegyes feladatokat (feleletválasztós, rövidebb kifejtős, számolós feladatok) tartalmazó online kérdőívét kell kitölteni a jelentkezőknek a kitűzött határidőre. Amennyiben a jelenlegi járványhelyzet kedvező irányba változik, az írásbeli forduló személyes részvétellel történik, papír alapú feladatokkal.
A tesztek kiértékelése és az eredmények közlése után kerül sor a szóbeli fordulóra a Tagfelvételi Bizottság részvételével. Az írásbeli eredményétől függetlenül minden Jelentkező részt vehet a szóbeli fordulón. A legfőbb célunk a Jelentkezők személyes megismerése egy kötetlen beszélgetés keretében. A Bizottság a szóbeli fordulót követően hoz döntést arról, hogy mely Jelentkezők kezdhetik meg a próbaidőszakot. A próbaidőszak a következő szemeszteri Nyitógyűlésig tart.

Szervezeti felépítés

A Luca Pacioli Társaság operatív működéséért öt Csoport felel. A Csoportokat Csoportvezetők irányítják, akiket az Operatív Alelnök koordinál. Társaságunk élén az Elnök áll, az ő munkáját segíti az Általános Alelnök és az Operatív Alelnök. Az Oktatási Felelős feladata az egyetem hallgatói számára tartott vizsgafelkészítők színvonalának biztosítása.

Infóest-prezentáció-2020.09.14-másolata.png
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.02.24. - 12:47:40