Ugrás a fő tartalomra

AEGEE – Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete

AEGEE-Budapest egy egész Európát felölelő ernyőszervezet (AEGEE-Europe) tagszervezeteként 1990 óta létezik a Corvinuson. Az AEGEE Európa-szerte 160 városban van jelen 40 különböző országban, célja egy előítéletektől mentes egységes Európa megteremtése és a fiatalok aktív szerepvállalásának növelése a társadalomban. Szervezetünk Európa legégetőbb problémáira keresi a megoldást, amit 4 fókuszterület vizsgál: Mentális Egészség, Klíma Krízis, Szociális Esélyegyenlőség és Politikai Aktivizmus. A szervezet együttműködik többek között az Európa Tanáccsal, az ENSZ-szel és az UNESCO-val is. Helyi szinten közel 80 taggal, európai szinten pedig 10 000 nemzetközi taggal rendelkezik a szervezet

Elérhetőségeink

E-mail: board@aegee-budapest.hu

Tevékenységeink

AEGEE-Budapest tagjai számára egy ötlépcsős fejlődési utat biztosít, amit AEGEE-Journey néven működtetünk. A mentorprogramunk keretein belül az első szinten lévő újoncainkat beintegráljuk a szervezet működésébe, akik számára lehetőség nyílik helyi események szervezésére és nemzetközi csereprogramokon, trainingeken való részvételre. Helyi szinten a HR, PR, FR (Vállalati kapcsolatok) és European Projects munkacsoportokban szakmai tapasztalatra tehetnek szert egy diverz nemzetközi közösség részeként. A budapesti szint célja, hogy felkészítse a tagokat az európai szerepvállalásra a diákszervezetben, ezért a féléves képzéseink az európai szintünk bemutatására alapulnak. Projektjeink az Erasmus+ pályázatok keretein belül valósulnak meg, mint például European ChangeMakers Academy és Conference on the Future of Europe, emellett pedig partnerszervezetként vagyunk jelen a Democratic Wo/Men of the Western Balkans – Increasing Youth Participation in Democracy projektben.

Jelentkezési információk

Csatlakozz, ha…
-szeretnél egy nagy nemzetközi család részévé válni
-kipróbálnád milyen is a non-formális oktatás
-megvitatnád az Európát érintő legfontosabb kérdéseket
-fejleszteni szeretnéd soft skilljeidet!

Diákszervezetünkben olyan 18 és 35 év közötti fiatal felnőttek aktív szerepvállalását biztosítjuk, akiket érdekelnek Európa legégetőbb kérdései, mint például a klímaváltozás, a politikai aktivizmus, a társadalmi esélyegyenlőség és a mentális egészség. Miben különbözik a többi diákszervezettől? Az AEGEE-ben a helyi szint mellett lehetőség nyílik európai szinten is aktív szerepet vállalni, különböző nemzetközi projektekbe való kapcsolódásba akár Budapestről is. Ezenfelül a karrierlehetőség a brüsszeli központú ernyőszervezet, AEGEE-Europe elnökségébe való csatlakozásig is biztosítva van, ahol az egész kontinenset adódik lehetőség koordinálni.

Tagfelvételi időszakunk minden szemeszter első két-három hetében valósul meg, amelyet egy bevonó táborral koronázunk meg. A jelentkezés egy kérdőív kitöltéséből és egy motivációs beszélgetésből áll, amelyet a bevonó táborig lebonyolítunk.

Szervezeti Felépítés

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.19. - 04:37:55