Ugrás a fő tartalomra

Health Economics Circle – HEC

Célunk az egészségügyi közgazdaságtan iránt érdeklődő hallgatók összefogása és a kutatóközpont munkájába való integrálása, ezáltal lehetőséget adni számukra a szakmában való komolyabb elmélyülésre

Elérhetőségeink

Iroda helye: Fővám tér 8. E épület, 113-as szoba
Email: hec.corvinus@gmail.com,
Corvinus aloldal link: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/egyetemunkrol/tanszekek/egeszsegugyi-kozgazdasagtan-tanszek/tehetseggondozas/,

Tevékenységeink

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör (angol nevén Health Economics Circle, HEC) a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék hallgatói társszervezeteként alakult 2009 őszén. A diákkörünk célja az egészségügyi közgazdaságtan iránt érdeklődő hallgatók összefogása és a kutatóközpont munkájába való integrálása, ezáltal lehetőséget adni számukra a szakmában való komolyabb elmélyülésre.

A gyakorlatban lehetőséget nyújtunk a különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák, előadások szervezésére és természetesen az ezekben való részvételre is. A kutatási területek széles körűek: betegségteher vizsgálatok, életminőség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, epidemiológia, szűrővizsgálatok, egészségügyi szolgáltatások igénybevétele, a gondozás megfelelősége, egészségügyi technológiaelemzés, preferenciavizsgálatok.

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör azért alakult meg, hogy az egészségügyi közgazdaságtan iránt aktívan érdeklődő hallgatókat összefogja és bevonja a szakmai közéletbe és kutatásokba, valamint lehetőséget adjon arra, hogy diplomájuk megszerzése után se szakadjanak ki a szakmai közegből, hanem aktív részesei maradjanak annak

Információk új tagoknak

A jelenleg 21 tagot számláló diákkörünk nem állít felvételit a belépni szándékozók elé. Várunk minden olyan, szakmai tevékenységére igényes hallgatót, aki komolyan érdeklődik az egészség-gazdaságtan iránt, és elég elkötelezettséget, elhivatottságot érez magában, hogy csatlakozzon hozzánk és részt vegyen kutatásainkban, programjainkon.
Jelentkezni angol nyelven szükséges, a hec.corvinus@gmail.com email címen egy önéletrajz elküldésével. (Érdeklődőket a tanév során végig fogadunk.)

Szervezeti felépítés

Az Elnökség tagjai az elnök, az operatív alelnök, a tudományos alelnök és a titkár. Az Elnökséget az elnök irányítja és hívja össze minimum havi rendszerességgel. Az Elnökség egyszerű többséggel dönthet tagfelvételről és tagkizárásról.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 11:06:11