Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Nyelvi képzés

Budapesti Corvinus Egyetem Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont

  “Nyelvünk határai világunk határai is.”
/Wittgenstein/

Küldetésünk az, hogy a egyetemünk hallgatói a mindennapi életben, a tanulmányok, külföldi tanulmányutak – különös tekintettel az EU felsőoktatási térség nyújtotta új lehetőségekre – szakmai gyakorlatok és a munkavégzés során jól használható, tárgyalóképes, időtálló szóbeli és írásbeli idegen nyelvi készségeket alakítsanak ki és fejlesszenek korszerű módszerekkel, reális időkeretben.

Jelenleg tíz nyelvből (angol, arab, francia, kínai, német, olasz, orosz, portugál, spanyol és külföldieknek magyar) biztosítjuk hallgatóink számára a magas szintű (szak)nyelvtanulás lehetőségét. Oktatóink rendkívül kedvező hallgatói minősítése biztosítékot nyújt arra, hogy nyelvóráink hatékonyan készítik fel a hallgatókat a nyelvvizsgákra. A nyelvórákra a Corvinus Egyetem Hallgatói Neptunban tudnak jelentkezni.
Az országban egyedülálló képzésünk az Üzleti Szaknyelvi Tréner Szakirányú Továbbképzés, mely egy éves szakirányú diplomát adó Programunk, melyet angol és német nyelven indítunk minden évben.
2008 szeptemberétől megújult és folyamatosan bővülő, az igényekhez igazodó tanfolyami kínálattal szintén várjuk az általános és gazdasági szaknyelvet tanulni szándékozókat. Résztvevőink, együttműködő partnereink sorába várjuk leendő, jelenlegi és volt hallgatóinkat, a kormányzati és üzleti szférában dolgozó szakembereket, a nyelvtanulás iránt érdeklődőket, akik egy-egy speciális területen kívánják nyelvtudásukat fejleszteni, az idegen nyelven való magas szintű munkavégzéshez szükséges kompetenciák megszerzését, netán egy új idegen nyelv elsajátítását tűzték ki célul, nem utolsó sorban Corvinus Nyelvvizsgaközpontban szeretnének OECONOM államilag akkreditált gazdasági szaknyelvi vizsgát tenni.

Egyetemünkön az IOK mellett akkreditált szaknyelvi vizsgaközpont is működik, melyről részletesen a Corvinus Nyelvvizsgaközpont honlapján olvashatnak. Évente öt vizsgaidőszakban várják a vizsgázókat.  
Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.18. - 14:42:07