Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Üzleti Gazdaságtan Tanszék

Az Üzleti Gazdaságtan Tanszék oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a vállalat, mint entitás áll. A nemzetközi és hazai gyakorlatot és elméletet kutatva az a célunk, hogy a hazai vállalatok problémáira progresszív megoldásokat találjunk.


Bemutatkozás

Az Üzleti Gazdaságtan Tanszék a Vállalatgazdaságtan Intézet missziójához a vállalatgazdaságtan, a nemzetközi vállalatgazdaságtan, a stratégia és a sport területén járul hozzá, amely területeken elismert egyetemi oktató- és kutatóhelyet működtetünk és fejlesztünk, amely minőséget teremt minden olyan területen, amelyet oktat és kutat, újítókészség jellemzi, valamint teljesítményénél és hírnevénél fogva vonzó munka- és alkotóműhely. Kollégáinkat a nemzetközi tudományos közösségbe beágyazódva, az adott nemzetközi tudományos testület értékei alapján végzik tevékenységüket.

Tanszékünk oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában tehát a vállalat, mint gazdasági és társadalmi egység áll. A nemzetközi és hazai gyakorlatot és elméletet kutatva az a célunk, hogy a vállalatok kihívásaira progresszív megoldásokat találjunk.

Oktatási és tudományos érdeklődésünk középpontjában a vállalatok felsővezetőinek valós problémái állnak, elemzéseink az üzleti szituációk komplex és átfogó értékelésére irányulnak. Munkánk során törekszünk arra, hogy segítséget nyújtsunk a gazdasági jelenségek értelmezéséhez és a megfelelő megoldások megtalálásához. Hiszünk abban, hogy az elméleti közgazdaságtani megalapozottság és a gyakorlati tapasztalatokra épülő megközelítések sokszínűsége egyaránt fontos meghatározója az igényes gazdálkodástani stúdiumoknak is és a sikeres vállalati működésnek is.

Tevékenységünk szakmai alapját a Vállalatgazdaságtan piramis (case track) adja, amelyre mester szinten magyar és angol nyelvű Üzleti stratégia és Nemzetközi vállalatgazdaságtan, valamint magyar nyelvű Sportgazdasági tárgyak épülnek. Nemcsak e tárgyak oktatását és oktatásfejlesztését gondozzuk, hanem egyes területekhez kapcsolódóan elmélyült kutatási munkát is folytatunk. Tanszékünk oktatói/kutatói tagjai az Academy of International Business, a European International Business Academy és a European Association of Sport Management nemzetközi tudományos testületeknek.


Vágólapra másolva
GEN.:2022.06.27. - 10:57:51