Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Üzleti Gazdaságtan Tanszék

Az Üzleti Gazdaságtan Tanszék oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a vállalat, mint entitás áll. A nemzetközi és hazai gyakorlatot és elméletet kutatva az a célunk, hogy a hazai vállalatok problémáira progresszív megoldásokat találjunk.Oktatási és tudományos érdeklődésünk középpontjában a vállalatok felsővezetőinek valós problémái állnak, elemzéseink az üzleti szituációk komplex és átfogó értékelésére irányulnak. Munkánk során törekszünk arra, hogy segítséget nyújtsunk a gazdasági jelenségek értelmezéséhez és a megfelelő megoldások megtalálásához. Hiszünk abban, hogy az elméleti közgazdaságtani megalapozottság és a gyakorlati tapasztalatokra épülő megközelítések sokszínűsége egyaránt fontos meghatározója az igényes gazdálkodástani stúdiumoknak is és a sikeres vállalati működésnek is.

Tevékenységünk szakmai alapját három olyan átfogó stúdium adja, mint a Vállalatgazdaságtan, Vállalati stratégia és a Nemzetközi vállalatgazdaságtan. Nemcsak e tárgyak oktatását és oktatásfejlesztését gondozzuk, hanem egyes területekhez kapcsolódóan elmélyült kutatási munkát is folytatunk.

A Tanszék egy szektor vállalataival, a sport-szolgáltatásokat nyújtó vállalatokkal foglalkozik kiemelten a Sportgazdaságtani Kutatóközpont keretei között. Oktatási és kutatási tevékenységünkben kiemelkedő együttműködő partnerünk a Gazdálkodástudományi Kar Gazdasági Jogi Intézete és a Semmeilweis Egyetem Sporttudományi Kara.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.20. - 10:16:42