Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Információrendszerek Tanszék

A tanszék oktatási profilja az üzleti alkalmazások tervezésére, felhasználására és azok menedzselésére koncentrál: információrendszerek tervezése, irányítása és működtetése, az informatikával kapcsolatos üzleti problémakörök – informatikai stratégiatervezés; vállalati és e-kormányzati alkalmazások, IT szolgáltatás-menedzsment, folyamat-menedzsment, ERP; döntéstámogató rendszerek;üzleti intelligencia, intelligens rendszerek; adatbányászat:információmenedzsment; tudásmenedzsment, IT biztonság, IT audit.

Az oktatás kiterjed az új BA-szakokon kötelező választható Üzleti informatika című alapozó tárgytól kezdve a szakterületi specialitásokkal foglalkozó posztgraduális informatikai menedzsment másoddiplomás és doktori kurzusokig. A Tanszéken több tárgyoktatása angolul folyik. A gazdaságinformatikus BSc és MSc képzéseken számos kötelező és szakmai specializációs tárgyat gondoz a tanszék.

A kutatás a tanszék profiljába vágó témákban (lásd fent) folyik,elsősorban pályázati formában. A tanszék oktatási feladatai mellett intenzíven részt vesz a hazai szakmai közéletben is. Tanácsadói tevékenységünkben az utóbbi években elsősorban az e-kormányzati fejlesztések, az informatikai szolgáltatások menedzsmentje, a folyamatmenedzsment, az üzleti intelligencia és az informatikai audit kapott hangsúlyt. E-kormányzati, tudásmenedzsment és e-learning, valamint projektmenedzsment témákban több nemzetközi és hazai kutatási projektünk fut.

A tanszék évtizedes tapasztalatokra alapozva nagy súlyt helyez az innovatív oktatási megoldások, e-learning lehetőségek integrálására a nappali és egyéb képzésekben. Törekszünk a korszerű technológiák oktatásba valóintegrálására, ennek keretében gondozzuk a piacvezető ERP és üzleti intelligencia termékek, pl. az SAP vállalatirányítási rendszereinek és a vezető BI megoldások használatára épülő tárgyakat. A tárgyaink a korszerű módszertanok (COBIT, ITIL, TOGAF) megismertetését is szolgálják. 

shutterstock_1011432418.jpg
Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.28. - 17:43:57