Ugrás a fő tartalomra

Adatelemzés és Informatika Intézet

Intézetünk víziója, hogy hazai viszonylatban vezető, míg a régióban kiemelkedő tudásközpont legyen az adattudomány, az elméleti és alkalmazott matematika, a gazdaságinformatika és a statisztika területén. 

Hírek, események

Az Intézet kutatóközpontjai:

  • Corvinus FinTech Center, amelynek célja a pénzügyi technológia és digitális transzformáció területén az egyetemi oktatás, a kutatás, a közösség és az innováció egyesítése és fejlesztése  
  • Gazdaság- és Társadalomstatisztikai Elemző Központ – a kutatócsoport elsősorban a Statisztika Tanszék bázisán, önálló szervezeti egységként működik. Feladata a gazdaság- és társadalomstatisztika eszközeivel elemezhető gyakorlati problémák elemzése, az eredmények beépítése a gazdaságstatisztikai, modellezési jellegű tárgyak oktatásába.  
  • SAP Next-Gen Lab – egy olyan innovációs közösség, amely a legújabb technológiákat magában ötvöző SAP digitális innovációs rendszer funkcionalitására építve összekapcsolja a vállalatokat, hallgatókat, start-upokat, akadémiai gondolkodókat, kutatókat, vállalkozásokat. A kezdeményezés keretében létrejött hálózat az egyetemi partnerek számára hozzáférést biztosít a legújabb technológiákhoz többek között az IoT, machine learning, analytics, big data, design thinking, blockchain, data intelligence területeken.  

Az Intézet tudáshíd szerepet tölt be az üzleti, közgazdasági és technológiai területek között, az oktatói és kutatói közösség matematikai, statisztikai és informatikai elméleti, módszertani és technológiai hátteret biztosít a közgazdaságtudományi, gazdálkodástudományi és társadalomtudományi terület számára az oktatásban és a kutatásban is. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 10:25:48