Ugrás a fő tartalomra

Számítástudományi Tanszék

A Tanszék által végzett oktató munka sokrétű, az itt dolgozó kollégák főként a gazdaságinformatikus alap-, mester és doktori képzésében, a data science in business alapképzésen és az egyetemen folyó számos posztgraduális képzéseken tanítanak.  

Az általunk oktatott tárgyak célja olyan ismeretek és készségek nyújtása, ami képessé teszi a hallgatókat nagy mennyiségű adatok hatékony felhasználására és a mindennapokban felmerülő problémák informatikai megoldására. E célt szolgálja az alapszakon megjelenő adatbáziskezelést, programozási és szoftvertervezési ismereteket, és mesterséges intelligencia alapismereteket nyújtó tárgyak, valamint a mesterképzésen a hálózati technológiák megismerését és intelligens alkalmazások fejlesztését bemutató tárgyaink, valamint a posztgraduális és a továbbképzési programokban kifejtett sokoldalú oktató munka is. Tanszékünk továbbá a gazdaságinformatika doktori programban adatelemzési ismereteket nyújtó kötelező tárgyat oktatja.  

A tanszéki kutatások fókuszában az algoritmusokhoz köthető optimalizáció, modellezés, heurisztikus megoldások, nagyméretű adatok elemzéséhez köthető mesterséges intelligencia, és az oktatás módszertani támogatását célzó kutatások állnak. 

shutterstock_1117902230.jpg
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.28. - 06:45:10