Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Számítástudományi Tanszék

A Tanszék oktatási profilja elsősorban az információrendszerek üzleti igények szerinti tervezéséhez, fejlesztéséhez, validálásához kapcsolódik, lefedve elsősorban az üzleti technológiai hátteret: számítógépes és hálózati architektúrák, operációs rendszerek, szoftverfejlesztés, rendszerfejlesztés, software engineering, webes és mobil fejlesztések, adatbázis kezelés.

A Tanszék profiljának megfelelően ezen témakörök képviseletében veszi ki részét a Gazdaságinformatikus alap- és mesterszakok oktatásából. A Gazdaságinformatikus hallgatók látókörbővítő vagy alapozó témák közül választhatnak: alkalmazásfejlesztés, felhasználói felületek és üzleti logika, míg a Gazdálkodástudományi Kar minden hallgatója számára elérhetők az Alkalmazott informatika – üzleti modellek, az Internet (honlap készítés), ill. az Adatbáziskezelés a gyakorlatban c. tárgyak.

A Tanszék gondozza az Egyetem több szakán is futó informatikai alapozó kurzusokat, melyekben évente 1000 főnél több hallgató is részt vesz. A kutatás a Tanszék profiljába vágó témákban folyik. Érdekes eredmények születtek többek között az adatbányászat, optimalizálási algoritmusok, sztochasztikus modellezés, E-government, ellátási lánc menedzsment területén. A Tanszék munkatársai részt vesznek magyar és nemzetközi pályázatokban.

shutterstock_1117902230.jpg
Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.25. - 15:46:23