Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék

A logisztika mint oktatási és kutatási fókusz


Tanszékünk elkötelezett a nemzetközi szintű oktatási és kutatási tevékenység mellett. Oktató-kutató kollégáink aktívan részt vesznek hazai és nemzetközi kutatási programokban és szerepet vállalnak a szakterület meghatározó szakmai és tudományos társaságaiban. A nemzetközi és a hazai kutatási eredmények, a legjobb vállalati gyakorlatok ismeretében felkészítjük hallgatóinkat arra, hogy megfeleljenek az üzleti szféra logisztika terén is folyamatosan változó elvárásainak.

Tanszékünk a gazdálkodástudomány utóbbi évtizedben gyors fejlődésnek induló területével, a vállalati reálfolyamatok – benne a termelés és a logisztika –, illetve az ellátásilánc-menedzsmentjével foglalkozik. A terület felértékelődése annak köszönhető, hogy mára mind a multinacionális vállalatok, mind a hozzájuk beszállítóként, vagy logisztikai szolgáltatóként csatlakozó kis- és középvállalatok sikerének alapkövetelménye e működési terület hatékony menedzsmentje.

Oktatási és kutatási munkák során a fent említettekkel és a további területekkel is foglalkozunk: beszerzés és közbeszerzés, termelés- és szolgáltatásmenedzsment, ellátásilánc-menedzsment és ellátási hálózatok menedzsmentje, készletmenedzsment, logisztikai jog, logisztikai modellezés és szimuláció, logisztikai szolgáltatások, lean menedzsment és minőségmenedzsment, disztribúció, logisztikai teljesítmény-menedzsment és kontrolling, innováció, fenntarthatóság, környezeti teljesítmény

Hírek, aktualitások, események

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.25. - 17:57:43