Ugrás a fő tartalomra

Tantárgyaink

Tevékenységmenedzsment tantárgy (BA/BSc)

A Tevékenységmenedzsment tárgy középpontjában a versenyképes termékek és/vagy szolgáltatások előállításához szükséges értékteremtő folyamatok, azok részfolyamatai, végső soron pedig az egyes értékteremtő tevékenységek állnak. Kiemelten tárgyalja a termelési logisztikai folyamatokat, tevékenységeket. A tárgy megismerteti a hallgatókat e tevékenységek alapfogalmaival, felépítésével és belső összefüggésrendszerével, az összekapcsolódó tevékenységek által létrehozott folyamatok leírásának, elemzésének és fejlesztésének különböző technikáival és módszereivel.

A szemináriumok követik a tankönyv témáit. Céljuk, hogy képessé tegyék a hallgatókat a gazdaság bármely szereplőjénél végbe menő értékteremtő tevékenységek és folyamatok elemzésére és ezek hatékonyságát és gazdaságosságát szolgáló fejlesztési javaslatok megfogalmazására. Ennek érdekében a szemináriumok fontos részét képezi esetek, feladatok megoldása, megvitatása. Az egyes témák feldolgozásában jelentős szerepet kap az órai és az órán kívüli hallgatói aktivitás, önálló gondolkodás.

Tantárgyfelelős

Matyusz Zsolt zsolt.matyusz@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Operáció és Döntés Intézet / Ellátásilánc-menedzsment Tanszék
Egyetemi Docens, PhD / Associate Professor, PhD
E épület, 123.2
Telefon: +36 1 482 5520 • Mellék: 5520
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.13. - 05:00:18