Ugrás a fő tartalomra
További menük

Üzleti Gazdaságtan Tanszék

Tanszékünk oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a vállalat, mint gazdasági és társadalmi egység áll. A nemzetközi és hazai gyakorlatot és elméletet kutatva az a célunk, hogy a vállalatok kihívásaira progresszív megoldásokat találjunk. 

Az Üzleti Gazdaságtan Tanszék a 2005 és 2022 között működő Vállalatgazdaságtani Intézet tanszékeként jött létre és 2022 júliusa óta a Vállalkozás és Innováció Intézetben él tovább. Az Intézetek misszióihoz a vállalatgazdaságtan, a nemzetközi vállalatgazdaságtan és a sportgazdaságtan területén járul hozzá, amely területeken elismert egyetemi oktató- és kutatóhelyet működtetünk és fejlesztünk, amely minőséget teremt minden olyan területen, amelyet oktat és kutat. Újítókészség jellemzi, valamint teljesítményénél és hírnevénél fogva vonzó munka- és alkotóműhely. Kollégáink a nemzetközi tudományos közösségbe beágyazódva, az adott nemzetközi tudományos testület értékei alapján végzik tevékenységüket. 

Tevékenységünk 

Oktatási és tudományos érdeklődésünk középpontjában a vállalatok felsővezetőinek valós problémái állnak, elemzéseink az üzleti szituációk komplex és átfogó értékelésére irányulnak. Munkánk során törekszünk arra, hogy segítséget nyújtsunk a gazdasági jelenségek értelmezéséhez és a megfelelő megoldások megtalálásához.  

Hiszünk abban, hogy az elméleti közgazdaságtani megalapozottság és a gyakorlati tapasztalatokra épülő megközelítések sokszínűsége egyaránt fontos meghatározója az igényes 

gazdálkodástani stúdiumoknak is és a sikeres vállalati működésnek is. 

Tevékenységünk szakmai alapját a Vállalatgazdaságtan piramis (case track) adja, amelyre mesterszinten magyar és angol nyelvű Nemzetközi vállalatgazdaságtan, valamint magyar nyelvű Sportgazdasági tárgyak épülnek. Nemcsak e tárgyak oktatását és oktatásfejlesztését gondozzuk, hanem egyes területekhez kapcsolódóan elmélyült kutatási munkát is folytatunk. 

Tanszékünk oktatói/kutatói tagjai a hazai és nemzetközi tudományos és szakmai szervezeteknek (pl. az Academy of International Business, a European International Business Academy és a European Association of Sport Management) ill. ezek vezető testületeinek. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.23. - 10:34:18