Ugrás a fő tartalomra

Agrárgazdaságtan Tanszék

A Budapesti Corvinus Egyetem Agrárgazdaságtan Tanszéke egy nagy múltra és hagyományokra visszatekintő közösség. A Tanszék az ország egyetlen valódi makrogazdasági elemzéseket végző központja agrárgazdasági területen, mindezek mellett pedig az oktatásban az agrármenedzserek képzésére is nagy hangsúlyt fektetünk.

Tanszékünk fél évszázados történetét olyan iskolateremtő és legendás professzorok fémjelezték, mint Nagy Imre, Vági Ferenc, Csáki Csaba vagy Fertő Imre. Fiatal kollégáink közül is többen részesültek már rangos oktatói vagy kutatói elismerésekben, a Tanszék neve agrárgazdaságtan területén garanciát jelent a minőségi oktatásra-kutatásra. A Tanszék jelenleg az Egyetem zászlóshajójának számító Gazdálkodási és menedzsment szak Agrobizinisz specializációját gondozza, továbbá számos egyéb, szabadon választható tárgyat kínál a hallgatók számára, elsősorban a széleskörű tanszéki kutatások eredményeire támaszkodva, azokat elsőkézből megismertetve a hallgatóknak.

Kollégáink rendkívül széleskörű kapcsolatokkal rendelkeznek számos hazai felsőoktatási intézményben, illetve kutatóközpontban. Kapcsolatrendszerünk ugyanakkor túlmutat az Egyetemen, illetve a hazai felsőoktatási és tudományos közélet szereplőin. Kollégáink közül többen a világ élvonalába tartozó külföldi egyetemek, kutatóintézetek munkatársaival dolgoznak együtt az agrárgazdaságtan területén. Ezen felül több kollégáink rendkívül otthonosan mozog a hazai agrárpolitikai közéletben, illetve a mezőgazdasági üzleti életben is.

A Tanszék hagyományainak megfelelően egy kis létszámú, de rendkívül összetartó és együttműködő közösség vagyunk. Jellemzőink a szakmai érdeklődés, a tudományos kíváncsiság, az erős elméleti háttér és a gyakorlatorientált szemlélet. Nyitottak vagyunk a világra és lehetőségeinkhez képest folyamatosan fejlesztjük magunkat. Törekszünk minden belső és külső érintettel kapcsolatot teremteni, illetve szakmailag érdekes együttműködésekben részt venni.

dr. Török Áron
Tanszékvezető, egyetemi docens

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 01:22:49