Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rólunk írták

Hallgatóink beszámolói

Simon Szimonetta Nóra

Másodéves hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök szakán. Vidéki kisfaluban felnőve lehetőségem nyílt közel kerülni az agrárium különböző ágazataihoz, ennek köszönhetően régóta figyelemmel kísérhetem a szektorban zajló történéseket, változásokat. Így hát nem volt nehéz feladat az ideális szakma kiválasztása.
Egyetemi tanulmányaim mellett 2019. tavasza óta titkári tisztséget töltök be a Corvinus Agribusiness diákszervezetben, ahol a szervezet adminisztratív feladatait látom el. Az egyetemen eltöltött első év alatt tanáraimnak és az általuk tanított tárgyaknak köszönhetően érdeklődéssel fordulok az agrárium felé. 2019 őszén a Tanszéken vagyok demonstrátor, amiben az keltette fel leginkább az érdeklődésem, hogy segíthetem a számomra legérdekesebbnek talált tárgy szemináriumait, tanáraim munkáját, diáktársaim szakmai fejlődését.

Ezen felül a Tanszéken folyó munkálatokba való bekapcsolódás és kutatásokban való részvétel hozzájárulhat szakmai eredményességemhez. Úgy érzem kitartásommal, precízségemmel és lelkesedésemmel megkönnyíthetem az oktatók tevékenységét, valamint hozzájárulhatok a vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgatók szakmai előmeneteléhez.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Kőröshegyi Domonkos

2017-ben végeztem a GVAM-on, jelenleg az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványnál dolgozom, üzleti elemző asszisztensként. Ami elsőre eszembe jut a (G)VAM képzésről, az a sokszínűsége: a klasszikus közgazdasági tárgyak mellett helyet kapott többek között az uniós agárpolitika és a vidékfejelsztés kérdésköre is, de foglalkoztunk növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is.

Ez a komplexitás adott alapot az összefüggések megértéséhez, feltérképezéséhez, és biztosított lehetőséget arra, hogy itteni tanulmányaink után sokféle területen tudjunk továbbtanulni, elhelyezkedni. Az elmélet mellett a gyakorlat legalább olyan fontos egy-egy terület elsajátításában, éppen ezért számos külsős előadó adta át tapasztalatait.

A Tanszék oktatóitól az órákon kívül is sokat tanulhattunk, és támogató hozzáállásukat mi sem bizonyítja jobban, mint a közös kutatások, publikációk vagy a sikeres (O)TDK dolgozatok.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 23:01:36