Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
További menük

Szociológia Tanszék

A felsőoktatás az elit kiváltsága? Elkerülhetetlen a nemek közötti egyenlőtlenség? Változott-e a diákok drogfogyasztása a COVID-19 világjárvány alatt? Milyen lesz a munka jövője? Ki gondoskodik majd az idősekről?  

A Szociológia Tanszéken végzett kutatások sora valós társadalmi problémákat tár fel olyan területeken, mint az oktatás, család, munka, migráció, vallás, mesterséges intelligencia, elitek vagy devianciák. Régóta elkötelezettek vagyunk az eredeti empirikus és elméleti munka iránt, amely a szociológia módszereivel feltárja a társadalmi egyenlőtlenségeket, és elősegíti a meglévő társadalmi jelenségek jobb megértését. A szociológia alap- és mesterképzés, valamint a PhD program keretein belül arra buzdítjuk diákjainkat, hogy fejlesszék és fejezzék ki saját véleményüket, váljanak független és kritikus gondolkodókká. Kurzusaink olyan készségekkel ruházzák fel hallgatóinkat, melyek elengedhetetlenek a globális folyamatok, az „álhírek” és a big data világában való eligazodáshoz.  

A tanszék a Társadalom- és Politikatudományi Intézeten belül működik.

Hírek, események

Társasjátékozás

Elkötelezett mentoraink, Emma és Chanatip több első- és másodéves diákot hozott össze egy szórakoztató és játékos estére november közepén. A társasjáték remek módja annak, hogy kapcsolatokat teremtsünk és megismerjük egymást; egy szórakoztató program mindenki számára. Alig várjuk a következő eseményt!

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.12.01. - 20:22:09