Ugrás a fő tartalomra

Fenntarthatósági Menedzsment és Környezetgazdaságtan Tanszék

Tanszékünk tevékenysége a fenntarthatóság különböző (vállalati, egyéni/fogyasztói, közgazdaságtani és szakpolitikai) vetületeinek oktatására és kutatására fókuszál, a Fenntartható Fejlődés Intézet szervezeti keretein belül.

A tanszék oktatási és kutatási tevékenysége – a teljesség igénye nélkül – a következő területekre terjed ki: a fenntarthatóság vállalati vonatkozásai, a vállalatok társadalmi felelősségvállalása, fenntartható ületi modellek, fenntartható fogyasztás, fenntarthatósági teljesítményértékelés és indikátorok, az oktatás fenntarthatósági kérdései, környezetértékelés, környezet- és klímapolitika.

Oktatási tevékenységünk célja egyrészt a fenntarthatósággal behatóbban foglalkozó diákok számára az elmélyülés lehetőségének biztosítása, másrészt látókörbővítő jelleggel a fenntarthatósági alapismeretek biztosítása a diákok minél szélesebb köre felé. Oktatási tevékenységünk az egyetem teljes képzési spektrumát (alap-, mester-, posztgraduális és doktori képzés) lefedi.

Kutatási tevékenységünk számos nemzetközi és hazai projekt eredményei alapján rangos tudományos publikációkat eredményez, illetve fontosnak tartjuk az ismeretterjesztést is.

Corvinus Ambassador

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 11:36:38