Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

PoC ötletpályázat

Proof of Concept program - pályázat 

A Budapesti Corvinus Egyetem 2020 decemberében elindította „Proof of Concept” (PoC) programját, amelynek keretében az egyetem alapszakos, mesterszakos hallgatóinak és doktoranduszainak nyújt pénzügyi és mentori támogatást projektötletük megvalósításához. A támogatás keretösszege 10.000.000 Ft, amelyből 10-12 projektötlet megvalósításának támogatására van lehetőség.

A pályázat első köre 2021. január 11-én lezárult, a beérkezett pályázatokból a korábban megadott kritériumok alapján a legjobb 30 pályázat jutott tovább a második körbe, akik közül a belsős (BCE munkatársaiból) és külsős (piaci szférából származó) tagokból álló vegyes zsűri értékeli és választja ki 2021. március első hetében az értékelési szempontok alapján a nyertes pályázatokat.

Szakmai zsűri:
Huszák Loretta 200x200 
Dr. Huszák Loretta, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Vállalkozásfejlesztési Intézet

Loretta a Corvinus Egyetemen kisvállalkozások indításával és működtetésével kapcsolatos tárgyakat oktat, különös tekintettel az innovációmenedzsmenti és nemzetközi kapcsolati területekre. 2008 és 2013 között a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának osztályvezetője volt, ahol több iparjogvédelemmel és innovációmenedzsmenttel kapcsolatos projektbe bekapcsolódott és tankönyveket szerkesztett. Mester szakos és PhD tanulmányait Németországban folytatta. Alapító tagja a CUBator kezdeményezésnek és 2000 óta a Danube Cup nemzetközi egyetemi vállalkozásindítási versenynek is.  


Imre Miklós 200x200 
Dr. Imre Miklós, Professor Emeritus, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Miklós több évtizede foglalkozik a gazdasági közigazgatás kérdéseivel, amelyek a közgazdaság, az igazgatás és a jog határ területeit jelentik. 2002 és 2006 között a Budapesti Corvinus Egyetem Integrációs-, később Általános Rektor-helyetteseként tevékenykedett. 2006 és 2011 között a BCE Közigazgatási Karának dékánja volt. 2012-től a BCE egyetemi magántanára. Elsősorban a záróvizsgáztatási feladatok ellátásban vesz részt. A Budapesti Corvinus Egyetemen nyolc évig, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen pedig négy évig látott el tanszékvezetői feladatokat.Kiss Gábor 200x200 
Kiss Gábor Ferenc, tulajdonos-ügyvezető, Enrawell Consulting Kft.

Gábor 14 éve foglalkozik fejlesztési projektek tervezésével, forrásszerzésével és menedzselésével, ez idő alatt számos sikeresen megvalósuló projektben vett részt innovatív startup vállalkozásoktól kkv-k és egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységéig. Cégük (Enrawell Consulting Kft.) nemcsak projektszinten nyújt szolgáltatást, hanem ágazati, döntéshozói szintű tanácsadással is foglalkozik. Ezáltal egyidőben láthatnak rá a piaci viszonyokra és a szakpolitika prioritásaira, stratégiai elvárásaira is. Emellett a Budapesti Corvinus Egyetem óraadójaként, kutatójaként és doktorjelöltjeként is tevékenykedik, elkötelezettje a tehetséges egyetemi hallgatók felkarolásának, támogatásának.


Pintér Éva 200x200
Pintér Éva, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Informatikai Intézet

Éva a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált docense, a Corvinus Fintech Center Stratégiai vezetője és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fintech és pénzügyi kultúra szakosztályának alapító elnöke. Oktatási tevékenységének fókusza kiterjed a vállalati finanszírozás és banki pénzügyek, fintech, pénzügyi elemzés és tervezés, vállalatértékelés és bankbiztosítás területeire. Az oktatás mellett szakértői és tanácsadói tevékenységet a következő területeken végez: szellemi vagyon értékelés és menedzsment, vállalatfinanszírozás, startup mentorálás különböző iparágakban, mint mezőgazdaság és élelmiszeripar (pl. SPAR Hungarycool), gépipar, építőipar, gyógyszeripar.


Sebastian Tamás 200x200 
Sebastian Tamás, alapító és CEO, RocketShepherd.com 

„Sebi” 14 évet élt az USA-ban (Boston + NYC) és 11 évet Franciaországban (Párizsban), ahol a tanulmányait és karrierjét megalapozta a pénzügyi befektetések szektorában több tőzsdei, hedge funds, private equity és befektetési bank tanácsadás szerepben mint akkreditált Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA).

2016-ban visszaköltözött Budapestre, hogy segítse a magyarországi újrainduló startup ökoszisztémát az Innotrade Program vezetésével, amely +200 hazai startupnak segített +80 nemzetközi validáció programon részt venni. 2018 óta egy automatizált platformot fejleszt (RocketShepherd.com), amely összehasonlítja a regionális startup vállalkozásokat a globális versenytársaikkal.

Legfőbb célja a regionális innovációknak a globális ökoszisztémákkal való integrálásán túl azon törekvés, hogy stabilizálja a hazai startupok lehetőségeit, azáltal hogy segíti a nagyvállalatok, egyetemek és a piaci szereplők közötti párbeszédet.

A Proof of Concept program támogatását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma című pályázati konstrukcióján belül, a Budapesti Corvinus Egyetem által elnyert, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00022 számú pályázat biztosítja. 

NKFIA_infoblokk_kerettel_program_fekvo_2019_HU (1) 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.12. - 04:58:19