Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Adj vért és nyerj egy MacBookot!

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen buzdítja véradásra a résztvevőket.
2024.05.09. 12:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. május 09. (csütörtök) 12:00-18:00  

Helyszín: Corvinus Egyetem, Főépület, III-as előadó  

„Adj vért, legyen ez a flow-d!” mottóval hívja véradásra a felsőoktatásban tanulókat az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt (MVK). A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a vizsgaidőszak előtti hetekben, 2024. március 18. és május 17. között tartják az Felsőoktatási Véradó Heteket.  

A csaknem kéthónapos kampány az egész éven át tartó Felsőoktatási Véradóverseny egy kiemelt programja. Célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása. Ennek keretében a hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy saját intézményükben találkozhassanak és tapasztalják meg a segítségnyújtás ezen formáját. Idén országszerte több mint 30 felsőoktatási helyszínen lesz biztosított az intézményi dolgozóknak és hallgatóknak véradási lehetőség. Ezen kívül a vért adni szándékozó felsőoktatási hallgatókat ugyanúgy várják a vérellátó intézetekbe és más eseményekre is.  

A kampány a tavalyi évhez hasonlóan ismét nyereményjátékkal zárul, amelyen a résztvevők a nyár számos fesztiváljára nyerhetnek jegyeket és bérleteket.  

Fődíj: a Diákhitel Központ Zrt. jóvoltából egy Macbook 

További nyeremények: az előző években is jól megszokott fesztiváljegyeket sorsolnak ki, amiket a Strand, a Sziget, az EFOTT, Sound és a Volt fesztivál ajánlott fel! 

A játékban való részvételhez csak annyit kell tennie a véradóknak, hogy az adatfelvétel során jelzik, hogy a felsőoktatási véradókampány keretein belül jelentkeznek véradásra és megnevezik az általuk képviselt felsőoktatási intézményt.  

A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a https://www.ovsz.hu/hu/felsooktatas, valamint a https://veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 12:25:01