Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Április 30-án lesz a rektorjelölt meghallgatása

2024-04-24 15:58:00

A Corvinus rektori pozíciójára négy pályázat érkezett, ebből az előértékelést követően egy pályázat értékelése folytatódik. Az egyetemi polgárok is hamarosan megismerkedhetnek a pályázóval, személyesen találkozhatnak vele és kérdezhetik.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány március 14-én írt ki nemzetközi pályázatot az Egyetem rektori pozíciójára, amire az április 19-i határidőig négyen jelentkeztek. Közülük egy pályázó megfelelt a Nemzeti Felsőoktatási törvény előírásainak és a MAB egyetemi tanári követelményrendszerében szereplő minimum elvárásoknak. A három másik jelentkezőnél vagy magyarországi egyetemi tanári kinevezéshez szükséges tudományos teljesítmény marad el az elvárt minimumszinttől és ezért az egyetemi tanári pályázat nem befogadható, vagy a felsőoktatási vezetői tapasztalat nem volt elegendő.  

  

A rektorválasztás folyamata 

A Kuratórium titkársága április 23-án átadta a megfelelő pályázat anyagát véleményezésre a Szenátus által létrehozott szakmai eseti bizottság, illetve az Akadémiai Életpálya Bizottság elnökének. 

A Corvinus Szenátusa 2023. július 11-i ülésén döntött a rektori pályázat szenátusi véleményezését előkészítő eseti bizottság megalakításáról. A Szenátus titkos szavazással a következő tagokat választotta meg: elnök Dr. Zsóka Ágnes akadémiai fejlesztésekért felelős rektorhelyettes, tagok: Városiné Dr. Demeter Krisztina, az Akadémiai Életpálya Bizottság tagja, az Operáció és Döntés Intézet egyetemi tanára; Dr. Kő Andrea, az Adatelemzés és Informatika Intézet intézetvezetője, egyetemi tanára; Dr. Békés Csaba János, a Professzori Testület akkori elnöke, a Globális Tanulmányok Intézet egyetemi tanára és Dr. John Goodwin, a Számviteli és Jogi Intézet kutatóprofesszora.  

A szenátusi véleményezést előkészítő eseti bizottság várhatóan május 7-ig foglalja össze részletes véleményét a pályázatról, a jelölt egyedi értékelésével, amit majd a Szenátus elé terjeszt. A Szenátus május második felében tart véleményező szavazást, amelynek eredményét a testület elnöke továbbítja a fenntartói testület részére. 

A jelölt, a rektori pályázattal párhuzamosan, egyetemi tanári pályázatot is benyújtott – ez a rektori pozíció betöltésének feltétele -, amelynek elbírálását az Akadémiai Életpálya Bizottság (AÉB) végzi. Az AÉB szintén várhatóan május 7-ig nyújtja be a szenátusi előterjesztést a rektorjelölt egyetemi tanári feltételeknek való megfelelését illetően. 

A Kuratórium előreláthatóan 2024. június közepéig meghozza döntését.   

   

Rektorjelölti pályázat 

A jelölt pályázata és a szakmai önéletrajza az alábbi linkeken érhető el (a linkek az egyetemi honlap cusman jelszóval megtekinthető felületére, illetve a munkatársi intranetre vezetnek). 

Bruno van Pottelsberghe (Full Professor at the Université Libre de Bruxelles – Solvay SA Chair of Innovation) 

CVSzakmai CVPályázat

 

A rektorjelölt bemutatkozása 

A pályázó a munkatársak és a hallgatók számára együttesen szervezett fórum keretében mutatkozik be és válaszol az egyetemi polgárok kérdéseire. Egy 20-30 perces prezentációban ismerteti elképzeléseit, rektori programját, ezt követően 60 perc áll rendelkezésre a kérdésekre-válaszokra. 

Az egyetemi polgárok előzetesen is küldhetnek be a jelöltnek szánt kérdéseket, amelyeket az Eseti Bizottság csoportosítva a fórum kérdés-válasz szekciójának első részében tesz fel a jelöltnek. További kérdéseket a kérdés-válasz szekció második részében lehet a helyszínen feltenni. 

Az esemény angolul zajlik, szinkrontolmácsolást biztosítunk. 

 

Az esemény az egyetemi polgároknak szól, ezért a résztvevők az egyetemi e-mail címükkel tudnak regisztrálni. (A regisztráció kötelező.) 

  

Rektorjelölti bemutatkozó fórum 

2024. április 30. kedd, Főépület (E) Aula

10.00-11.30 

Bruno van Pottelsberghe (Full Professor at the Université Libre de Bruxelles – Solvay SA Chair of Innovation) bemutatkozása 

 

Regisztráció itt (Határidő: április 29. hétfő 17.00) 

Előzetes kérdések a rektorjelölthöz (Határidő: április 26. péntek 12.00) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 03:38:08