Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Kollégiumok

×

Kollégiumi jelentkezés

A Kollégiumok megközelítőleg 1100 fő részére tudnak férőhelyet biztosítani, 2-3, esetenként 4 és 5 ágyas szobákban. A kollégiumi férőhelyek feltöltése felvételi eljárás keretében történik, bővebben a Kollégiumi felvételi eljárás rendjének részleteiről az aktuális pályázati kiíráson keresztül, valamint a HKR.4. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat vonatkozó melléklete alapján nyújtunk tájékoztatást.

A pályázat és az odaítélés szabályait a Budapesti Corvinus Egyetem kollégiumi felvételre vonatkozó egységes eljárásrendje (HTJSZ. 7. melléklet) határozza meg.A pályázat elbírálásakor különösen az alábbi szempontokat kell figyelembe venni a hallgató a) szociális helyzetét, ide értve a hallgató állandó lakhelyének Budapest, illetve Székesfehérvár közigazgatási határától mért távolságát,b) tanulmányi teljesítményét,c) hallgatói közösségért végzett munkáját.

Kollégiumi elhelyezésre, felvételre a Pályázati felhívást, határidőkkel és tudnivalókkal az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Alapszabályában deklarált Egyetemi Kollégiumi (EK) referenssel és a Hallgatói Szociális Bizottság (a továbbiakban: HSZB) elnökével egyeztetve a campus igazgatók együttesen írják ki, a kollégiumi épület, campus sajátosságokkal, eltérésekkel, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszeren (a továbbiakban: Neptun) keresztül, a HSZB honlapján és a kollégiumi honlapokon minden év május 31-ig, illetve december 1-jéig. A kiírás véglegesítése a campus igazgatók hatásköre és felelőssége. A kiírás közzététele az EK referens hatásköre és felelőssége.

Kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos információk:

  • Bővebb tájékoztató a kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatban a HÖK oldalon található, ahol az aktuális pályázati kiírás, a pályázat módja és pályázati feltételekkel kapcsolatos minden egyéb információ elérhető. A kérdéseket a hok.kollegium@uni-corvinus.hu e-mail címre várjuk. Jelentkezni a Neptun felületén keresztül lehet.
  • Az egyes kollégiumokban tanév közben megüresedő férőhelyek feltöltése folyamatosan történik várólistáról (a kollégiumi pályázatban részt vett, azonban férőhelyet nem nyert hallgatók, akik észrevételezés során jelentkeztek várólistára), ezekről az adott kollégiumban lehet érdeklődni.
  • A kollégisták érdekképviseletét és a közösségi élet koordinálását a BCE HÖK Kollégiumokért felelős Területe látja el. Kollégiumotoknak megfelelően a hok.foldes@uni-corvinus.hu, hok.kinizsi@uni-corvinus.hu, hok.tarkaret@uni-corvinus.hu vagy a hok.kollegium@uni-corvinus.hu címeken érhettek el minket. 

Munkatársak

Földes Ferenc Kollégium Dorm Manager

Mikó Valéria valeria.miko@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Campus Szolgáltatások
Kollégiumi csoportvezető
Földes Ferenc Kollégium, Fszt. 5
Telefon: +36 1 482 7585 • Mellék: 7585

Kinizsi Kollégium Dorm Manager

Fodor Katerina katerina.fodor@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Campus Szolgáltatások
Kollégiumi csoportvezető
Kinizsi Kollégium, L/2
Telefon: +36 1 482 7588 • Mellék: 7588

Tarkaréti Kollégium Dorm Manager

Bakos Sándor sandor.bakos@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Campus Szolgáltatások
Kollégiumi csoportvezető
Tarkarét út 6.
Telefon: +36 1 262 4511

Közgáz Campus kollégiumok igazgatója

Tiringer Ákos akos.tiringer@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Campus Szolgáltatások
Campus Szolgáltatások vezető
E épület, E.77/a
Telefon: +36 1 482 5334 • Mellék: 5334
Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.12. - 17:54:55