Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hogyan lehet támogatni a vállalkozói szellemet az Egyetemen?

2024-04-24 09:42:00

A Corvinus munkatársai részt vettek az EIT Digital Accelerate projekt negyedik, egyben utolsó workshopján Glasgowban.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseménynek az Adam Smith Business School adott otthont. A workshopot egy skót cég, a STAC vezette, amely egy 18 hónapos, iparági mentorprogrammal segíti a technológiai startupokat, hogy nemzetközi sikerre kész vállalatokat építsenek. Az esemény fókusza a startupok és akcelerátorok működésén, KPI-ok meghatározásán, a kommunikáción és rendezvényszervezésen volt. 

 

Bevezetés az Accelerate-EEE-be 

Az ACCELERATE-EEE jövőképe az, hogy a partner felsőoktatási intézményekben olyan kapacitást építsen ki, ami támogatja az adatvezérelt vállalkozói cégek fejlődését olyan területeken, mint a fintech, a MedTech, a mesterséges intelligencia és a Dolgok Internetje. 

Ezt a célt egy sor olyan beavatkozáson keresztül közelítik meg, amelyek a partnerintézményeken belül a vállalkozói kultúrát honosítják meg, és mechanizmusokat hoznak létre az egyetemek és az iparági legjobb gyakorlatainak összehangolására. 

 

Egyetemi szintű együttműködés 

A korábbi workshopok segítették a kollégákat abban, hogy jobban megértsék a vállalkozásfejlesztés támogatásával kapcsolatos céljaikat, feltérképezzék a jelenlegi támogatási kezdeményezéseket, és kialakítsák azt a jövőképet, amelynek segítségével az ötletek és a projektek eredményei életképes termékekké, szolgáltatásokká és végül vállalkozásokká alakíthatók. 

A projekt során arra törekedtek, hogy az egyetem több területéről  (kutatás, kutatástámogatás, könyvtár, vállalati kapcsolatok, stratégia, kommunikáció, nemzetközi kapcsolatok) érkező kollégákat is bevonják, hogy egyetemi szinten koordinálják a támogatási megoldásokat. 

Nagy élmény volt számukra a Glasgow-i Egyetemen és az amszterdami Vrije Egyetemen dolgozó partnereinkkel is együtt dolgozni. 

A program a research highlight videósorozatunk egyik része volt, itt tudhatsz meg róla többet: 

 

Vállalkozói platform a Corvinuson 

A projekt első eredményei már láthatóak: a Corvinus Boost Program – powered by the Corvinus Entrepreneurship Platform – márciusban a Gellért Campuson 34 jelentkező csapat részvételével egy Info Session és csapatépítő rendezvény keretében indult el. 

A Boost Program az oktatási és mentorálási keret a vállalkozói lendülettel rendelkező csapatok és egyének számára. Ez a lehetőség segít a hallgatóknak abban, hogy sikeresen fejlesszék projektjeiket, és felkészítse őket a pitchelésre és a befektetőkkel való tárgyalásra. 

  

Következő lépések 

Az 5 hetes program alapjaira építve májusban megrendezik a pitch day-t, ahol a 13 felkészült csapat megteheti a következő lépéseket vállalkozói útjukon. 

Ha érdekel a programban való részvétel, vagy szeretnél többet megtudni, nézd meg a Boost Program weboldalát! 

 

(Vezető kép balról: Vauver Adrienn, Fehér Péter, Nagy Emese,
Valastyán Zsolt, Pléli Csanád, Nagy Ákos és Király Anita)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 06:52:44