Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Önköltség-befizetés

Corvinus Ösztöndíjas vagyok

Corvinus Ösztöndíjas vagyok, a Neptunban mégis szerepel az önköltség.

Amennyiben Corvinus Ösztöndíjas státuszra nyertél felvételt úgy számodra az önköltség összege is kiírásra fog kerülni a Neptunban egy későbbi dátummal, ám ezt nem szükséges elutalnod, hiszen a Corvinus Ösztöndíjból kerül majd kiegyenlítésre. Ez a tranzakció számodra sem bevétellel, sem kiadással nem jár, és az Ösztöndíj és az önköltség kezelése részedről nem igényel semmilyen adminisztratív vagy pénzügyi teendőt.

Nem vagyok Corvinus Ösztöndíjas

Meddig kell befizetnem az önköltség összegét?

Ha önköltséges képzésre nyertél felvételt, úgy a képzési díjad automatikusan kiírjuk a Neptun felületen, amit tanulmányaid megkezdéséhez szükséges kiegyenlítened a pénzügyi kiírásban szereplő határidőig. 

Gyűjtőszámlás befizetés

A tétel kiírása a Neptun-> Pénzügyek -> Befizetés menüben érhető el. Először el kell utalnod a szükséges összeget a Neptun gyűjtőszámlá(d)ra, majd az átfutási időt követően jóváírásra kerül az összeg, amelyből ki tudod egyenlíteni az önköltség díját. Miután befizettél a gyűjtőszámládra, utána a Neptunban a „Pénzügyek/Befizetés” menü alatt találod a kiírt befizetési kötelezettségeidet, így az önköltség díját is. Be tudsz állítani szűrést is (félév, státusz), ami felett találod a gyűjtőszámlád egyenlegét. Jelenleg a félévek, illetve a kiírt tételek státusza alapján tudod szűrni a listát, a “Listázás” gombra kattintva. A kiegyenlítendő tétel mellett lévő jelölőnégyzetet bejelölve, majd a „Befizet” gombra kattintva a megjelenő felületen a „Gyűjtőszámlás fizetés”-t kiválasztva, ismét a „Befizet” gombot megnyomva a kiírt tételed azonnal kiegyenlítésre kerül. A jövőben keletkező kiírásokat is hasonló módon tudod majd kiegyenlíteni. 

Simple Pay-es befizetés

A hallgatók a Neptunban a „Pénzügyek/Befizetés” menü alatt találhatják meg a forintban kiírt befizetési kötelezettségeiket. A kiegyenlítendő tétel mellett lévő jelölő négyzetet bejelölve, majd a „Befizet” gombra kattintva, a „Biztosan befizeti?” kérdésre igennel válaszolva, a megjelenő felületen a „SimplePay” bankkártyás fizetést kiválasztva, ismét a „Befizet” gombot megnyomva átirányításra kerül a SimplePay oldalára. Az adattovábbítási nyilatkozatot el kell fogadni.

Mi történik, ha nem fizetem be időben?

Ha bármilyen tartozásod áll fenn az egyetemmel szemben, annak teljesítéséig nincs módod tantárgyfelvételre, vizsgajelentkezésre, a későbbiekben következő aktív félévkezdésre vagy tanulmányaid befejezésére. Kérjük, hogy az esetlegesen a jövőben keletkező tartozásaidat lehetőség szerint próbáld meg mihamarabb kiegyenlíteni, hogy az a felmerülő átfutási idők miatt se okozhasson csúszást adminisztratív teendőid időben történő elvégzésében.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.20. - 01:48:49