Augusztus - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Pályázati felhívás Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjról szóló 33/2016. (VIII. 19.) önkormányzati rendelet alapján nyilvános pályázatot hirdet Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére.

Pályázati Kiírás
Pályázati Adatlap
Az „Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj” pontozási rendszere

 

Véget ért az első Corvinus Tudástőzsde

„Semmi célom nem volt a Corvinus irányában amikor beléptem. De elvarázsoltak. Érdekes témák, pozitív előadók. Köszönöm Corvinus! Beetetőn találkozunk!”

„Eleve szilárd célokkal érkeztem az előadásokra, de mostanra még szilárdabbak lettek és még inkább el akarom érni őket! És köszönöm a fantasztikus élményeket és a tudásban, valamint tapasztalatban gazdag előadásokat.”

Talán ez a két visszajelzés is elég ahhoz, hogy láthassuk, a program elérte elsődleges célját: vendégeink bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen az élet a Corvinus Egyetemen, minek köszönheti piacvezető szerepét a gazdálkodási- és társadalomtudományi képzések területén. Emellett segítettünk nekik életük egyik legjelentősebb döntésének, az egyetemválasztásnak a meghozatalában.

Az eseményre érkező oktatók előadásai nem merültek k azi ismeretterjesztésben. Amellett, hogy bemutatták tudományterületük praktikus, vagy épp játékos oldalát, a diákok kihívásaira is figyelmet fordítottak, segítve egyetem- és karrierválasztási döntéseiket. Az előadások mellett szemináriumokhoz hasonló foglalkozásokon is részt vehettek a diákok, a vállalkozószelleműek pedig gazdasági, társadalomtudományi kísérletekben, szimulációkban próbálhatták ki képességeiket. A programok sokfélesége jól szemléltette az egyetemi élet lényegét; a diákok képet kaphattak arról, hogy közgázosnak lenni több, mint tananyagokat megtanulni és Zh-kat írni. 

"Vállalkozz Magyarország!"

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Dunántúl régióban

A "Vállalkozz Magyarország!" Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Dunántúl régióban program 18-30 év közötti, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső fiatalok számára kínál lehetőséget saját vállalkozásuk elindításához.

A jelentkezési lap és további információ a http://vallalkozzmagyarorszag.hu/kozepdunantul/ honlapon érhetők el.

 

 

Kollégiumi pályázati felhívás 2017-2018. évre

Corvinus Tudástőzsde 2017

A Székesfehérvári környéki középiskolásoknak szóló rendhagyó "nyári egyetem" harmadik napja kezdődött meg a Székesfehérvári Campuson. A reményeink szerint hagyományteremtő rendezvény célja, hogy a fiatal, egyetemre készülő korosztály számára ízelítőt adjon az egyetemen oktatott tudományterületekről és általában a Corvinus szemléletmódjából.

A diákok elsősorban a hálózatok, kapcsolatok és rendszerek tanulmányozásában merülhetnek el játékos, interaktív formában. Az első két nap során Aczél Petra programigazgató a boldogság és a siker generációs definícióját járta körül. András Krisztina docens a helyi sportcsapatok értébe, működésébe engedett betekintést, de sok más mellett az emberi kommunikációs játszmák elemzése az ISIS felszámolásának kérdése is terítékre került.

 

 

Sportközgazdász képzés a Székesfehérvári Campuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi kara 2017 szeptemberétől elindítja Székesfehérvári Campusán, Sportközgazdász mesterképzését nappali munkarendű, állami és önköltséges finanszírozási formában.

A szakon végzett hallgatók alkalmasak a hazai és nemzetközi sportélet gazdasági területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására.

A szaktantárgyak között szerepel többek között: Sportinformatika-analitika, Diplomácia-sportdiplomácia, Sport- és rendezvénymenedzsment, Sportmarketing-média, Sport- és közbeszerzési jog. A képzés stratégiai partnerei között olyan ismert vállalatokat találunk, mint a Hungaroring Zrt., az Alba Fehérvár, a Lagardère, a Groupama Aréna, az Ostermann F1 Kft. vagy a Talmácsi Group. 

További információ a szakról és más induló képzéseinkről

Mit érdemes eltanulni az Újvilágtól? A vállalkozószellemet! – Trash Talk a Corvinus Beetetőben


Negyedszer nyíltak meg a Corvinus Székesfehérvári Campus előadójának ajtói a Corvinus Beetető programsorozat érdeklői előtt. Új sportközgazdász mesterképzésünk meghirdetését követően vendégeink, Tőrös Balázs és Kovács Sándor beszéltek az amerikai ligákról, szenvedélyről, és arról, hogy lehet sikeres talk show-t csinálni tévés tapasztalat nélkül.

 

Tovább

A sikert akarni kell - a Cloud 9+ volt a Corvinus Beetető vendége

A Corvinus Beetető sorozat harmadik felvonásában a Cloud 9+ két tagja, Szivák Zsolt énekes, és Kollár Márk dobos beszéltek karrierjükről, a zenei élet üzleti részéről és a nehézségekről, amikkel egy frissen alakult zenekar szembenéz.

Tovább

Munkahely az egyetem mellé? A Corvinus első duális hallgatói mesélnek tapasztalataikról

A Corvinus szeptembertől kínál Székesfehérváron duális alapképzéseket. Ha többet szeretnél megtudni erről a képzési formáról, olvasd el az interjúnkat a Székesfehérvári Campus két elsőéves hallgatójával, Virággal és Ferenccel, akiket az első hónapokról kérdeztünk.

Tovább

Kérdések és válaszok napja a Corvinus Székesfehérvári Campusán

Jelentős érdeklődés mellett zajlott a Székesfehérvári Campus január 12-i nyílt napja. Az eseményen az érdeklődők megismerkedhettek az egyetemi órák hangulatával, és választ kaphattak a duális képzéssel kapcsolatos kérdéseikre is. 

Tovább

6+1 érv a Székesfehérvári Campus mellett

A Corvinus új bázisa, a Székesfehérvári Campus ugyanolyan magas színvonalú képzéseket kínál, mint budapesti intézményünk, azonban egyéb sajátosságai különösen vonzóvá teszik a felvételi előtt állók számára.

Összeszedtünk hat plusz egy érvet, hogy miért jó választás Fejér megye székhelye a tavasszal érettségizők számára, különösen, ha az egyetemi évek alatti megélhetés is fontos szempont számukra.

Tovább

Induló képzések a 2017/2018-as tanévben

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a 2018/2019-as tanévben az alábbi szakokra várjuk a jelentkezőket:

Alapképzések:

– Gazdálkodás és menedzsment (Nappali)

– Pénzügy és számvitel (Nappali)

– Turizmus és vendéglátás (Nappali)

– Gazdaságinformatikus (Levelező)

Mesterképzések:

– Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (Levelező)

– Kommunikáció- és médiatudomány (Levelező)

– Sportközgazdász (nappali)

Ide kattintva bővebben is tájékozódhat induló alap- és mesterképzéseinkről

Jó humor, alázat, kitartás – Tóth Máté a Tibi atya-bizniszről

Csak üssön! Ez akár a mottója is lehetne a Spin-Off Klubbal közösen szervezett Corvinus Beetető tegnapi vendégének, Tóth Máténak, aki az egyetem Székesfehérvári Campusán osztotta meg tapasztalatait az érdeklődőkkel. Az átütő hatás ugyanis vállalkozásának két fő pillérét: a fröccsöt és a humort is jellemezi. 

Olvasd el a teljes beszámolót!

Ne legyenek túl céltudatosak… – Tanulj? Dolgozz? Vállalkozz? konferencia Székesfehérváron

Miért állnak nagyszerű lehetőségek ma a fiatalok előtt? Mi kell ahhoz, hogy sok startup cég legyen Magyarországon? Hogyan lehet összeegyeztetni a munkát a tanulással? Ezekről a kérdésekről beszéltek az előadók a Székesfehérvári Campus konferenciáján. 

Kattints ide a teljes beszámolóhoz!

Rögtönzött videók? Francokat! – Szirmai Gergely volt a Corvinus Beetető első vendége

Az ország egyik legfelkapottabb youtubere a színültig telt nagyelőadóban, 130 fiatal előtt beszélt a Hollywood Hírügynökség-sztoriról a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusán az egyetem és a Spin-Off Klub szervezésében. 

Kattints ide a teljes beszámolóhoz! 

 

Tudj meg mindent a duális képzésekről!

 

 

Nyílt próbaérettségi nap Székesfehérváron is

A Corvinus egyetem diákszervezete, a Studium Generale (SG) az idei felvételi időszakban is megrendezi Nyílt Próbaérettségi napját, ezúttal február 18-án. A vizsga megírására az ország több pontján, így Székesfehérváron is lehetőség lesz. Az SG-sek három tantárgyból, matematikából, történelemből, illetve elméleti/üzleti közgazdaságból biztosítanak lehetőséget arra, hogy a középiskolások vizsgaszituációban kipróbálják, milyen lesz érettségizni. Mindhárom tantárgyból közép- és emeltszinten is ingyenesen lehet vizsgát tenni. A beadott dolgozatokat az SG-sek kijavítják, és igény esetén személyesen is konzultálnak a próbavizsgázóval az eredményről.  

Gratulálunk a nyerteseknek!

Lezárult a hashtag-játékunk, megtaláltuk a Székesfehérvári Campus lány- és fiúmosolyát!

A Campus lány mosolya, Fülöp Adrienn Anett egy Samsung tablettel, a Campus fiú mosolya, Horváth István Kálmán pedig egy FEZEN bérlettel gazdagabban vághat bele a nyárba, s várhatja velünk együtt a szeptembert, amikor is #CorvinusosLeszek!

Gratulálunk a nyerteseknek!

A nyár folyamán is látogassátok az oldalunkat, hasznos információkkal várunk Titeket!

 

 

 

 

A Székesfehérvári Campus videója

Flash is required!

Utolsó frissítés: 2018.06.04.