November - 2014
H K S C P S V
  01 02
03 04
05
06 07 08 09
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
szerda, 2014. november 05.
14:00 - Mezőgazdasági termék és élelmiszer-minőségrendszerek
A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar Kertészeti Gazdaságtan Tanszéke és a Magyar Védjegy Egyesület tisztelettel meghívja Önt 2014. november 5-én (szerdán) 14.00 órak...
csütörtök, 2014. november 13.
10:00 - Meghívó Bálint János nyilvános védésére
A Kertészettudományi Doktori Iskola meghívja Önt Bálint János "A fejes káposzta fajta-tulajdonságainak szerepe a dohánytripsszel szembeni rezisztenciában" című PhD doktori értekezé...
szombat, 2014. november 15.
22:23 - Gyászhír
Dr. Farkas József életének 81. évében rövid ideig tartó betegség után 2014. november 12-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.
hétfõ, 2014. november 17.
14:00 - Meghívó Dr. Ladányi Márta habilitációs előadásaira
A Budapesti Corvinus Egyetem Élettudományi Területi Habilitációs Bizottsága tisztelettel meghívja Önt Dr. Ladányi Márta habilitációs előadásaira.
14:00 - Meghívó Hegyi Ferenc nyilvános PhD-védésére 20141117 14:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Hegyi Ferenc "Lactobacillusok vizsgálata továbbfejlesztett kolorimetriás módszerrel" című PhD értekez...
kedd, 2014. november 18.
10:00 - Meghívó a „Kertészeti dendrológia az élhető környezetért” című emlékülésre
Tisztelettel meghívjuk Önt a „Kertészeti dendrológia az élhető környezetért” címmel, a Magyar Tudomány Napja alkalmából megrendezésre kerülő szakmai tanácskozásunkra, amelyet Dr. S...
szerda, 2014. november 19.
09:00 - Meghívó Lénárt József PhD dolgozatának műhelyvitájára
Az Élelmiszertudományi Kar Alkalmazott Kémia Tanszéke tisztelettel meghívja az érdeklődőket Lénárt József "Kertészeti és élelmiszeripari minták LC-MS alapú metabolomikai vizsgálata...
csütörtök, 2014. november 20.
10:00 - Rezisztens Zamatalma - hazai fajták hazai termelése
A Gyümölcstermő Növények Tanszék tisztelettel meghívja Önt 2014. november 20-án de. 10 órakor a Budai Campus tanácstermében tartandó Rezisztens Zamatalma - hazai fajták hazai terme...
péntek, 2014. november 21.
08:30 - Meghívó Albert Zsolt nyilvános védésére
A Kertészettudományi Doktori Iskola meghívja Önt Albert Zsolt "Alma és paprika exokarpiumok szöveti és molekuláris biológiai jellemzése különböző fejlettségi állapotokban és a táro...
10:00 - Meghívó Hajdú Zsuzsanna nyilvános védésére
A Kertészettudományi Doktori Iskola meghívja Önt Hajdú Zsuzsanna "A kertészeti növényeken károsító fitofág atkák populáció szabályozásának környezetbarát lehetőségei" című PhD dokt...
hétfõ, 2014. november 24.
10:00 - Meghívó Csóka Mariann PhD-védésére 20141124 10:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Csóka Mariann "Fűszerpaprika őrlemények szín-és illattulajdonságainak vizsgálata" című PhD értekezésé...
11:00 - Meghívó Radácsiné Hári Katalin nyilvános védésére
A Kertészettudományi Doktori Iskolai meghívja Önt Radácsiné Hári Katalin "A gyümölcsmolyok elleni környezetkímélő növényvédelem fejlesztésének hazai lehetőségei" című PhD doktori é...
14:00 - Meghívó Egressy-Molnár Orsolya PhD dolgozatának műhelyvitájára
Az Élelmiszertudományi Kar Alkalmazott Kémia Tanszéke tisztelettel meghívja az érdeklődőket Egressy-Molnár Orsolya "Development of LC-MS methods for the analyses of selenium specie...
kedd, 2014. november 25.
10:00 - Meghívó Bujna Erika nyilvános PhD-védésére 20141125 10:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Bujna Erika "Mikrobiális fitáz enzim előállítása és jellemzése" című PhD értekezésének 2014. november...
péntek, 2014. november 28.
12:00 - ERASMUS mobilitás pályázati felhívás
Erasmus mobilitás pályázati felhívás jelent meg a 2015/16-os tanévben külföldi részképzésben való részvételre. A felhívás célja az Erasmus programban pályázni jogosult BCE hallgató...

 AKTUÁLIS »

FAJTAKÍNÁLAT 2013 »



 Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk a 2014. január 1-jével létrehozott

Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)

egységeként működik tovább 

Elnevezése:

NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
Kecskeméti Kutató Állomás

Elérhetőségeink egyelőre változatlanok 


Köszöntjük a

KECSKEMÉTI KUTATÓ ÁLLOMÁS

honlapján 

 

 

Intézményünk a világon az elsők között alapított és ma is fennálló szőlészeti és borászati kutatóhely, az 1896-ban létrehozott Központi Szőlészeti Kísérleti Állomás és Ampelológiai Intézet utódja. 2008-tól a Budapesti Corvinus Egyetem kutató-fejlesztő intézményeként, 2010-től az Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének részeként működik.


Célunk, hogy a szőlő-bor ágazat szereplői számára minden szakmai és tudományterületen hátteret biztosítsunk a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szaktanácsadás és az oktatás segítségével az alapozó kutatásoktól az innovációs lánc végéig, a piacig.

A hazai, nemzetközi és térségi egyedi és interdiszciplináris programok, valamint szolgáltatásaink révén számos területen működünk együtt a szőlészeti és borászati üzemekkel, az ágazati és ágazaton kívüli szervezetekkel, oktatási, kutatási intézményekkel és az ágazatirányítással.

 

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ

Szőlészet: szőlőnemesítés, fajtafenntartás, termesztési értékkutatás, vírus- és agrobaktériumkutatás és -mentesítés, szőlőtermesztés technológiája

Borászat: bortechnológia, borkémia, bor-mikrobiológia

Ökonómia: eredetvédelem, ágazati szabályozás és nyilvántartások, makro- és mikroökonómia, piaci és stratégiai elemzések, bormarketing

 

OKTATÁS

Minden szakmai tudományterületen részt veszünk ha­zai és nemzetközi, ága­zati alap-, közép- és felső­fokú kép­zési prog­ra­mok­ban (BCE, OIV), továbbképzések, tanfo­lyamok és poszt­graduális kurzu­sok szervezésében és ve­ze­tésében.

 

SZAKTANÁCSADÁS ÉS SZOLGÁLTATÁS

  • Szakmai szaktanácsadási központ (FVM)
  • Akkreditált laboratórium működtetése (talaj-, növény- és boranalízis) az analitikai eredményekre alapozott szaktanácsadás
  • Szőlőfajták és klónok, ter­mesz­tési és bo­rászati ér­tékeinek bemuta­tása
  • Javaslatok a fajtaszerkezet üzemi és bor­vidéki ki­alakításá­hoz, fajtaajánlás
  • Vírusmentes szaporítóanyag előállítása, be­szerzése
  • Növényvédelmi szaktanácsadás, kör­nye­zetkímélő eljárá­sok alkalmazása, ökológiai szőlőtermesztés
  • Az analitikai elemzések alapján a borhibák és borbetegségek meg­ál­lapí­tása, mikrobioló­giai vonal­vizsgá­latok, ke­zelési techno­lógiák kidolgozása, tanácsadás borkezelések elvégzéséhez
  • Borok forgalomba hozatali en­gedélyezése előtti analiti­kai vizsgálata
  • Eredetmegnevezési rendszerek fejlesztése (OEM, OFJ)
  • Hazai és nemzetközi borpiaci és bor­mar­keting elem­zések, borfogyasztási vizsgálatok
  • Üzemszervezési és hatékonysági elem­zések
  • Szőlőültetvények, pincészetek, birtokok értékelése
  • A szőlő termőhelyi kataszterének kezelése és szakvélemények elkészítése
  • Pályázatok készítése, menedzselése az ágazati szereplők számára
  • Szőlőfeldolgozás és borkészí­tés
  • Szakmai és nem szakmai rendezvények megszervezése és lebonyolítása
  • Borismereti és borturisztikai szolgáltatások
  • Ágazati és szakmai kiadványok készítése

Az Állomásról további információkat itt találhat.

Utolsó frissítés: 2014.11.03.