Március - 2015
H K S C P S V
  01
02 03 04
05
06 07 08
09 10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
30 31  
csütörtök, 2015. március 05.
09:00 - Innovatív Élelmiszerlánc Konferencia 2015
Az Élelmiszertudományi Kar ezúton is cialis delivered overnight tisztelettel meghívja az érdeklődőket Innovatív Élelmiszerlánc című konferenciájára 2015. március 5-én. A rendezvény célcsoportját elsősorban ...
szerda, 2015. március 11.
11:00 - Meghívó Balga Irina nyilvános PhD-védésére 20150311 11:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Balga Irina " Technológiai műveletek hatásai az Egri Bikavér élettanilag aktív vegyületeinek összetét...
17:00 - Meghívó magbörzére
Az Angyal Dezső Kertészeti Diákszervezet idén is szeretettel vár mindenkit a hagyományosan megrendezésre kerülő magbörzéjén.
csütörtök, 2015. március 12.
10:00 - Meghívó Egressy-Molnár Orsolya nyilvános PhD-védésére 20150312 10:00
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Egressy-Molnár Orsolya "Development of cialis price in canada LC-MS methods for the 12 generic viagra overnight delivery analyses of canadian viagra 50mg selenium species of clge-ga-2013.hu/cipro-side-effects/ natural ...

 AKTUÁLIS »

FAJTAKÍNÁLAT 2013 »



 Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk a 2014. január 1-jével létrehozott

Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)

egységeként működik tovább 

Elnevezése:

NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
Kecskeméti Kutató Állomás

Elérhetőségeink egyelőre változatlanok 


Köszöntjük a

KECSKEMÉTI KUTATÓ ÁLLOMÁS

honlapján 

 

 

Intézményünk a világon az elsők között alapított és ma is viagra price germany fennálló szőlészeti és borászati kutatóhely, az 1896-ban létrehozott Központi Szőlészeti Kísérleti Állomás és Ampelológiai Intézet utódja. 2008-tól a Budapesti Corvinus Egyetem kutató-fejlesztő intézményeként, 2010-től az Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének részeként működik.


Célunk, hogy a szőlő-bor ágazat szereplői számára minden szakmai és tudományterületen hátteret biztosítsunk a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szaktanácsadás és az oktatás segítségével az alapozó kutatásoktól az innovációs lánc végéig, a piacig.

A hazai, nemzetközi és térségi egyedi és interdiszciplináris programok, valamint szolgáltatásaink révén számos területen működünk együtt a szőlészeti és borászati üzemekkel, az ágazati és ágazaton kívüli szervezetekkel, oktatási, kutatási intézményekkel és az ágazatirányítással.

 

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ

Szőlészet: szőlőnemesítés, fajtafenntartás, termesztési értékkutatás, vírus- és agrobaktériumkutatás és -mentesítés, szőlőtermesztés technológiája

Borászat: bortechnológia, borkémia, bor-mikrobiológia

Ökonómia: eredetvédelem, ágazati szabályozás és nyilvántartások, makro- és mikroökonómia, piaci és stratégiai elemzések, bormarketing

 

OKTATÁS

Minden szakmai tudományterületen részt veszünk ha­zai és nemzetközi, ága­zati alap-, közép- és felső­fokú kép­zési prog­ra­mok­ban (BCE, OIV), továbbképzések, tanfo­lyamok és poszt­graduális kurzu­sok szervezésében és ve­ze­tésében.

 

SZAKTANÁCSADÁS ÉS SZOLGÁLTATÁS

  • Szakmai szaktanácsadási központ (FVM)
  • Akkreditált laboratórium működtetése (talaj-, növény- és boranalízis) az analitikai eredményekre alapozott szaktanácsadás
  • Szőlőfajták és klónok, ter­mesz­tési és bo­rászati ér­tékeinek bemuta­tása
  • Javaslatok a fajtaszerkezet üzemi és bor­vidéki ki­alakításá­hoz, fajtaajánlás
  • Vírusmentes szaporítóanyag előállítása, be­szerzése
  • Növényvédelmi szaktanácsadás, kör­nye­zetkímélő eljárá­sok alkalmazása, ökológiai szőlőtermesztés
  • Az analitikai elemzések alapján a borhibák és borbetegségek meg­ál­lapí­tása, mikrobioló­giai vonal­vizsgá­latok, ke­zelési techno­lógiák kidolgozása, tanácsadás borkezelések elvégzéséhez
  • Borok forgalomba hozatali en­gedélyezése előtti analiti­kai vizsgálata
  • Eredetmegnevezési rendszerek fejlesztése (OEM, OFJ)
  • Hazai és nemzetközi borpiaci és bor­mar­keting elem­zések, borfogyasztási vizsgálatok
  • Üzemszervezési és hatékonysági elem­zések
  • Szőlőültetvények, pincészetek, birtokok értékelése
  • A szőlő termőhelyi kataszterének kezelése és szakvélemények elkészítése
  • Pályázatok készítése, menedzselése az ágazati szereplők számára
  • Szőlőfeldolgozás és borkészí­tés
  • Szakmai és nem szakmai rendezvények megszervezése és lebonyolítása
  • Borismereti és borturisztikai szolgáltatások
  • Ágazati és szakmai kiadványok készítése

Az Állomásról további információkat itt találhat.

Utolsó frissítés: 2015.03.18.