Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

A Központról

vk_logo_magyar_keret_nelkuel_01.jpg

Történet

A BCE (akkor BKE) Vállalatgazdaságtan Intézetben (korábban tanszéken) 1995 óta folynak a hazai vállalatok versenyképességére irányuló kutatások, amelyekben az Intézet munkatársai mellett a kezdetektől aktívan részt vesznek a Gazdálkodástudományi Kar Marketing és Média valamint Vezetéstudományi Intézet munkatársai.

A kutatások eredményeire építve 1999 óta a Versenyképesség Kutató Központ szervezi és koordinálja a kutatásokat.

Igazgató

A Központ igazgatója Chikán Attila, DSc, egyetemi tanár. 


Küldetésünk

A Központ küldetése, hogy a mikrogazdasági, különösen a hazai vállalati szféra versenyképességére vonatkozó tudományos kutatások nemzetközileg elismert központja legyen. Ennek érdekében a kutatási tevékenységében a versenyképességgel összefüggő kutatásokat végző hazai és nemzetközi szakemberekkel együttműködik, kapcsolatrendszerét pedig a vállalati és a kormányzati szféra szereplői felé ápolja.         

                                                                                            

Eredményeink

Az alábbi kutatási programok előzményeinek számító kutatási eredményekről egy angol és két magyar nyelvű kötet jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában, ezen kívül számos magyar és angol nyelvű cikk, PhD disszertáció és műhelytanulmány készül a kutatásokhoz kapcsolódóan. A tanulmányainkat és könyveinket elérheti a Publikációk menüpontban.

 

Elérhetőség

Budapesti Corvinus Egyetem

Versenyképesség Kutató Központ

Cím:1093 Budapest, Fővám tér 8.
Telefonszám: +36 1 482 5569
Email cím: versenykepesseg(kukac)uni-corvinus(pont)hu

 

Vágólapra másolva