Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Bemutatkozás

Köszöntjük a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék honlapján!
A Befektetések és Vállalati Pénzügy tanszék a Pénzügyi Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet része. Szervezetileg is ide tartozunk, alap- és mesterszakon is oktatunk. Tanszékünk az ország egyik vezető tudományos műhelye a pénzügyek területén. Immár több mint egy évtizede oktatjuk hallgatóinknak a legkorszerűbb befektetés-elemzési, kockázatkezelési és vállalatértékelési ismereteket.Munkatársaink közreműködtek számos, nemzetközi sztenderdnek számító,rangoskülföldi egyetemeken is tanított pénzügyi tankönyv fordításában (lásd alább). Tematikáink a mértékadó nemzetközi szakmai szervezetek (CFA – Chartered Financial Analyst; EFFAS– European Federation of Financial Analysts’ Societies) vizsgakövetelményeihez igazodnak. Célunk olyan szakemberek képzése, akik magas szintű elméleti ésgyakorlati ismeretekkel felvértezve, vállalatoknál, bankoknál, állami szerveknél, tanácsadó cégeknél elhelyezkedve egyaránt megállják helyüket;képesek önálló problémamegoldásra és alkotó, kutató munkára.

Büszkék vagyunk arra, hogy az egyes évfolyamok legjobb hallgatói nagy arányban választják szakirányainkat, és hogy ezekről a szakirányokról került éskerül ki a hazai banki és pénzügyi szektorban dolgozók jelentős része.Kapcsolat a hallgatókkal: Hallgatóink szakmai előmenetelét a tanórákon kívül TDK-konzultációk illetve az oktatásba demonstrátorként való bevonás révén támogatjuk.Igyekszünk továbbá az egyetemi órákon kívül is jó kapcsolatot kialakítani a hallgatóinkkal:rendszeresen szervezünk kirándulásokat és vetélkedőket a szakirányosaink számára.
Fontos számunkra hallgatóink egyetem utáni karrierje is; rendszeresen közvetítjük a hozzánk beérkező állásajánlatokat a végzőseink felé. A 2008-as évtől elkezdtük gyűjteni a végzős hallgatók adatait és elérhetőségét, a későbbi kapcsolattartás és utókövetés elősegítésére.

Oktatási tevékenységünk

Tanszékünk oktatási tevékenysége négy fő témakörre összpontosul:

  • vállalati pénzügyek, vállalatértékelés
  • befektetés-elemzés, pénzügyi piacok
  • kockázatkezelés
  • pénzügyi matematika
Az új képzési rendben a tanszékünkhöz kapcsolódik a Pénzügy-Számvitel alapképzési szak, továbbá a Pénzügyi mesterszakon belül a Befektetés-elemző szakirány és a Vállalati Pénzügy szakirány.

Szakmánk jellegéből adódóan sok a szám és a számítás, így óráink jelentős hányadát számítógépteremben tartjuk.

Vágólapra másolva