Május - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30 31  

Dronteni alapképzés

A Dronteni Mezőgazdasági Egyetem (CAH, University of Applied Sciences, Dronten), a holland kormány támogatását bírva 1999-től szervezi külföldi hallgatók képzését angol nyelven. A diákokat elsősorban Európából, a volt szovjet tagállamokból és a fejlődő világ országaiból toborozzák. Évente 100-150 külföldi diáknak van lehetősége egy éves képzés keretében tanulmányokat folytatni Hollandiában és a vizsgák sikeres letételével emelt szintű Bachelor fokozatot szerezni.

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói kezdettől fogva ott találhatók a nemzetközi hallgatóság között. A hallgatók zömét évek óta a magyarok adják, ezen belül egyetemünk hallgatóinak száma több éven át meghatározó volt. Az elmúlt években 20-40 fő volt azon közgázos/corvinusos hallgatók száma, akik sikeresen felvételiztek. A pályázó hallgatók szabad verseny keretében kvalifikálhatják magukat, mindenféle intézményi kvóta alkalmazása nélkül. Más szóval, aki a felvételin megfelelt azt felveszik, függetlenül attól, hogy az adott intézményből hányan tettek sikeres felvételit. A felvételnek három feltétele van.

Egyrészt a pályázónak három lezárt tanévvel (hat félévvel) kell rendelkeznie, amelyet a CAH elfogad. Ezen kívül szükséges feltétel a megfelelő szintű angol nyelvtudás és egy agrár jellegű tárgy (pl. agrárgazdaságtan, agrobiznisz menedzsment, vidékfejlesztés) előzetes teljesítése továbbá egy motivációs levél megírása. A hollandiai képzés során az alábbi programokat ajánlják a külföldi hallgatóknak, figyelembe véve előképzettségüket:

1. EU Funds Management

2. Food Chain Management

3. Food Safety Management

4. International Livestock Production

5. Rural Innovation and Development

6. Animal Health and Welfare

7. International Horticulture and Management

A felvételire, amelyet rendszeresen megelőz egy év végi (általában novemberi) tájékoztatás a holland tanárok részéről, minden évben a tavaszi félévben kerül sor. A felvételi egy angol nyelvi tesztből és egy angol nyelvű elbeszélgetésből áll. Ezen kívül a pályázóknak motivációs levélben kell kifejteni, hogy miért kívánnak Drontenben tanulni. A szóbeli felvételin a holland egyetem és/vagy az Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék tanárai hallgatják meg a jelölteket, szakuktól függően.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a programot az Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék gondozza.

Hazai Programfelelős: Dr. Mizik Tamás

További információ: http://www.cah.nl/duas/

Utolsó frissítés: 2019.05.13.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.ru