Üdvözöljük honlapunkon!

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete a Gazdálkodástudományi Kar egyik legnagyobb, dinamikusan fejlődő oktató és kutató egysége, az Egyetem több zászlóshajónak számító képzési programjának gazdája.

Személyesen is komoly büszkeséggel tölt el, hogy Intézetünk – jogelődjeivel együtt számított – négy évtizednél is hosszabb történetét számos iskolateremtő professzor, legendás oktató neve fémjelzi. Fiatalabb kollégáink közül is többen részesültek már rangos oktatói vagy kutatói díjakban, elismerésekben. Legerősebb legitimációs bázisunkat mégis az a több ezer nálunk végzett hallgató jelenti, akik nap mint nap bizonyítják felkészültségüket különböző vezetői és szakmai munkakörökben, itthon és külföldön egyaránt.

Kapcsolatrendszerünk széleskörű és túlmutat az Egyetemen, illetve a magyarországi felsőoktatási és tudományos szféra közvetlen szereplőin. Nem ritka, hogy munkánk során a világ élvonalába tartozó külföldi egyetemek, kutatóintézetek munkatársaival dolgozunk együtt. De ugyanúgy otthonosan mozgunk a hazai tulajdonú és nemzetközi vállalatok, illetve a nem profitorientált szervezetek világában, a gyakorló vezetők között is.

Működésünk formális kereteit tanszékek és kutatóközpontok jelentik. Intézetünk négy tanszékének elhatárolása a vezetési funkciók széles körben elfogadott felosztásával vonható párhuzamba: Vezetés és stratégia, Vezetés és szervezés, Szervezeti magatartás, illetve Vezetés és kontroll.

Kollégáinkkal, még ha más szakterületeket képviselnek vagy életpályájuk eltérő szakaszaiban járnak is, összetartó és együttműködő közösséget alkotunk. Jellemző ránk a szakmai kíváncsiság, az erős elméleti megalapozottság, a kritikai közelítésmód. Nyitottak vagyunk új megközelítésekre és magunk is szívesen fejlesztünk, változtatunk. Arra törekszünk, hogy a kor igényeinek megfelelő tartalommal és módszertannal, a jövő várható kihívásaira is figyelemmel szolgáljuk a hallgatók és a munkáltatók, a tudomány, valamint a társadalom egészének érdekeit. Ennek érdekében partneri viszonyt ajánlunk minden belső és külső érintettünknek.

Drótos György intézetigazgató


Aktualitások

Demonstrátori pályázat 2019/2020 Tavaszi félév

Hallgatóink figyelmébe ajánljuk a demonstrátori pályázati kiírást, melynek jelentkezési határideje: 2020. február 2. 23:59

Demonstrátori pályázat

Vezetéstudományi Intézet Demonstrátori Témák letöltése

Korábbi hírek...