Budapesti Corvinus Egyetem

Regionális és környezeti gazdaságtan – mesterképzés

Készülj fel a klímaváltozás kihívásaira, alakítsd a városok és térségek jövőjét!

Szakunkon és annak két specializációján (klíma és fenntarthatóság; urbanisztika és térségfejlesztés) izgalmasan és kritikai megközelítésben nyújtunk közgazdasági ismereteket: az ökológiai rendszerek, a földrajzi jelenségek és korunk globális kihívásainak tükrében. Megismerjük a környezet, a klímaváltozás gazdasági vonatkozásait, a fejlődési alternatívákat, a kihívásokra adható szakpolitikai, helyi közösségi és vállalati válaszokat. Megértjük a földrajzi és geopolitikai tényezők szerepét a társadalmi és gazdasági folyamatokban. Külső partnerekkel végzett gyakorlatorientált oktatásunk felkészít a környezetfejlesztés, a város-, térség- és vidékfejlesztés, a fejlesztéspolitikai tervezés új feladataira. Képzésünk országosan vezető szerepet tölt be, és előkelő helyezést ért el az EDUNIVERSAL globális rangsorában is.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdaságtudományok képzési terület alapképzési szakjai, továbbá az agrár képzési területről a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, a természettudomány képzési területről a geográfus, környezettan alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Az alábbiakban néhány érdekesebb munkakört említünk, amelyeket volt hallgatóink gyakran betöltenek. Környezeti vonalon kiemelhető a klímapolitikai tanácsadás, a vállalati és közösségi klímastratégia készítés, a környezeti auditálás, a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR), a hatástanulmányok és stratégiai környezeti vizsgálatok készítése. A regionális dimenzióban említhető a fejlesztéspolitikai tanácsadás, a fejlesztéspolitikai tervezés és menedzsment, az európai uniós forráskezelés, a pályázatírás és támogatási projektmenedzsment, a városfejlesztés, a térség- és vidékfejlesztés, a várostervezés és urbanisztikai szakértés, a településmenedzsment. E munkakörök előfordulnak a tanácsadói, a kormányzati és a nagyvállalati szektorban egyaránt.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Szeretettel várjuk jóhangulatú műhelyünkben, amelynek hallgatóink is tagjai. Az ország vezető, nemzetközi elismertségű képzőhelye vagyunk, magyar és angol nyelven. Specializációinkkal hallgatóink a hozzájuk közel álló kérdéseket behatóan tanulmányozhatják (klíma és fenntarthatóság / urbanisztika és térségfejlesztés). Élményszerű és gyakorlatorientált módon oktatjuk e jövőbemutató témákat, intézményekkel és cégekkel partnerségben, nemzetközi kapcsolatokkal. Jómagam, húszéves szakmai gyakorlattal, csakis e képzést választanám, ha most állnék a karrierem előtt.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Péti Márton
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A szak legnépszerűbb magyarországi képzőhelye

• Az egyetlen regisztrált hazai AESOP képzés (Association of European Schools of Planning)

• Az EDUNIVERSAL 2019-es globális rangsorában a környezetmenedzsment mesterszakok között a 36. helyen áll, a régióban is a vezető képzőhelyek között

• Gyakorlat-orientált képzési elemek, intézményi, vállalati és civil szervezeti képzési partnerekkel

• Terepgyakorlatok és szakmai gyakorlatok 

• A közgazdaságtan értékközpontú és kritikai megközelítésben, a globális klímaváltozás és a földrajzi és geopolitikai tényezők felől közelítve itt tanulható 

• Közösség szolgálatatára és üzleti küldetésre egyaránt felkészítünk 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.04. - 07:42:31