Budapesti Corvinus Egyetem

Regionális és környezeti gazdaságtan – mesterképzés

Készülj fel a klímaváltozás kihívásaira, alakítsd a városok és térségek jövőjét!

Szakunkon és annak két specializációján (klíma és fenntarthatóság; urbanisztika és térségfejlesztés) izgalmasan és kritikai megközelítésben nyújtunk közgazdasági ismereteket: az ökológiai rendszerek, a földrajzi jelenségek és korunk globális kihívásainak tükrében. Megismerjük a környezet, a klímaváltozás gazdasági vonatkozásait, a fejlődési alternatívákat, a kihívásokra adható szakpolitikai, helyi közösségi és vállalati válaszokat. Megértjük a földrajzi és geopolitikai tényezők szerepét a társadalmi és gazdasági folyamatokban. Külső partnerekkel végzett gyakorlatorientált oktatásunk felkészít a környezetfejlesztés, a város-, térség- és vidékfejlesztés, a fejlesztéspolitikai tervezés új feladataira. Képzésünk országosan vezető szerepet tölt be, és előkelő helyezést ért el az EDUNIVERSAL globális rangsorában is.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Vegyél részt a világ egyik vezető üzleti képzésén!

A szakon jelentkezhetsz a CEMS-re, amit a világ üzleti képzéseinek legjobb 6%-ába sorolt idén a QS 2024 Masters in Management Rankings (199 programból a 11. helyen végzett). A sikeres jelentkezéssel nemcsak a világ 33 vezető üzleti iskolájának és több mint 70 vállalati partner kapuja nyílik meg előtted, de tagja leszel egy 20.000 fős globális alumni hálózatnak is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Az alábbiakban néhány érdekesebb munkakört említünk, amelyeket volt hallgatóink gyakran betöltenek. Környezeti vonalon kiemelhető a klímapolitikai tanácsadás, a vállalati és közösségi klímastratégia készítés, a környezeti auditálás, a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR), a hatástanulmányok és stratégiai környezeti vizsgálatok készítése. A regionális dimenzióban említhető a fejlesztéspolitikai tanácsadás, a fejlesztéspolitikai tervezés és menedzsment, az európai uniós forráskezelés, a pályázatírás és támogatási projektmenedzsment, a városfejlesztés, a térség- és vidékfejlesztés, a várostervezés és urbanisztikai szakértés, a településmenedzsment. E munkakörök előfordulnak a tanácsadói, a kormányzati és a nagyvállalati szektorban egyaránt.

Szakfelelősi köszöntő

Szeretettel várjuk jóhangulatú műhelyünkben, amelynek hallgatóink is tagjai. Az ország vezető, nemzetközi elismertségű képzőhelye vagyunk, magyar és angol nyelven. Specializációinkkal hallgatóink a hozzájuk közel álló kérdéseket behatóan tanulmányozhatják (klíma és fenntarthatóság / urbanisztika és térségfejlesztés). Élményszerű és gyakorlatorientált módon oktatjuk e jövőbemutató témákat, intézményekkel és cégekkel partnerségben, nemzetközi kapcsolatokkal. Jómagam, húszéves szakmai gyakorlattal, csakis e képzést választanám, ha most állnék a karrierem előtt.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Péti Márton
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A szak legnépszerűbb magyarországi képzőhelye

• Az egyetlen regisztrált hazai AESOP képzés (Association of European Schools of Planning)

• Az EDUNIVERSAL 2019-es globális rangsorában a környezetmenedzsment mesterszakok között a 36. helyen áll, a régióban is a vezető képzőhelyek között

• Gyakorlat-orientált képzési elemek, intézményi, vállalati és civil szervezeti képzési partnerekkel

• Terepgyakorlatok és szakmai gyakorlatok 

• A közgazdaságtan értékközpontú és kritikai megközelítésben, a globális klímaváltozás és a földrajzi és geopolitikai tényezők felől közelítve itt tanulható 

• Közösség szolgálatatára és üzleti küldetésre egyaránt felkészítünk 

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.03.28. - 09:16:50