Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Bursa Hungarica

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj olyan pénzbeli szociális juttatás, amely a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer adott évi fordulójához csatlakozott települési és megyei önkormányzatok által a hallgatónak adományozott szociális ösztöndíjból (önkormányzati ösztöndíjrész)és az önkormányzati ösztöndíj alapján a hallgató számára az Egyetemen megállapított szociális ösztöndíjból (intézményi ösztöndíjrész) áll.

Intézményi ösztöndíjrészben részesülhetnek azok a hallgatók, akiket az állandó lakóhelyük szerinti települési önkormányzat az ösztöndíjrendszer keretében támogatásban részesített, továbbá teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben, osztott vagy osztatlan mesterképzésben folytatják tanulmányaikat.

A pályázatokról a települési önkormányzat dönt, az intézményi ösztöndíjrészt az illetékes miniszter adományozza, a központi koordinációs és adatbáziskezelői feladatokat a kijelölt kormányzati pályázatkezelő végzi, azonban az Egyetemkötelessége a kifizetés megkezdése előtt megvizsgálni az ösztöndíja vonatkozó jogosultságot,továbbá az ösztöndíjat az Egyetem folyósítja a hallgatónak. Az ellenőrzési feladatot a Hallgatói Szolgáltatások végzi.

Vágólapra másolva