Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
BA/BSc
Találatok szűrése
Képzés nyelve
Telephely
Tagozat
Képzési típus
Képzési terület

BA/BSc

Alkalmazott közgazdaságtan
Szakfelelős oktató: Szabó-Bakos Eszter
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 6 félév
Képzés nyelve: Magyar, Angol
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

Milyen beállítottsággal, érdeklődéssel, skillel érdemes erre a szakra jelentkezni?

Fontos tulajdonság a kíváncsiság. Ha nem érdekel bennünket a gazdaság működése, nem vagyunk kiváncsiak a valós gazdasági kérdésekre, akkor válaszolni sem akarunk majd rájuk. Kell a matematikai érzék is. A gazdaság működésének megértéséhez fontos, hogy a leendő közgazdász képes legyen megfelelő kvantitatív módszerek használatával adatokból információt „facsarni”, s a kapott eredményekből következtetést levonni. A matematika a logikus, tiszta struktúráján keresztül mind az információ adatokból való kifacsarásában, mind a következtetések levonásában fontos szerepet játszik, és akkor még nem is beszéltünk a gazdasági folyamatok megismerésében/leírásában betöltött szerepéről.
Kell a szorgalom, a türelem és a tudás bővítésének igénye is. A tanulmányok második hetében nem lesz képes senki megszüntetni a zimbabwei 60000 százalékos hiperinflációt és nem tudja majd kiszámolni az optimális jövedelemadó mértékét sem. Ehhez fogalmak, módszerek, sok gondolkodás, számítások kellenek, s számos olyan képesség, amelynek kiépítése időt vesz igénybe. Ehhez szorgalomra, türelemre és tanulásra lesz szükség.  

Szakfelelős oktató:

Szabó-Bakos Eszter eszter.szabo@uni-corvinus.hu Közgazdaságtan Intézet
Egyetemi Docens / Associate Professor
E épület, 225
Telefon: +36 1 482 5107 • Mellék: 5107

A képzésért felelős szervezet:

Elhelyezkedési lehetőségek

Egy alkalmazott közgazdász minden olyan területen megállja a helyét, ahol logikus gondolkodásra, adat-elemzésre, problémamegoldó készségre és kvantitatív képességekre van szükség. Bár hallgatóink 100% százaléka továbbtanul (az elérhető mesterszakok száma jelentős), sok területen dolgoznak olyan szakemberek, akik korábban nálunk végeztek. Van, aki a GVH-nál elemez kartell tevékenységet, van, aki a Raiffeisen Banknál ad befektetési tanácsokat, van, aki újságíróként, biztosítási termékfejlesztőként, piacelemzőként, projekt-menedzserként, ingatlanpiaci szakértőként, aktuáriusként, kockázatkezelőként, oktatási szakértőként dolgozik.  

A képzés egyedisége

A közgazdaságtan izgalmas és hasznos! Izgalmas, amikor mögöttes ösztönzőket keresünk, adatokból próbáljuk kifacsarni az információt, számolunk és rájövünk a megoldásra. Kimondottan hasznos javaslatot tenni a halállomány kipusztulásának megakadályozására, az állam és a piac viszonyáról gondolkodni, vagy tudni, mi áll a peso-dollár árfolyam beszakadása mögött. A képzésen folyó oktatás megszervezésénél is az izgalmas és hasznos kifejezéseket tartottuk szem előtt. Izgalmasak lesznek a kérdések és a felhasznált oktatási módszerek, és hasznosak a fogalmak, számítások, csoportmunkák, projektek, szoftverek, prezentációk.  

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni. 
 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 450.000 forint/félév.
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 630.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Alkalmazott közgazdaságtan (2021/2022 őszi félév)

Az angol nyelvű szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Applied Economics (2021/2022 Autumn Semester)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Online nyílt nap

A december 10-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?
Gazdálkodási és menedzsment (Duális formában is elérhető)
A képzésért felelős szervezet: Vállalkozásfejlesztési Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Aranyossy Márta
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 7 félév
Képzés nyelve: Magyar, Angol
Telephely: Budapest, Székesfehérvár
Tagozat: Nappali, Levelező
Képzési típus: Hagyományos, Duális

Egy megújult integrált alapszak, hazai és nemzetközi üzleti karrierre készülőknek. A kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakok helyett is ezt a szélesebb fókuszú képzést kínáljuk, rengeteg specializációval. Így egy 18 évesnek nem kell elköteleznie magát egy szakma mellett, másodévesként pedig eldöntheti, hogy például a marketing, HR, a turizmus területén, esetleg digitalizációs vagy fenntarthatósági szakemberként, vagy akár saját vállalkozásban képzeli el jövőjét. A szak előnye, hogy a munkáltatók a minőségi általános üzleti képzésen végzetteket magasabb fizetésekkel várják, kiemelkedőnek tartják a sokoldalúságukat, a nyitottságukat, az együttműködési és kommunikációs képességüket. Azoknak ajánljuk, akik üzleti vállalkozásnál képzelik el a karrierjüket, és szeretnek emberekkel foglalkozni, szervezni, átlátni a folyamatokat.

Szakfelelős oktató:

Dr. Aranyossy Márta marta.aranyossy@uni-corvinus.hu Vállalkozásfejlesztési Intézet
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 387
Telefon: +36 1 482 5432 • Mellék: 5432

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

Az új struktúrában egy specializáció egy félévben koncentrálódik, így a képzés 5-6. félévében, mindkét félévben kínálunk specializációkat. Egy hallgató így az 5-6. félévben akár két specializációt is el tud végezni (akik pedig egy specializációt végeznek, ők a másik félévben külföldi féléven vagy választható tárgyakból teljesítik a szükséges krediteket). 
A specializációs kínálatot és kibővítettünk és megújítottunk, hogy mindenki megtalálja benne az érdeklődésének megfelelő elmélyülési lehetőségeket – így Budapesten ezen specializációk közül választhattok:

Üzleti digitalizáció, strategic analysis (angol nyelven), értékteremtő folyamatok menedzsmentje, vállalkozási – entrepreneurship, fenntarthatósági menedzsment, vállalat- és gazdaságelemzés gazdasági jog, közcélú és nonprofit szervezetek menedzsmentje, digitális marketing, marketingmenedzsment, élménytervezés a turizmusban, turisztikai szolgáltatások menedzsmentje, adatvezérelt HR rendszerek, tehetségmenedzsment, agrobiznisz.

Székesfehérvári campusunkon a csak itt elérhető sportgazdaságtani specializáció mellett a vállalkozási, az agrobiznisz és a tehetségmenedzsment specializációk indítását tervezzük.Szeretnénk a levelező formában nálunk tanuló hallgatóknak is biztosítani a specializálódás lehetőségét elsősorban marketing, emberierőforrás-menedzsment, értékteremtő folyamatok menedzsmentje vagy gazdasági jog területeken.

Gazdálkodási és menedzsment specializációk

Elhelyezkedési lehetőségek

Elsősorban az üzleti élet iránt érdeklődő, jó matematikai alapokkal, illetve anyanyelvi és idegen nyelvi készségekkel rendelkező hallgatóknak ajánljuk a szakot. A munka világát választó végzőseink az üzleti élet bármely területén elhelyezkedhetnek: a pénzügyes pozícióktól a marketinges vagy HR-es feladatkörökig, a tanácsadástól a projektmenedzsmentig szabadon választhatnak a munkaerőpiaci lehetőségekből.

A frissdiplomások közül sokan helyezkednek el bankoknál, biztosító társaságoknál, technológiai és tanácsadó cégeknél, és multinacionális nagyvállalatoknál. Mindemellett a gazdag specializációs kínálat lehetővé teszi, hogy az alapszakkal egy marketinges vagy emberi erőforrás menedzsment karrierre is készen állj, a turizmus-vendéglátás vagy az agrobiznisz területén helyezkedj el – vagy akár saját vállalkozást alapíts!

A diploma kézhezvétele után nagyon gyorsan, átlagosan 1,5 hónap alatt helyezkednek el végzőseink.

A képzés egyedisége

 • Ne keresd az eddig megszokott kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, vidékfejlesztési agrármérnök alapszakokat, ugyanis ezek beleolvadtak a gazdálkodási és menedzsment alapszakba: éppen azért, hogy legyen lehetőséged már egy meglévő alaptudás birtokában eldönteni, mivel is szeretnél foglalkozni, hogy aztán akár számos specializáció közül választhass a szakon – és később, a mesterszakon tovább mélyítsd a tudásodat!
 • A specializációk az 5. és 6. félévre koncentrálódnak, így lehetőséged van akár két specializációt is elvégezni az egyedülállóan széles specializációs kínálatból: így például üzleti digitalizáció, vállalkozási, digitális marketing, élménytervezés a turizmusban, adatvezérelt HR rendszerek, agrobiznisz vagy gazdasági jog szakismeretekben elmélyedni.
 • A legmodernebb gyakorlatorientált képzést nyújtjuk készségfejlesztő és projekttárgyakkal – a Corvinus hagyományosan alapos módszertani-elméleti felkészítése mellett.
 • Kifejezetten a készségfejlesztésre fókuszálunk a „Személyes és tanulási készségek” és a „Stratégiai kommunikációs készségek” új tárgyainkban.
 • Gyakorlati problémákkal sok tárgyunkban találkozol majd, de a három projekttárgyunkban minden addig megszerzett tudásodat hasznosíthatod majd a komplex problémamegoldás során: „Stratégiai és üzleti tervezés”, „Egyedi projektek vezetése”, „Vállalkozásindító üzleti koncepció”
 • Az új tanterv rugalmasságának köszönhetően most minden eddiginél könnyebb lesz külföldi cserefélévre menni!
 • Sőt, a képzés alatt akár még egy extra diplomát is szerezhetsz, például a KEDGE Business School kettős diploma programjában.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni.
 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 450.000 forint/félév (székesfehérvári képzés esetén 405.000 forint/félév). 
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 760.000 forint/félév.
 • Levelező képzés magyar nyelven, csak költségtérítéssel érhető el! Az önköltség díja 425.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Gazdálkodási és menedzsment (2021/2022 őszi félév)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Miből kell érettségit tenni a jelentkezés feltételeként?

Érettségi vizsgakövetelmények a pontszámításhoz:

Kettőt kell választani: földrajz vagy gazdasági ismeretek vagy informatika vagy matematika vagy történelem vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

A felvétel feltételeként bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni.Aktuális részletekről mindig tájékozódj a felvi.hu oldalon!

Egyéb fontos információk a szakról:A képzés székesfehérvári campusunkon duális formában is indul.

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint: 

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 9-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Ők is nálunk tanítanak

 • Chikán Attila, 1998–1999-ben Magyarország gazdasági minisztere, 2000 és 2003 között a Budapesti Corvinus Egyetem rektora
 • Veszelszky Ágnes
 • Felsmann Balázs
 • Neulinger Ágnes
 • Walter György
 • Kiss Kornélia


Vendégelőadóink között:

 • Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt vezérigazgatója
 • Palotai Bálint, IFUA Horváth & Partners, Competence Center Strategy, Innovation & Sales
 • Lévai Balázs, társalapító, ügyvezető EngAme Akadémia
 • ifj. Duda Ernő, alapító-ügyvezető, Solvo Biotechnology
Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (Osztatlan képzés)
Szakfelelős oktató: Dr. Vidovics-Dancs Ágnes
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 10 félév
Képzés nyelve: Magyar
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

A gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szak célja olyan szakemberek képzése, akik magas szintű elméleti és módszertani ismereteik birtokában önálló, kreatív gondolkodásra, kiemelkedő színvonalú teljesítményre képesek az alkalmazott közgazdasági és pénzügyi elemző és kutató munkában az akadémiai, állami és magánszférában egyaránt, és egyben kellően felkészültek arra, hogy tanulmányaikat doktori képzésben folytassák. A fenti cél elérése megköveteli, hogy a hallgatók a gazdaságtani képzés általános követelményeinél jóval szélesebb körű és elmélyültebb elméleti és módszertani, elsősorban matematikai, statisztikai, közgazdaságtani és pénzügyi ismeretekre tegyenek szert. Az átlagosnál magasabb elméleti és módszertani megalapozás mellett a szak eleget kíván tenni annak az alapkövetelménynek is, hogy kellően kiegyensúlyozott tantervvel lehetővé tegye a hallgatói számára, hogy a gyakorlatban is jól hasznosítható ismereteket és készségeket sajátítsanak el, ezáltal igazán piacképes diplomához jussanak.

Szakfelelős oktató:

Dr. Vidovics-Dancs Ágnes agnes.dancs@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Pénzügy Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 221.2
Telefon: +36 1 482 5190 • Mellék: 5190

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Gazdaságmatematika
 • Pénzügy-matematika

Elhelyezkedési lehetőségek

Akik a Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan szakot elvégzik:

 • Elmélyült gazdaságelméleti, módszertani és pénzügyi ismereteik birtokában képessé válnak arra, hogy nagyfokú önállósággal és kreatívan részt vegyenek a különböző szintű közgazdasági és pénzügyi döntés-előkészítő feladatok megoldásában, a közigazgatási és országos hatáskörű intézmények, a nagyvállalatok, bankok és a nem-kormányzati intézmények tervező, illetve pénzügyi részlegeinél.
 • A tudományos utánpótlásban, az egyetemi doktori iskolákban juthatnak jelentős szakmai szerephez.
 • Nemzetközi szervezetek (IMF, Világbank) munkatársaiként is megállják a helyüket.

A képzés egyedisége

 • Az országban egyedülálló képzést nyújt, elmélyült tudást, alapos ismereteket biztosít;
 • a hallgatók viszonylag kis létszáma a magyar felsőoktatásban megszokottnál jóval szorosabb és intenzívebb tanár-diák kapcsolat kialakítását teszi lehetővé;
 • a 10 félév alatt egyenletesebben és jobban el lehet osztani a tantárgyakat, ismereteket, azaz a “terhelést”;
 • a külföldi – esetleg több féléves, részképzés jobban beilleszthető a tantervbe, nem jelenti szinte minden esetben a tanulmányok meghosszabbítását;
 • nem kell külön mesterszakra felvételizni;
 • kiváló alapozást nyújt PhD tanulmányokhoz, akár külföldre is.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 450.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról információk ide kattintva érhetőek el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés 2021-2022

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 9-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Gazdaságinformatikus
A képzésért felelős szervezet: Informatika Intézet
Szakfelelős oktató: dr. Szabó Zoltán
Képzési terület: Informatika
Képzési idő félévekben: 7 félév
Képzés nyelve: Magyar
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali, Levelező
Képzési típus: Hagyományos

A szak célja, hogy felkészítse a hallgatókat az üzleti igények megértésére, az igényeknek megfelelő informatikai fejlesztések megvalósítására és működtetésére. A képzés ötvözi az üzleti és informatikai tudást és szemléletmódot, ami a digitalizációs forradalom keresett szakemberei számára nélkülözhetetlen. Azoknak ajánljuk, akiket nem csak az informatika érdekel, hanem a gazdasági folyamatok is.

Szakfelelős oktató:

dr. Szabó Zoltán zoltan.szabo@uni-corvinus.hu Informatika Intézet
Egyetemi docens / Associate Professor
Sóház, 224
Telefon: +36 1 482 7413 • Mellék: 7413

A képzésért felelős szervezet:

Elhelyezkedési lehetőségek

Hazai és nemzetközi vállalatoknál üzleti rendszerek fejlesztőjeként, rendszertervezőként, üzleti intelligencia vagy gazdasági alkalmazások szakértőjeként.

A képzés egyedisége

 • Vállalatok bevonásával történő projektmunkák
 • Kiterjedt szakmai gyakorlati rendszer
 • Bekapcsolódási lehetőség nemzetközi kutatási projektekbe
 • Európai szinten is egyedülálló módon részvételi lehetőség nemzetközi esettanulmány versenyeken

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 450.000 forint/félév.
 • Levelező képzés magyar nyelven csak költségtérítéssel érhető el! Az önköltség díja 425.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról információk ide kattintva érhetőek el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Gazdaságinformatikus (2021/2022 őszi félév)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Ők is nálunk tanítanak

Borbásné Dr. Szabó Ildikó ildiko.szabo2@uni-corvinus.hu Informatika Intézet
Egyetemi docens / Associate Professor
Sóház, S.223
Telefon: +36 1 482 7410 • Mellék: 7410
Dr. Varga Krisztián varga.krisztian@uni-corvinus.hu Informatika Intézet / Információrendszerek Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
Sóház, S.222
Telefon: +36 1 482 7421 • Mellék: 7421
Dr. Vas Réka Franciska reka.vas@uni-corvinus.hu Informatika Intézet / Információrendszerek Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
Sóház, S.223
Telefon: +36 1 482 7412 • Mellék: 7412
Dr. Klimkó Gábor gabor.klimko@uni-corvinus.hu Informatika Intézet / Információrendszerek Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
Sóház, S.223
Telefon: +36 1 482 7411 • Mellék: 7411

Online nyílt nap

A december 9-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Kommunikáció- és médiatudomány
A képzésért felelős szervezet: Kommunikáció és Szociológia Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Bokor Tamás
Képzési terület: Társadalomtudomány
Képzési idő félévekben: 6 félév
Képzés nyelve: Magyar, Angol
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

Alapszakunk a tudományág neves képviselőivel, a gazdasági szakértelem bevonásával, pszichológiai ismeretekkel, professzionális médiastúdióval nyújt versenyképes tudást a szervezeti és közéleti kommunikáció területén. Az országban egyedülálló módon a szakos tanulmányok mester-, majd doktori szinten is folytathatók. Azoknak ajánljuk, akik a média és a kommunikáció területén szeretnének elhelyezkedni. Szakunkon foglalkozunk a személyes és digitális kommunikációval; vizuális és virtuális kommunikációval; a társadalmi, közéleti és kultúrák közötti kommunikáció jelenségeivel a legújabb kutatások alapján; hallgatóink így elsajátítják a stratégiai kommunikáció készségeit és a digitális közélet és a szervezeti kommunikáció legfontosabb ismereteit.

Szakfelelős oktató:

Dr. Bokor Tamás tamas.bokor@uni-corvinus.hu Kommunikáció és Szociológia Intézet / Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
C épület, 309
Telefon: +36 1 482 7377 • Mellék: 7377

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Digitális közélet specializáció
 • Szervezeti kommunikáció specializáció

Elhelyezkedési lehetőségek

Hallgatóink átlagosan a végzést követő két hónapon belül munkát találhatnak kommunikációs ügynökségeknél; PR-feladatokat, stratégiai tanácsadást ellátó szervezeteknél; rendezvényszervező és tréningcégeknél; kommunikációs és sajtó(fő)osztályokon; nyomtatott, elektronikus és online médiumoknál, kiadóknál.

A képzés egyedisége

 • A Diplomás Pályakövető Rendszer legfrissebb adatai alapján a Corvinus Kommunikáció- és médiatudomány alapszakán szerzett diploma 64%-os többletjövedelmet eredményez a szakmai pályán.
 • Az oktatás hallgatóközpontú, projektszemléletű, gyakorlatias.
 • A kommunikációs orientáció mellett közgazdaságtudományi és pszichológiai alapokat is kapnak a hallgatók.
 • A szakunk kiemelkedő külföldi részképzési lehetőségekkel, illetve szakmai gyakorlóhelyek kiterjedt kapcsolati hálójával rendelkezik.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni.
 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 395.000 forint/félév.
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 560.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Kommunikáció- és médiatudomány (2021/2022 őszi félév)

Az angol nyelvű szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Communication and Media Science (2021/2022 Autumn Semester)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 11-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Ők is nálunk tanítanak

Prof.Dr. Aczél Petra petra.aczel@uni-corvinus.hu Kommunikáció és Szociológia Intézet
Intézetigazgató / Institute Director
C épület, 307
Telefon: +36 1 482 7374 • Mellék: 7374
Dr. Veszelszki Ágnes agnes.veszelszki@uni-corvinus.hu Kommunikáció és Szociológia Intézet / Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
Tanszékvezető egyetemi docens / Head of Department, Associate Professor
C épület, 310
Telefon: +36 1 482 7358 • Mellék: 7358
Dr. Bokor Tamás tamas.bokor@uni-corvinus.hu Kommunikáció és Szociológia Intézet / Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
C épület, 309
Telefon: +36 1 482 7377 • Mellék: 7377
Nemzetközi gazdálkodás
A képzésért felelős szervezet: Vállalkozásfejlesztési Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Kacsirek László
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 8 félév
Képzés nyelve: Angol
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

Szak kártyáján szereplő leírás

A program nemzetközi üzleti karrierre készít fel. Lépésről lépésre bevezet az international business izgalmas világába, megvilágítja annak globális gazdasági és vállalati-üzleti hátterét. A hagyományos oktatástól eltérően hallgatóink nemzetközi üzleti példákon és eseteken keresztül tanulják meg a szükséges elméleti tudást, s üzleti helyzetek, problémák megoldásán keresztül ültetik át azokat a gyakorlatba. A multikulturális élményt egy külföldön eltöltött félév teszi teljessé.

Szakfelelős oktató:

Dr. Kacsirek László laszlo.kacsirek@uni-corvinus.hu Vállalkozásfejlesztési Intézet
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Global Supply Chain Management (Globális ellátási láncok menedzsmentje)
 • Global Economy & Business (Globális gazdaság és üzlet)
 • Business Venture and Start-Up Management (Üzleti vállalkozás és Start-Up menedzsment)
 • Global Markets and Marketing (Globális piacok és marketing)

Elhelyezkedési lehetőségek

Multinacionális vállalatok hazai vagy külföldi leányvállalatainál logisztikai, külkereskedő, marketing, pénzügyi, tanácsadói pozíciókban, illetve sokan önálló vállalkozást indítanak. A tapasztalatok szerint végzett hallgatóink rövid időn belül vezetői pozícióba kerülnek.

A képzés egyedisége

 • Az oktatás az üzleti életben szükséges, kreatív feladatmegoldásra és problémamegoldó szemléletre fókuszál.
 • A tantárgyak keretein belül a hallgatók teamekben együttműködve dolgoznak egy-egy üzleti problémán.
 • Az oktatásban vállalatok és vállalati szakemberek is részt vesznek.
 • A hallgatók a 6. vagy a 7. félévben nemzetközi gyakorlatot szereznek külföldön egy partnerintézményben tanulva, vagy egy cégnél dolgozva.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni.
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 760.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Nemzetközi gazdálkodás (2021/2022 őszi félév)

Az angol nyelvű szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

International Business (2021/2022 Autumn Semester)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint: 

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 9-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Nemzetközi tanulmányok
A képzésért felelős szervezet: Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet
Szakfelelős oktató: dr. Gálik Zoltán
Képzési terület: Társadalomtudomány
Képzési idő félévekben: 6 félév
Képzés nyelve: Magyar, Angol
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

Szak kártyáján szereplő leírás

A Nemzetközi Tanulmányok alapképzés célja, hogy a nemzetközi kapcsolatok világában eligazodni képes, a nemzeti és a regionális érdekeket megfelelően képviselni tudó, a globális problémák iránt érzékeny, az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelésére alkalmas, más kultúrák megismerésére nyitott értelmiségieket képezzen. A szakot azoknak ajánljuk, akik szívesen tanulnak idegen nyelvet, és érdeklődnek a külügyi karrier iránt.

Szakfelelős oktató:

dr. Gálik Zoltán zoltan.galik@uni-corvinus.hu Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet / Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
C épület, C.501
Telefon: +36 1 482 7237 • Mellék: 7237

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Európai integráció
 • Geopolitika

Elhelyezkedési lehetőségek

Közszférában, külügyi területen, nemzetközi szervezeteknél, civil szervezeteknél, bármely kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bíró vállalatnál nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet-Európában más országaiban is.

A képzés egyedisége

 • Rendszeresen előadásokat és szemináriumi foglalkozásokat tartanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, és a Magyarországra akkreditált diplomácia képviseletek és nemzetközi szervezetek (EU, UNICEF, IOM, UNHCR, stb.) képviselői.
 • A magas szintű elméleti képzés mellett a képzés során a hallgatóknak lehetőség van a gyakorlati oldalról is betekinteni a diplomácia életbe, a nemzetközi szervezetek munkájába.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni. 
 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 395.000 forint/félév.
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 560.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.


A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Nemzetközi tanulmányok (2021/2022 őszi félév)

Az angol nyelvű szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

International Relations (2021/2022 Autumn Semester)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 11-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Pénzügy és számvitel (Duális formában is elérhető)
A képzésért felelős szervezet: Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Dömötör Barbara
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 7 félév
Képzés nyelve: Magyar
Telephely: Budapest, Székesfehérvár
Tagozat: Nappali, Levelező
Képzési típus: Hagyományos, Duális

Szak kártyáján szereplő leírás

A szak célja megismertetni a vállalati gazdálkodás alapelveit, a hazai és nemzetközi adózási, számviteli szabályokat. A legfrissebb DPR AAE adatok szerint a szakon végzettek kezdő (1-1,5 év után) átlagfizetése 22 százalékkal több volt, mint az ezt a szakot végzettek országos átlaga. Azokat a hallgatókat várjuk, akik érdeklődnek a pénzügyi világ összefüggései és legújabb trendjei iránt, szeretnék megérteni a FinTech forradalom hátterét vagy szeretnék megtanulni alkalmazni nemzetközi számviteli standardokat, illetve átlátni a vállalatok, intézmények pénzügyi és számviteli folyamatait. Annak érdemes a szakot választani, aki szilárd kvantitatív ismeretekkel rendelkezik, szívesen dolgozik adatokkal, számokkal, elemző szemléletű, szeret a dolgok mélyére látni, de igényli azt is, hogy a rendszer egészét is átlássa, valamint képes arra, hogy meglátásait, eredményeit érthetően kommunikálja. Értékeljük, azokat a diákokat, akik nyitottak az új gondolatokra és újszerű megoldásokra, a sémákat eszközöknek tekintik, de nem félnek új, saját megközelítéseket alkalmazni.

Szakfelelős oktató:

Dr. Dömötör Barbara barbara.domotor@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 279
Telefon: +36 1 482 5156 • Mellék: 5156

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Pénzügy specializáció
 • Számvitel specializáció

Elhelyezkedési lehetőségek

A szak felkészít külföldi és hazai karrierre, az üzleti és az akadémai pályán egyaránt.Hallgatóink elsősorban pénzügyi és számviteli mesterprogramokon folytatják tanulmányaikat, akik pedig a munka világát választják, jó eséllyel pályáznak kis-közép, és multinacionális vállalatok, befektetési bankok, kereskedelmi bankok, könyvvizsgáló-, adó- és üzleti tanácsadó cégek, valamint a felügyelő szervek és a gazdaság politika meghatározó intézményeihez.

A képzés egyedisége

 • A fő célunk, hogy hallgatóink mély elméleti és széleskörű gyakorlati ismeretekkel fejezzék be a tanulmányaikat. A tehetséggondozó programok, mint a szakkollégiumok, diák szakmai szervezetek vagy a Speciális Pénzügyi Matematika program azokat a hallgatókat várják, akik még mélyebb elméleti tudás érdekében hajlandóak további energiát a tanulmányaikba fektetni.
 • A szak elvégzése biztosítja a mérlegképes könyvelő tudás megszerzését, és – a szabályozás hatálybalépésétől függően – specializációtól függően a teljes vagy részleges vizsgafelmentést, valamint a nemzetközi szakmai szervezetek mint az ACCA és CFA, ismeretanyagának 70%-os elsajátítását, illetve az ACCA képzettség esetén az ennek megfelelő vizsga alóli mentesítést.
 • Az egyetem Pénzügyi Laboratóriumában (FinLab) Bloomberg és Reuters hozzáférésen keresztül a nemzetközi pénzügyi piacok is elérhetőek. Így hallgatóink nemcsak elméletben, hanem valós példákon keresztül is betekinthetnek a tőzsdei ügyletek, kockázati tőke befektetések, portfólió optimalizálás, M&A tranzakciók kérdéseibe, gyakorlati adatokon keresztül végezhetnek önállóan cégértékelést, vagy használhatják fel a rendelkezésre álló adatokat pénzügyi kimutatások összeállításához vagy alkalmazhatják azokat egy-egy könyvvizsgálati feladat elvégzéséhez.
 • Az intézet kiterjedt külföldi kapcsolatai segítségével az érdeklődő hallgatókat rendszeresen visszük nemzetközi konferenciákra, ahol a pénzügyek, a számvitel és az adózás aktuális kérdéseiről tanulhatnak.
 • Széleskörű vállalati kapcsolatainknak köszönhetően, a vállalati partnerek intenzíven bekapcsolódnak az oktatásba.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 450.000 forint/félév (székesfehérvári képzés esetén 405.000 forint/félév)
 • Levelező képzés magyar nyelven csak költségtérítéssel érhető el! Az önköltség díja 425.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról információk ide kattintva érhetőek el. 

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Pénzügy és számvitel (2021/2022 őszi félév)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint: 

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 10-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Ők is nálunk tanítanak

Dr. Berlinger Edina edina.berlinger@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék
Tanszékvezető egyetemi tanár / Head of Department, Professor
E épület, 279
Telefon: +36 1 482 5156 • Mellék: 5156
Dr. Gyenge Magdolna magdolna.gyenge@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Vezetői Számvitel Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 319
Telefon: +36 1 482 5578 • Mellék: 5578
Dr. Juhász Péter peter.juhasz@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék
Habilitált egyetemi docens / Habilitated Associate Professor
E épület, 268
Telefon: +36 1 482 5186 • Mellék: 5186
Dr. Lakatos László Péter lakatos@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Pénzügyi Számvitel Tanszék
Tanszékvezető, Egyetemi docens / Head of Department, Associate Professor
E épület, 317.3, 319
Telefon: +36 1 482 5040, +36 1 482 5578 • Mellék: 5040, 5578
Dr. Lovas Anita anita.lovas@uni-corvinus.hu Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Jog Intézet / Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 279
Telefon: +36 1 482 5156 • Mellék: 5156
Politikatudományok
A képzésért felelős szervezet: Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Lánczi András
Képzési terület: Társadalomtudomány
Képzési idő félévekben: 6 félév
Képzés nyelve: Magyar
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

A szak célja értékrendjükben és gondolkodásukban nyitott hallgatók bevezetése a hazai és nemzetközi politika, a kormányzás, a pártverseny és politikai kampányok, a választói magatartás, a politikai kockázatok, a politikai kultúra, a közvélemény-kutatás, a politikatörténet és a politikaelmélet alapjaiba. Azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a közügyek, szívesen vitatkoznak, és javítani szeretnék tájékozódási képességüket a politika szerteágazó világában. 

Szakfelelős oktató:

Dr. Lánczi András andras.lanczi@uni-corvinus.hu Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet / Politikatudományi Tanszék
Egyetemi Tanár / Professor
E épület, 320
Telefon: +36 1 482 7392 • Mellék: 7392

A képzésért felelős szervezet:

Elhelyezkedési lehetőségek

Állami és önkormányzati intézményekben, pártoknál, érdekképviseleti szervezeteknél, médiában, közvélemény-kutató cégeknél, nemzetközi és európai uniós szervezeteknél, akadémiai pályán, kutatóként, szakértőként, politikai elemzőként, tanácsadóként vagy újságíróként.

A képzés egyedisége

 • Az ország egyetlen közgazdasági hátterű politikatudományi műhelye
 • A szakon az amerikai politikatudományt tekintjük mérvadónak, de erős hangsúlyt fektetünk a magyar politikatudományi hagyományokra is
 • Képzésünk egyszerre nyújt erős elméleti alapokat és gyakorlatias szemléletű felkészítést

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj  • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 395.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról információk ide kattintva érhetőek el. 

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Politikatudományok (2021/2022 őszi félév)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint: 

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 11-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Ők is nálunk tanítanak

Balázs Zoltán
Körösényi András
Schiffer András

Szociológia
A képzésért felelős szervezet: Kommunikáció és Szociológia Intézet
Szakfelelős oktató: Dr. Bartus Tamás
Képzési terület: Társadalomtudomány
Képzési idő félévekben: 6 félév
Képzés nyelve: Magyar, Angol
Telephely: Budapest
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos

A szak célja megismertetni a társadalmi problémák megértéséhez szükséges elméleteket, kutatási módszereket és elemző szoftverek használatát. Azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek az olyan társadalmi problémák iránt, mint például az egyenlőtlenség, a szegénység, a szexizmus, a rasszizmus, és fontos számukra a bizonyítékalapú gondolkodás.

Szakfelelős oktató:

Dr. Bartus Tamás tamas.bartus@uni-corvinus.hu Kommunikáció és Szociológia Intézet / Szociológia és Társadalompolitika Tanszék
Egyetemi tanár / Professor
C épület, 424/b
Telefon: +36 1 482 7301 • Mellék: 7301

A képzésért felelős szervezet:

Specializációk

 • Regionális- és településfejlesztés
 • Szociálpolitika és esélyegyenlőség

Elhelyezkedési lehetőségek

Piackutató cégeknél, kutatóintézeteknél, önkormányzatoknál, civil szervezeteknél, vállalatoknál szociológusként, piackutatóként.

A képzés egyedisége

 • A képzési szerkezet a legjobb európai egyetemekhez hasonló: félévenként kevés – rendszerint 5 – tárgy intenzív tanítása, tanulása.
 • A magyar nyelvű képzésen a 4-6. félévekben a legtöbb tárgy választható.
 • Nagy hangsúly a kiscsoportos és interaktív szemináriumi munkán és a projekteken.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • 2021 őszi félévtől kezdődően a Budapesti Corvinus Egyetem felmenő rendszerben eltörli az idegen nyelvi hozzájárulás díját, így aki Corvinus Ösztöndíjas finanszírozással kezdi meg tanulmányait, nem kell idegennyelvi hozzájárulást fizetni.
 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 395.000 forint/félév.
 • Önköltséges, angol nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 560.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátitandó kompetenciái itt letölthetőek

Szociológia (2021/2022 őszi félév)

Az angol nyelvű szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Sociology (2021/2022 Autumn Semester)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint: 

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Online nyílt nap

A december 11-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Ők is nálunk tanítanak

 • Elekes Zsuzsanna, az MTA-BCE Társadalomepidemiológiai Kutatócsoport vezetője
 • Melegh Attila, a Karl Polanyi Research Center for Global Social Studies vezetője
 • Nagy Beáta, az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság tagja
Turizmus-vendéglátás (Duális formában is elérhető)
A képzésért felelős szervezet: Marketing Intézet
Szakfelelős oktató: Pinke-Sziva Ivett
Képzési terület: Gazdaságtudomány
Képzési idő félévekben: 8 félév
Képzés nyelve: Magyar
Telephely: Székesfehérvár
Tagozat: Nappali
Képzési típus: Hagyományos, Duális

A szakon célunk olyan közgazdászok képzése, akik képesek projektvezetőként, középvezetőként a turisztikai vállalkozások és térségek menedzselésére, irányítására, a legújabb módszerekkel elemzik és értik a piacot, fenntartható szemléletben kezelik a turisztikai vállalkozásokat és térségeket és képesek vonzó, élményt biztosító kínálatot kialakítani. A szak duális képzésben is elérhető Székesfehérváron. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek nyelveket tanulni, emberközpontúak, jól kommunikálnak, türelmesek, és érdeklődnek a turizmus világa iránt.

Szakfelelős oktató:

Pinke-Sziva Ivett ivett.sziva@uni-corvinus.hu Marketing Intézet / Turizmus Tanszék
Egyetemi docens, szakfelelős / Associate Professor, Head of Study Programme
E épület, 312
Telefon: +36 1 482 5131 • Mellék: 5131

A képzésért felelős szervezet:

Elhelyezkedési lehetőségek

Turisztikai vállalkozások projekt-és középvezetőjeként, rendezvényszervezőként. Végzős hallgatóinkat gyakran már az egyetem padjaiból elviszik. Különösen a szállodaiparban,utazási irodákhoz, attrakciókhoz vagy éppen turisztikai desztinációk szervezeteihez, marketing-szervezetekhez kerülnek. Jellemzően nagyon gyorsan találnak munkát, néhány hét alatt.Többségében marketing és értékesítési területre és front office tevékenységre keresik a végzősdiákjainkat.

A képzés egyedisége

 • Projektszemléletet erősítő gyakorlat-központú oktatás
 • A hallgatók éles projektekben szerezhetnek valós tapasztalatot a hazai turisztikai szakma képviselőivel való együttműködések révén
 • Tervezési, elemzési folyamatok megtanítása a képzés során   
 • Duális képzési formában is elérhető
 • Rendezvényszervezés témában sajátíthatnak el a hallgatók speciális ismereteket, választható modul keretében.

Jelentkezés módja és további információ

Önköltséges képzési forma és Corvinus Ösztöndíj

 • Önköltséges, magyar nyelvű képzési forma választása esetén a tandíj összege 405.000 forint/félév.
 • A Corvinus Ösztöndíjról információk ide kattintva érhetőek el. 

A szakhoz kapcsolódó fontos dokumentumok

A szak részletes dokumentációja, követelményei, elsajátítandó kompetenciái itt letölthetőek

Turizmus-vendéglátás (2021/2022 őszi félév)

Az érettségi követelményekről az alábbi dokumentum ad tájékoztatást

Érettségi és vizsgakövetelmények a pontszámításhoz

További információ kérhető: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Gyakori kérdések

A szak gyakori kérdések szekciójában megválaszolunk például olyan kérdéseket, mint:

 • Milyen tantárgyak lesznek a szakon?
 • Van-e szakmai gyakorlat?
 • Hány kreditet kell teljesíteni?

Ők is nálunk tanítanak

 • F. Szegő Krisztina, vezető, Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
 • Pintér Katalin, tulajdonos-ügyvezető, Gerbeaud Gasztronómia Kft.
 • Duchai Márta – Marketingtanácsadó, a Tripadvisorral foglalkozó ÉrtékelésTuning alapítója

Online nyílt nap

A december 10-én élőben tartott online nyílt napunk visszanézhető.

Vágólapra másolva