Budapesti Corvinus Egyetem

Regionális és környezeti gazdaságtan – mesterképzés

Készülj fel a klímaváltozás kihívásaira, alakítsd a városok és térségek jövőjét!

Szakunkon és annak két specializációján (klíma és fenntarthatóság; urbanisztika és térségfejlesztés) izgalmasan és kritikai megközelítésben nyújtunk közgazdasági ismereteket: az ökológiai rendszerek, a földrajzi jelenségek és korunk globális kihívásainak tükrében. Megismerjük a környezet, a klímaváltozás gazdasági vonatkozásait, a fejlődési alternatívákat, a kihívásokra adható szakpolitikai, helyi közösségi és vállalati válaszokat. Megértjük a földrajzi és geopolitikai tényezők szerepét a társadalmi és gazdasági folyamatokban. Külső partnerekkel végzett gyakorlatorientált oktatásunk felkészít a környezetfejlesztés, a város-, térség- és vidékfejlesztés, a fejlesztéspolitikai tervezés új feladataira. Képzésünk országosan vezető szerepet tölt be, és előkelő helyezést ért el az EDUNIVERSAL globális rangsorában is.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdaságtudományok képzési terület alapképzési szakjai, továbbá az agrár képzési területről a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, a természettudomány képzési területről a geográfus, környezettan alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Az alábbiakban néhány érdekesebb munkakört említünk, amelyeket volt hallgatóink gyakran betöltenek. Környezeti vonalon kiemelhető a klímapolitikai tanácsadás, a vállalati és közösségi klímastratégia készítés, a környezeti auditálás, a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR), a hatástanulmányok és stratégiai környezeti vizsgálatok készítése. A regionális dimenzióban említhető a fejlesztéspolitikai tanácsadás, a fejlesztéspolitikai tervezés és menedzsment, az európai uniós forráskezelés, a pályázatírás és támogatási projektmenedzsment, a városfejlesztés, a térség- és vidékfejlesztés, a várostervezés és urbanisztikai szakértés, a településmenedzsment. E munkakörök előfordulnak a tanácsadói, a kormányzati és a nagyvállalati szektorban egyaránt.

Szakfelelősi köszöntő

Szeretettel várjuk jóhangulatú műhelyünkben, amelynek hallgatóink is tagjai. Az ország vezető, nemzetközi elismertségű képzőhelye vagyunk, magyar és angol nyelven. Specializációinkkal hallgatóink a hozzájuk közel álló kérdéseket behatóan tanulmányozhatják (klíma és fenntarthatóság / urbanisztika és térségfejlesztés). Élményszerű és gyakorlatorientált módon oktatjuk e jövőbemutató témákat, intézményekkel és cégekkel partnerségben, nemzetközi kapcsolatokkal. Jómagam, húszéves szakmai gyakorlattal, csakis e képzést választanám, ha most állnék a karrierem előtt.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Péti Márton
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A szak legnépszerűbb magyarországi képzőhelye

• Az egyetlen regisztrált hazai AESOP képzés (Association of European Schools of Planning)

• Az EDUNIVERSAL 2019-es globális rangsorában a környezetmenedzsment mesterszakok között a 36. helyen áll, a régióban is a vezető képzőhelyek között

• Gyakorlat-orientált képzési elemek, intézményi, vállalati és civil szervezeti képzési partnerekkel

• Terepgyakorlatok és szakmai gyakorlatok 

• A közgazdaságtan értékközpontú és kritikai megközelítésben, a globális klímaváltozás és a földrajzi és geopolitikai tényezők felől közelítve itt tanulható 

• Közösség szolgálatatára és üzleti küldetésre egyaránt felkészítünk 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.28. - 11:58:06