Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Külföldön tanulnál? Ezek a nemzetközi lehetőségek várnak rád a Corvinuson

2023-10-03 09:43:00

Jelentkezz Erasmus+, CEMS, Double Degree és bilaterális programjainkra! A jelentkezési időszak november 6-tól 19-ig tart.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nemcsak színvonalas partneregyetemeinken tanulhatsz, hanem olyan nemzetközi tapasztalatra is tehetsz szert, amely előnyt jelent majd számodra a munkaerőpiacon. Külföldi tanulmányaid során elmélyítheted szakmai tudásodat és olyan nemzetközi kapcsolatokat építhetsz, melyeket pályád során kamatoztathatsz.  

 

FONTOS! 

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt mindenképp olvasd végig alaposan az idei pályázati kiírást, amely az október 16-i héttől lesz elérhető. A feltételek évről-évre változnak, és érdemes erre időt szánnod.  

A részletesebb információkért kattints ide! 

 

Külföldi részképzések 

Erasmus+ és bilaterális program 

Erasmus+ 

Az Erasmus+ fő céljai között szerepel többi közt a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, valamint a már meglévő nyelvtudás továbbfejlesztésének segítése. Mára a program már több mint négymillió hallgatót támogatott a nemzetközi tapasztalatszerzésben. A Corvinusról évente kb. 500-600 hallgató utazik külföldi egyetemekre, és körülbelül ugyanennyi hallgatót fogadunk.  

Bízunk abban, hogy hamarosan az alapítványi egyetemek is részesülhetnek uniós felsőoktatási támogatásokban, és így lehetővé válik, hogy a 2024-25-ös tanévre nemzetközi helyet elnyerő hallgatók Erasmus+ támogatásban részesüljenek.  

Ha a kiutazások idején még nem állna rendelkezésre uniós támogatás, az Erasmus+ partneregyetemeknél megvalósuló nemzetközi részképzésekhez más forrásból is tudjuk biztosítani az ösztöndíjakat az Erasmus+ támogatáshoz hasonló mértékben. 

Erasmus+-on kívül (bilaterális programok) 

A Corvinusnak nemcsak az Erasmus+ program által lefedett országokban, hanem világszerte is vannak kiemelkedő, nemzetközileg elismert partneregyetemei. Ez lehetővé teszi, hogy külföldi részképzésedet ne csak Európán belül, de akár Ausztráliában, Szingapúrban, az USA-ban, vagy netán Brazíliában töltsd el. A külföldi részképzés költségeinek fedezéséhez jelenleg nem jár Erasmus+ ösztöndíj, az esetlegesen elérhető finanszírozási formákról folyamatosan tájékoztatunk.  

Fontos, hogy tudd, hogy a bilaterális programok pénzügyi támogatása nem automatikus, így azt javasoljuk, hogy akkor pályázz ezekre a helyekre, ha a nemzetközi féléved finanszírozását más forrásból is biztosítani tudod. 

Kinek szól? 

Alap- és mesterszakos hallgatóként akár már az első félévedben pályázhatsz, doktori hallgatóként pedig a 3. félévedben.  

Miért pályázz? 

Az Erasmus+ és bilaterális programok keretében vendéghallgatóként tanulhatsz a Corvinus nemzetközileg elismert partneregyetemeinek egyikén úgy, hogy a külföldi részképzés keretében teljesített krediteket befogadtathatod az itthoni képzésedbe. Ha kellő körültekintéssel választod ki a megpályázott egyetemeket, itthoni kötelező és kötelezően választható tárgyakat is tudsz kint teljesíteni. A kint töltött féléved alatt hasznos szakmai és kulturális tapasztalatokat szerezhetsz, csiszolhatod a nyelvtudásodat, és nemzetközi barátságokat is ki tudsz építeni nívós külföldi egyetemeken.  

Hol pályázz? 

A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni.  

 

Kettősdiploma-programok 

Double Degree 

Kettősdiploma-programjaink lehetőséget biztosítanak, hogy ne csak a Corvinus, hanem ezzel párhuzamosan egy külföldi partnerintézmény képzését is elvégezd, így egyszerre két diplomát kaphatsz.  

Programtól függően adott szemesztereket tölthetsz külföldön, ahol a partneregyetem által meghatározott tárgyakat kell teljesítened. A program rövidebb ideig tart, mintha a két egyetem képzését külön-külön végeznéd el.  

Kinek szól? 

Alapszakos Double Degree programokra a gazdaság és menedzsment, valamint az alkalmazott közgazdaságtan képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk. Mesterszakon jelenleg öt kettősdiploma-programot kínálunk az érdeklődőknek, melyeket a marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, vezetés és szervezés, valamint közgazdálkodás és közpolitika szakos hallgatók pályázhatnak meg.  

Duplázhatsz is a Double Degree-vel! Ha alapképzésen elnyerte a kettősdiploma-program a tetszésed, mesterképzésen is jelentkezhetsz!  

Miért pályázz? 

A Double Degree program során egyszerre két egyetem képzését teljesíted, amiért két külön, egyenértékű diplomát kapsz az intézményektől. A kettősdiploma-program résztvevői komoly előnnyel startolnak a munkaerőpiacon, hiszen a Corvinus diploma mellett egy elismert külföldi egyetem oklevele is bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.  

Hol pályázz? 

A regisztráció a MOBility Manager rendszerben, kérvény leadásával történik, ekkor kell benyújtanod az iratokat, igazolásokat.  

CEMS 

A CEMS Szövetség (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools) egyetemek, multinacionális cégek és civil szervezetek nemzetközi együttműködése, amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja.  

A CEMS MIM program célja olyan nemzetközi szakemberek képzése, akik innovatív megoldásokat találnak az üzleti problémákra. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. A képzés során folyamatosan kapcsolatba kerülsz CEMS vállalati partnerekkel, így friss tudással és kiterjedt kapcsolati hálóval fejezheted be a programot. A képzés végén a Corvinus diploma mellett megkapod a CEMS Szövetség Master’s in International Management diplomáját is.  

CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés vár rád, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedés is.  

Kinek szól? 

Az egyéves képzésre üzleti mesterképzésen részt vevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és legalább 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel.  

Miért pályázz? 

A CEMS diplomával rendelkezők több mint 90 százaléka 3 hónapon belül el tud helyezkedni. Ez ugyanakkor nemcsak belföldi karriert jelent, hiszen a CEMS Alumni 45 százaléka dolgozott külföldön több országban is. 

További előny a nemzetközi kapcsolatépítés. A CEMS-en végzett hallgatók a világ 75 országában megtalálhatóak, a közösség pedig az egyetemi évek után is aktív. A CEMS vállalati partnerei közé 70-nél is több multinacionális cég tartozik, akik szívesen alkalmaznak CEMS-hallgatókat. Az itthoni és a külföldi félévet a vállalatokkal közösen alakították ki, az Alumni mentorship program pedig a hallgatók külföldi elhelyezkedését segíti.  

Hol pályázz? 

A jelentkezés a CEMS adatbázisban történik, és ide kell feltöltened a dokumentumokat és igazolásokat. Ezenkívül a MOBility rendszerben is jelentkezned kell és a CEMS MIM-et kell megjelölnöd. A pályázat részleteiről tájékozódhatsz a Corvinus honlapon: https://www.uni-corvinus.hu/main-page/programs/cems/application/?lang=en  

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 17:23:21